Hirdetés

Az LG bemutatta és már gyártja hajlékony e-papírját

Az LG bemutatta 6 hüvelykes flexibilis e-papírját, amely sorozatgyártása a napokban megkezdődött, így a tervek szerint már a következő hónapban elérhető lesz a partnerek számára. Az XGA (1024x768) felbontású monokróm e-ink kijelző középen nagyjából 40 fokban hajlítható meg anélkül, hogy fizikai sérülést szenvedne. Ezt a hajlékonyságot az LG mérnökei úgy érték el, hogy a hagyományos üveg helyett egy speciális, rugalmas műanyagot alkalmaztak (erről pontosabb információkat nem árultak el), aminek további pozitív tulajdonsága, hogy könnyebb és vékonyabb kijelző elkészítését teszi lehetővé.

Az így kialakított EPD panel mindössze 0,7 mm vastag, ami harmada a hasonló méretű üveg alapú megoldásoknak, és tömege is csupán 14 gramm. A műanyag használatának további előnye, hogy kevésbé sérülékeny, mint a tradicionális e-papír megoldások. Felméréseik szerint az e-könyv-olvasó tulajdonosok mintegy 10 százalékának sikerült már a kijelzőt tönkretenni fizikai behatás következtében, de ez a szám jelentősen csökkenhet, ugyanis állításuk szerint az új panel egy 1,5 méteres zuhanást követő becsapódást minden további nélkül elvisel, sőt, a próbák során egy műanyag kalapáccsal közvetlenül a kijelzőre mért kisebb ütéseknek is ellenállt.

A sorozatgyártás tehát már megkezdődött, a kínai ODM-ek pedig már jelezték az LG felé, hogy igényt tartanak az első szállítmányokra. Ez egyben azt is jelenti, hogy hamarosan Európában is felbukkanhatnak az első eszközök és konkrét termékek, melyekben már az új technológiával előállított kijelző lapul.

Azóta történt

Hirdetés