A kriptobányászok miatt eláraszthatják a piacot az olcsó CPU-k és SSD-k

Az online kereskedők többek között csomagajánlatokkal igyekeznek megakadályozni, hogy a bányászok és a nyerészkedők minden GPU-t elkapkodjanak. Ez mégsem akadályozza az érintetteket, így mindent eláraszthatnak az olcsó CPU-k és SSD-k.

A DigiTimes forrásai szerint érdekes trend kezd kirajzolódni: eláraszthatják az olcsó CPU-k, alaplapok és SSD-k az olyan platformokat, mint az eBay.

Miközben a Chia kriptovaluta miatt rohamosan emelkednek az SSD-k és a HDD-k vételárai, új videokártyát és egyes processzorokat pedig eddig is drága és nehéz (vagy egyenesen lehetetlen) volt beszerezni; most érdekes hullámot indítanak el a bányászok.

Az online kereskedők úgy próbálták ugyanis megakadályozni a videokártyák készleteinek gyors kimerülését, hogy a GPU-k mellé egyéb termékeket, processzort, alaplapot vagy SSD-t, esetleg ezek közül mindegyiket odacsomagolták. A jelentések szerint ez sem a bányászokat, sem a nyerészkedőket nem zavarta, így is felvásárolják az elérhető készletet. A szakértők szerint az új stratégia egyébként is hibás, ugyanis az átlagfelhasználót így még nagyobb kiadásra kényszerítenék.

A helyzet eredménye a jelentések szerint az, hogy mivel a kriptobányászoknak csak a grafikus vezérlők kellenek, minden mást aprópénzért próbálnak értékesíteni az eBayen és egyéb oldalakon. A DigiTimes forrásai szerint 2021 második felében elárasztják majd a piacot az alulárazott processzorok, alaplapok és SSD-k. A lap szerint mindezzel a gyártók is tisztában vannak, ezért folyamatosan figyelik a használtpiacot is, ezzel egyszerre pedig tárgyalásokba kezdtek a kereskedőkkel, hogy változtassanak a stratégiájukon.

Azóta történt

Előzmények