Alacsony fogyasztású Hitachi adattárolók

A Hitachi sem akar lemaradni az energiatakarékos merevlemezek versenyében, így ők is kiterítették lapjaikat. Az új Travelstar 5K szériában az alapverzió mellett BDE (Bulk Data Encryption) típusjelzéssel ellátott modellek is megjelennek, s ezek fel van szerelve integrált 256 bites AES (Advanced Encryption Standard) titkosítórendszerrel is. A 2,5 hüvelykes merevlemezcsalád motorja percenként 5400-as fordulatszámon dolgozik, a rendszer fogyasztása pedig mindössze 1,4 W.

A SATA-300 csatolófelülettel érkező 120, 160, 250, 320, 400 és 500 GB-os kapacitással rendelkező merevlemezek gyártásánál a vállalat természetesen ügyelt arra is, hogy ne használjon fel veszélyes anyagokat. Az új termékek forgalmazása decemberben kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nem számolt be a gyártó.

A Travelstar 5K széria mellett szóba került még az E5K jelzésű modellek megjelenése is, de ezek legkorábban 2009 első negyedévében kerülhetnek a boltok polcaira. A Toshiba egyelőre még nem adott információt arról, hogy  vajon mire utalhat az Enhanced-availability a termékcsalád elnevezésében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés