Hirdetés

Olcsó szünetmentes tápok az FSP-től

FSP UPS EP 1000

Tesztünk második alanya, az EP 1000 mind kapacitásban, mind méretben jóval nagyobb készülék, de kinézete is eltér a 850-es modellétől. Dobozában találtunk egy hálózati tápkábelt, egy soros és egy USB kábelt, továbbá a használati utasítás füzetét és a telepítő CD-t, amely egyébként teljesen megegyezik az EP 850-hez adottal.

A készülék kapacitásához képest elég kompakt, 350 x 146 x 164 mm-es méretekkel rendelkezik, tömege pedig a két akkunak köszönhetően 8 kilogramm. Az oldallapok sarkai a készülék hátsó felénél lyukasak, szellőzőrácsként funkcionálnak.

Az előlap közepére került a bekapcsológomb, alatta pedig három lámpa sorakozik. Hálózati tápellátásról üzemelve a zöld világít, az akkura váltva a sárga, míg hiba esetén a vörös villan fel. A hátsó panelen - ahogy az várható volt - a 850-esnél jóval több aljzat kapott helyet. Legfelül találjuk a kommunikációs portokat, azaz a soros és USB csatlakozót, az ezekre kapcsolt adatkábeleken keresztül tartja a kapcsolatot a készülék a számítógéppel. Alattuk kapott helyet két RJ-45 port és a reset gomb. Legalulra pedig a két hagyományos konnektor és a két IEC (C13) aljzatot tették.

Az EP 1000-be is belenéztünk természetesen. Az alaplap és a transzformátor mellett két darab 12 voltos akkumulátort találtunk, melyek az EP 850 típus 9 Ah-s akkujával szemben csak 7 Ah-sok voltak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés