A Sony kínálja jelenleg a világ leggyorsabb SD kártyáját

Bár a CFast 2.0 és az XQD kártyák sebessségét nem érik el, ezekkel az értékek professzionális felhasználásra is alkalmassá teszik.

Nem kevesebbet állít a Sony, minthogy övék a világ leggyorsabb SD kártyája, melyet a most bejelentett SF-G sorozat testesít meg. A jelenleg csak három tagú termékcsaládban 32, 64 és 128 GB-os modelleket találunk, melyeknek olvasási tempója 300 MB/s, míg írni nem kevesebb, mint 299 MB/s-os sebességgel lehet. Természetesen ekkora tempóhoz már feltétlenül szükséges, hogy az eszköz is támogassa az UHS-II szabványt, aminek egyébként elméleti maximuma 312 MB/s. A gyártó elmondása szerint ez nem csak egyszerűen a fizikai tulajdonságoknak köszönhető, de egyben egy új algoritmusnak is, ami "segít megelőzni a sebesség csökkenését írás közben", például gyors sorozatvételkor. Mindemellett az új memóriakártyák ellenállnak a víznek, rázkódásnak, hőmérséklet ingadozásnak és a röntgensugárzásnak is.


[+]

A három új SD kártya mellé érkezett egy, a képességeiket kiaknázni képes kártyaolvasó is, az MRW-S1. Bár a kártyák természetesen bármilyen UHS-II olvasóval működnek, azonban a gyári megoldás, melyet szintén a világ leggyorsabbjaként tartanak számon, az USB 3.1 porton kommunikálva, garantálja a maximális sebességet. Egyelőre sem a kártyák, sem az olvasó árazása nem ismert, annyit viszont már tudunk, hogy előbbiek várhatóan márciustól, míg utóbbi áprilistól lesz kapható.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés