Asus blog: az NFC és a Bluetooth támogatású ASUS headset járt nálunk

Talán még sokan nem tudják, de az ASUS már "füleseket" is forgalmaz, mely kínálat egyik tagja a EB50N jelzésű headset, amivel a vezeték nélküli összeköttetést kínáló mobil kiegészítők piacán próbálják megvetni a lábukat.


[+]

Az EB50N NFC kompatibilis, így gyorsan és egyszerűen párosíthatóak a különféle, a technológiát támogató eszközök, ráadásul a headset egyszerre két különböző termékkel is képes tartani a kapcsolatot. Maga az adatátvitel a Bluetooth 4.0 technológián keresztül történik, azon belül is a HSP, HFP, A2DP, illetve AVRCP szabványokkal. A szükséges energiát az integrált akkumulátor szolgáltatja, amely 250 órányi készenléti időt és hat órányi folyamatos használat melletti üzemidőt garantál. A csupán 20 gramm súlyú készülék természetesen mikrofont is kapott, illetve egy kontrollerrel is rendelkezik, melyet egy kábel köt össze a két 8 milliméteres hangsugárzóval. A technikai specifikációk szerint a frekvenciaátvitel 20 Hz és 17 kHz közé esik, az érzékenység 85 dB, az impedancia pedig 20 ohm.


[+]

A dobozban a headset mellett két pár eltérő méretű gumiharang, egy csíptető, egy micro USB-s töltőkábel, és egy műbőr tok lapult.


[+]

A headset két vége között egy nagyjából 60 centiméteres kábel húzódik, mely fekete nylon szövettel van borítva. A töltőcsatlakozó a jobb oldali részbe került, míg a bekapcsológomb és a visszajelző LED a másik oldalon található. A be- és kikapcsoláshoz 3 másodpercig kell nyomva tartani a gombot.

A vezérlőn a hangerőszabályzás, illetve a hívások fogadása és elutasítása mellett különféle kombinációkkal, többek között a zeneszámok léptetésére és megállítására is lehetőségünk nyílik.


[+]

Rövid tesztünk során könnyen tudtuk párosítani a headset-et, pedig a rendelkezésre állt készülékünk még az NFC-t sem támogatta. A hívások fogadása és elutasítása jól működött, akárcsak a zenehallgatás közbeni vezérlés. Utóbbi esetében a hangminőséget átlagosnak ítéltük meg, de szerintünk ennek legfőbb oka a viszonylag nagy veszteséggel tömörítő Bluetooth kapcsolatban keresendő. A kapcsolat nagyjából 5 méteres távolságig volt stabil. Az ASUS EB50N headsetre 14 990 forintos bruttó végfelhasználói árat adott meg a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS