Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz Sk8erPeter #25427 üzenetére

    1. Pl. egy hibás blokkos HDD-ről akarsz lemásolni valamit. Ilyenkor kifejezetten káros is lehet, ha a chkdsk javítani akar valamit, mert előfordulhat, hogy pont annak a file-nak darálja le a filerendszerbejegyzését, amire szükséged lenne, és a "javítás" nélkül még valahogyan be lehetne szenvedni a tartalmát.
    2. Azért tűnik el, mert ilyenkor a windows létrehoz egy új profilt, amit be is tud tölteni (ehhez esetleg felhasználja a régiből még beolvasható cuccokat is, bár szerintem simán az alapértelmezett profilból csinál egy újat). Ám az asztal tartalmát nem másolja át, így az az asztal nem az az asztal lesz (más könyvtárra mutat, merthogy az asztal is egy sima könyvtár a filerendszerben). Akármitől történhet ilyen, mondjuk éppen hibázik a RAM, a profil (vagy a registry) mentése közben, vagy megjelenik egy javíthatatlan hibás blokk a HDD-n, ami az ntuser.dat file egy részét tartalmazza.
    3. Passz. Google a barátod. :D De nem hiszem, hogy ez sokat segítene a bootolási időn, csodálkoznék, ha 2 másodpercnél többet adna hozzá. Sokkal inkább az nyújtja el a boot-ot, ha olyan eszközök driverei (vagy pl. korábbi, nem megfelelően eltávolított vírusölők, tűzfalak filterei, ill. kernelközeli programjai) próbálnak indulni, amelyek már nincsenek fizikailag a gépben, vagy olyan szolgáltatások (esetleg programok), indulnak, amelyre nincs szükség, vagy ezekből túl sok van, és egyszerre húzzák meg a HDD-t, pl. ha mondjuk 15-nél több cucc' van az automatikus indításban, érdemes lehet valami programmal elnyújtani az indulásukat (2-3 program után várjon 1-2 másodpercet, a következő indításáig), hogy ne egyszerre kezdjék darálni a HDD-t. További gyorsulást jelenthet, ha töredezettségmentesítve van folyamatosan a rendszerpartíció, ill. az a HDD elején foglal helyet (SSD-nél ez utóbbi tökmindegy nyilván), és lehetőleg minél kisebb (XP-nek mondjuk 10 GB bőven elég, még egy Office is elfér mellé, persze pl. a játékok már nem).

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák