Alienware X51 – konzolnak álcázott gémer PC

A Dell játékos konfigurációra szakosodott márkája, az Alienware olyan asztali számítógépet jelentett be, mely üde színfolt a méretes PC-iről és vaskos notebookjairól híres márkától. Az Alienware X51 méretét tekintve (343 x 95 x 318 mm) alig nagyobb egy Xbox-nál, és alkatrészekkel telepakolva is csupán 5,49 kilogrammot nyom. Vagyis az X51 nem titkolt szándéka, hogy hasonlóan egy konzolhoz a tévé mellett találja meg a helyét, de azzal ellentétben potens és naprakész hardverelemeket tartalmazzon.


[+]

Kompakt mérete ellenére kerülték a speciális, esetleg notebookokba szánt alkatrészeket, így némi körültekintéssel a konfiguráció jövőbeli bővítése gond nélkül megoldható. Alapját egy Intel H61-es chipkészlettel szerelt Mini-ITX alaplap képzi, melyben az alapmodell esetében 3,3 GHz-es Core i3-2120 processzor ketyeg, ez opcionálisan Core i5 vagy i7 processzorral is kiváltható. A 4-8 GB memória mellett maximum 1 TB-os merevlemez (7200 rpm) hívatott az adatokat tárolni, ami nem kis felárért igény esetén SSD-re cserélhető.


[+]

Játékosoknak szánt PC-ről lévén szó kulcsfontosságú a videokártya, ennek szerepét 1 GB-os (GDDR5) NVIDIA GT 545 vagy GTX 555 diszkrét kártya tölti be. Az állítva és fektetve is használható ház elején a slot-in rendszerű optikai meghajtó (alapesetben DVD író, opcionálisan Blu-ray olvasó) nyílása mellett két USB 2.0 port és a szokásos audiocsatlakozók sorakoznak. Az X51 háta már lényegesen népesebb, többek között HDMI 1.4, Gigabit Ethernet aljzat, 4 x USB 2.0 és 2 USB 3.0 port, valamint analóg és digitális (S/PDIF TOSLINK és koax) csatlakozók tobzódnak.


[+]

A ház elején található embléma és az oldalaiban lévő betét világítása a mellékelt Alienware Command Center szoftver segítségével a szivárvány minden színében szabadon konfigurálható. Hely szűkében a tápot, vagyis annak AC/DC átalakítóját kívülre kellett helyezni, ennek teljesítménye konfigurációtól függően 240 vagy 330 watt.


[+]

A stílusos, kompakt PC-ért, mint minden Alienware termék esetében, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, az alapmodellért is 699 dollárt kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés