Ami az Intel nagyban, az a VIA kicsiben...

A VIA ugyanis pont ezt csinálja... fölfele "nyal", lefele "rúg". Így történhet meg, hogy a SiS-nek hiába áll rendelkezésére a legolcsóbb, ugyanakkor egyik legjobban teljesítő AMD DDR-es chipset, a SiS 735-ös, a legtöbb gyártó még sem épít lapot köré. Miért?

"Különféle kompatibilitási problémákat tapasztaltunk a tesztelés során, melyek inkább a VIA KT266A-s chipset felé tolták a mérleget. De a VIA chipsetje amúgy is a leggyorsabb mind közül [ez igaz], így jelenleg a SiS 735-ösnek nincs igazi piaca."

Ez nagyon szép, DE:
- A SiS 735 azért így is "elég gyors".
- SEMMIFÉLE kompatibilitási probléma nincs vele, már a béta referencia-lapok is atomstabilak voltak. Ez csak olyan megtámadhatatlan duma...
- A SiS 735-ös a legolcsóbban implementálható set, messze a legolcsóbb Athlonos lapok építhetők köréje, az összes chipset közül (igen, a KT133A is drágább).

Őszintén szólva nem értem, hogy miért NE építene valaki lapot a SiS chipset köré. Részemről csak ilyen lapban lennék érdekelt, mert bár tényleg gyorsabb a VIA KT266A, de a lapok lényegesen drágábbak lesznek. Olyan ez, mint a 2GHz P4 kontra 1.4GHz Athlon. Gyorsabb a P4, egy picit, de drágább, sokkal. A legtöbb embernek nem éri meg a P4 (aki az abszolút maximumot akarja, persze azt fogja venni, és ez helyes is).

Az indok, ami miatt nem épülnek a SiS-es lapok a VIA. "Ha nem építesz SiS-es lapot, akkora kedvezményt adunk nektek, hogy elszálltok..."

A lap, amely kész volt, de "értelmetlen piacra dobni" az MSI K735 Pro. A lap, amelyet megkapunk helyette, még ebben a hónapban, az MSI K7T266 Pro2. MSI, csalódtam benned...

(a K7T266 Pro2 attól még egy atomjó lapnak ígérkezik, a hozzáállás az, ami nem szimpatikus)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés