Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP kérdések és válaszok (kiemelt téma)

(#27001) pumatom válasza TGuru (#27000) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

Ezeket nem igazán lehet törölni, maximum részleteket... Én amikor ilyen frissités törléssel probálkoztam rakhattam újra az egészet tehát, nem tudom mennyire érdemes ezt megpróbálni:)

(#27002) Kernel válasza kételkedem (#26996) üzenetére

Kernel
(senior tag)

Fontos, hogy a letöltött ISO- fájlból rendszerindító lemezt írj, és ne adat cd-t."

Szerinted ISO-fájlnál van választási lehetőség, hogy rendszerindító lemezt akarok írni, vagy nem rendszerindító lemezt? A lemezkép magában hordozza ezeket a tulajdonságokat, vagyis eleve adott. Ezt már csak lemezképként lehet felírni, esetleg sima adatként, utóbbi általában a tévedés (hacsak nem cél).

Itt ez volt a lényeg:

Ezután kell lennie olyan pontnak, hogy rendszerindító lemezt szeretnél írni.

Szerintem itt elszóltad magad, mivel olyat írtál, aminek nem sok értelme van. Mint aki nincs tisztában egy igen lényeges dologgal: hogy maga az ISO bootolható — vagy nem. Attól függően, milyenre csinálták, vagy milyen volt az eredeti lemez (amennyiben lemezről készült).

[ Szerkesztve ]

(#27003) DAVID0000 válasza TGuru (#27000) üzenetére

DAVID0000
(tag)
LOGOUT blog

Hát ugy hogy Vezérlő pult => Programok telelpítése és törlése és amikor bejött az ablak akkor a tetején be lehet egy olyan opciót pipálni hogy Frissítések megjelelnítése.

(#27004) kételkedem válasza Kernel (#27002) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha az ISO fájlt egyszerően rárakod egy cd-re akkor lesz egy cd amin ott csücsül egy ISO fájl. Ha ISO-ból (ami ugye egy lemezképfájl, "ami természeténél fogva egy lemez teljes képét tartalmazza, boot-információkkal együtt, már amennyiben bootolható" idézet tőled)írsz egy cd-t akkor az lehet akár bootolható is.

Azért jegyeztem meg, hogy feltétlen rendszerindító lemezt és ne adat cd-t csináljon belőle Killing, mert számára ez nem volt egyértelmű!

Azért nem vagy teljesen képben, mert nem olvastad végig a Killing és én köztem zajló párbeszédet.

Örülök, hogy figyelmet szentelsz rám, de hidd el, tisztában vagyok a lemezképfájllal, a bootolható cd-vel. :K

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#27005) DAVID0000 válasza kem (#26998) üzenetére

DAVID0000
(tag)
LOGOUT blog

Hali.
Szerintem próbáld meg ezt:
"C:\Program Files\Belkin\F5D7000v8\Belkinwcui.exe" /background

(#27006) hossszú

hossszú
(őstag)

Akár másik windowsos topikba is irhatnám a bajomat, nem tudok rendszert telepiteni a gépemre mert minden lemeznél adat olvasási hibák vannak, a lemezek biztosan jók mert másik gépre minden gond nélkül lehet róla telepiteni.A DVD olvasót kicseréltem, ugy sem javult meg.
Valami ötlet?

„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

(#27007) Kernel válasza kételkedem (#27004) üzenetére

Kernel
(senior tag)

Azért jegyeztem meg, hogy feltétlen rendszerindító lemezt

Még mindig nem érted, hogy lemezképnél nincs is ilyen választás, a párbeszédet egyébként olvastam, azért is írtam.

(#27008) Kernel válasza hossszú (#27006) üzenetére

Kernel
(senior tag)

Először memóriatesztet célszerű futtatni.

(#27009) hossszú válasza Kernel (#27008) üzenetére

hossszú
(őstag)

Kivettem egy másik gépből a memóriát azzal próbálkozom.

(#27010) kételkedem válasza Kernel (#27007) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még mindig nem érted, hogy ha a neroval a memtest86-3.5.iso fájlt adat cd-re kiírod, akkor lesz egy cd, amin megtalálható a memtest86-3.5.iso fájl?

Ezzel szemben, ha a neroval a lemezképből, esetünkben a memtest86-3.5.iso fájlból a lemezkép felírása funkciót választva készítesz egy lemezt, akkor kapsz egy boot cd-t amin rajta van a memtest86 program.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#27011) Kernel válasza kételkedem (#27010) üzenetére

Kernel
(senior tag)

Nálad valami nem stimmel, de ez az XP topik mindig is ilyen volt. Nem ám beismerné a delikvens, hogy butaságot írt, inkább megdumálja.

Amit meg most leírtál, nem tudom ki kérdezte, de talán nem gondolod komolyan, hogy nekem ezt magyarázgatni kell.

[ Szerkesztve ]

(#27012) Plebi válasza akaido (#26989) üzenetére

Plebi
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszi a választ!

Kipróbáltam a Malwarebytes Antimalware-t egypár dolgot talált, de semmi komolyat, illetve végigfuttattam egy másik víruskeresőt is, de nem oldotta meg a problémám. Akármilyen egyéb böngészőt akarok használni a firefoxon kívül, nem működnek, vagy ha be is hoz valamit, akkor csak hosszas várakozás után, de akkor az épp látogatott oldal már gyors...

Nem tudom mi lehet.

Gigabyte GA-MA69G-S3H; AMD Athlon II X4 620; 3GB Ram ddrII 1066 Kingmax, Gigabyte GTX 460 OC 768MB, 120 + 320 Gb Samsung Sata; egyedi modding ház :); LG M1717A LCD monitor-Tv

(#27013) Psytróger válasza Psytróger (#26997) üzenetére

Psytróger
(tag)

Up...?!?

www.photobucket.com/rataccess

(#27014) hossszú válasza hossszú (#27009) üzenetére

hossszú
(őstag)

Az egyik memória volt a ludas, kivettem a hibásat és minden megy rendesen. :DD

(#27015) kudu90 válasza DAVID0000 (#26992) üzenetére

kudu90
(lelkes újonc)

A második volt a probléma, köszi :)

"A futball nem élet és halál kérdése - sokkal több annál" - http://megyeifoci.hu

(#27016) TGuru

TGuru
(tag)

Egy új problémám akadt ezzel a laptoppal.Avast vírusírtót töröltem és Nod 4-t raktam föl és állandóan ugrál föl az,h nincs vírusírtó,de csak ilyen félmásodpercekre nem tom kis időközönként.Ez miért van v mi a megoldás,h ne ugrándozzon föl?

Gsm boltba dolgoznék

(#27017) EmberXY válasza TGuru (#27016) üzenetére

EmberXY
(senior tag)

Ha a kis buborékra gondolsz, akkor azt le lehet tiltani, bár ettől még ha gond van, az nem javul meg, de nem fog felugrálni semmi...

a registryben:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced részben van egy olyan bejegyzés, hogy EnableBalloonTips, és ennek az értéke 1. Ha ezt az értéket 0-ra átirod, akkor semmilyen buborék nem fog feljönni...

Up the Irons!

(#27018) JamesHolden

JamesHolden
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Végső elkeseredésembe fordulok hozzátok :(((
Haverom huga megkért nézzek rá a gépére, mert bekapcsolás után, win boot előtt folyamatosan kékhalálozott. (msi pt8 neo, sata merevlemez)
Elhoztam tőle a gépet, vinyó ki, adatokat rámentettem az én gépemre, majd megformáztam a vinyót. Utána vissza az ő gépébe, majd bekapcs, boot XP lemezről és nem látta a vinyót!
Kicsit utánaolvasva láttam kell hozzá egy VIA-s SATA raid driver, amit floppy-ra kell rátenni.
Mondom ok, floppy-ra rámásoltam a drivert, bootoltam újra az XP CD-ről, nyomtam egy F6-ot hogy hozzá tudjam adni a floppy-n levő drivert! Meg is történt, látta is a vinyót, majd megadtam melyik partícióra másolja fel az XP-t. Kiválasztottam a meghajtót, elkezdett másolni, majd pár másodpercre rá kiírta, hogy nem tudja felmásolni a viamraid.sys, viamraid.inf, viamraid.cat fájlokat!
Felajánlotta a kihagyást vagy az újraindítást. Előbbinél a többi fájl felmásolása (és egy restart) után kékhalál, utóbbinál kezdődött minden előről. Mondom OK, megint egy kis guglizás. Olvastam valaki úgy cselezte ki ezt a problémát, hogy egy másik gépről felmásolta floppyról ezekt a fájlokat arra a vinyóra a már elkészített félkész Windows mappába. Na mondom próba!
Vinyó újra ki, gépemre rádug, felmásoltam a 3 kérdéses fájlt a Windows/System32 ill. Windows/System32/Drivers mappákba, de visszarakva a gépbe, ugyanúgy kiírta hogy nem tudja felmásolni a 3 kérdéses fájlt!!! Újra gugli!
Következő próbálkozásom, hogy nLite-tal az XP-be belegyógyítom ezt a drivert, hogy majd úgy felteszi! De nem, ugyanúgy kiírja hogy nem tudja felmásolni a 3 fájlt!
Nem tudom már mitévő legyek! :( Ötlet????
(Floppy meghajtó amúgy tuti hogy jó, floppy lemez is)

[ Szerkesztve ]

(#27019) pumatom válasza JamesHolden (#27018) üzenetére

pumatom
(fanatikus tag)

DVDolvasó is jó?

A biosban nem lett kikapcsolva raid-el kapcsolatos dolog?

Néhány alaplap tudja mountolni a vinyokat másként, csak beállítás kérdése... nézd meg hátha lehet nálad is!

(#27020) JamesHolden válasza pumatom (#27019) üzenetére

JamesHolden
(fanatikus tag)

Raid meg sincs említve seholsem a BIOS-ban és a 2. tipped sem jött be, olyan opció sincs sajnos :(

(#27021) TGuru válasza EmberXY (#27017) üzenetére

TGuru
(tag)

és ide hogy jutok el?meg mivel kell megnyitni?nem nagyon vok jártas ezen a téren.

Gsm boltba dolgoznék

(#27022) EmberXY válasza TGuru (#27021) üzenetére

EmberXY
(senior tag)

Start menü, futtatás, oda beirod, hogy regedit, nyomsz egy entert, megnyilik a registry, ott már megtalálod az útvonalat, csak a megfelelő mappákba kell belemenni az útvonal szerint, a végén a jobb oldalon lesznek a "bejegyzések", ott az EnableBalloonTips-re jobb klikk, módositás, az értéket 0-ra irod, majd leokézod, és a legközelebbi ujrainditáskor már biztosan élni fog.

Up the Irons!

(#27023) VAN der BOSS

VAN der BOSS
(őstag)

HI

Tudom elég hülyén hangzik de hogy tudom előhozni a lomtár parancsikonját?(töröltem véletlenül :)

//unrealnorth.com

(#27024) Csabee. válasza VAN der BOSS (#27023) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Start - Futtatás - Regedit.

HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Explorer / Desktop / NameSpace.

A megjelenítéshez hozzuk létre, az eltüntetéshez töröljük a {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} nevű kulcsot.

Ha szükséges, számítógép újraindítása.

Üdv: Csabee.

(#27025) EmberXY válasza VAN der BOSS (#27023) üzenetére

EmberXY
(senior tag)

Ha a sajátgépet megnyitod, ott valahol ott van elvileg, csak ki kell húzni az asztalra.

Up the Irons!

(#27026) VAN der BOSS válasza Csabee. (#27024) üzenetére

VAN der BOSS
(őstag)

Köszi sikerült is :R

EmberXY ott sajnos nem, volt

//unrealnorth.com

(#27027) Csabee. válasza VAN der BOSS (#27026) üzenetére

Csabee.
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:R legalább jól kezdődik a napod :DD

Üdv: Csabee.

(#27028) TGuru válasza EmberXY (#27022) üzenetére

TGuru
(tag)

nincs ilyen,h enableballontips :( amúgy biztos jó lenne,mert az ugrik föl ami akkor van,h pl lejár a vírusírtó határideje és piros kis pajzs van,de állandóan felugrik eltünik és semmi nem csinál vala semmit és pl az egérkurzort is olyankor beszaggatja,ha felugrik és elég idegesítő.

Gsm boltba dolgoznék

(#27029) Steelmanus válasza TGuru (#27028) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

Szedd le az MS fele TweakUi-t ha eredetei az XP-d akkor tudod magyarnyelven is hasznalni ha letoltod innen a magyarnyelver hozza, es a kepen lathato boxbol kiveszed a pipat.

(#27030) jahatpersze

jahatpersze
(fanatikus tag)

egy régi gépre szeretném felnyomni az XP SP3-mat, felmásolja a fájlokat az NTFS vinyóra, majd újraindul, 2másodpercre bejon a Windows XP-s felirat majd újraindul két halk sípolással , aztán ez ismétlődik amíg ki nem kapcsolom a gépet.
ami biztos hogy nem rossz: QUANTUM 9GB ATA vinyó, Panasonic FDD, LG DVD-ROM, Win. XP SP3 CD, billentyűzet, egér, egyéb kártya nincs a gépben.

CPU 500Mhz pentium III., LITEON táp, HP alaplap
amire gyanakszom: 128MB SDRAM ezek jól működnek de lehet az XP nem szereti az SDRAM-ot. Tud valaki segíteni?

Üdv: Jahátpersze

(#27031) akaido válasza jahatpersze (#27030) üzenetére

akaido
(őstag)

Szsvsz elkéne a RAM bővítés. Millen a vga típusa: integrált vagy külön zsuga?

http://prohardver.hu/tema/ignition_autoverseny/hsz_1-100.html, Honda Jazz 1.4LS

(#27032) cigam válasza Steelmanus (#27029) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Talán regisztri csiszolás helyett a problémát kellene megoldani. Mégpedig azt, hogy miért írja ezt ki. Nem elfedni kell a problémát, hanem megoldani.
Eseménynaplóban vannak erre vonatkozó bejegyzések?
NOD legális? És az oprencer?

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#27033) EmberXY válasza TGuru (#27028) üzenetére

EmberXY
(senior tag)

Ha nincs, akkor létre kell hozni.
Valószinüleg "régebbi" XP-t használsz, ezért nincs ott, viszont ez esetben létre kell hozni oda, ahol egyébként lenne, ugyanis emiatt láthatod a buborékokat, attól, hogy nincs ott, még ki lehet kapcsolni igy. Értéket 0-t kell neki adni.
Itt egy kis segitség, mindenképpen működni fog, ha nincs, létre kell hozni.

a Steelmanus által ajánlott progi is ezt csinálja, de ha te hozod létre, akkor nem kell hozzá külső progit futtatni.

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#27034) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

egy ideje ha bekapcsolom a gépet állandóan automatikusan megosztja az összes meghajtómat, valami alapértelmezett baromságra hivatkozik

Hogy lehetne kikapcsolni ?

(#27035) TGuru válasza Steelmanus (#27029) üzenetére

TGuru
(tag)

Persze eredeti.Akkor lehet ezt próbálom ki.

Gsm boltba dolgoznék

(#27036) TGuru válasza EmberXY (#27033) üzenetére

TGuru
(tag)

Vista Business az réginek számít?:SLehet megtaláltam amúgy a megoldást a felugró buborékokra,de ha bent vok a biztonsági közponban akkor ugyan úgy vibrál néha,h nem talál,ja de még is működik(bután írva).

Gsm boltba dolgoznék

(#27037) cigam válasza lorcsi (#27034) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Registry editor megnyit, és elsétál ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters

Ezalatt a kulcsa alatt megkeresed a "AutoShareWks" bejegyzést, és kijavítod az értékét 0-ra.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#27038) lorcsi válasza cigam (#27037) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

melyik lesz az?
pont olyan néven nem látom

(#27039) EmberXY válasza TGuru (#27036) üzenetére

EmberXY
(senior tag)

Akkor én kérek elnézést, bár azt tekintve, hogy ez egy XP topic, lehet, hogy nem én irtam hülyeséget.... :(
A lényeg, hogy megvan a megoldás.

Up the Irons!

(#27040) cigam válasza lorcsi (#27038) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Menj tovább a "Parameters"-be. ;)

(#27041) lorcsi válasza cigam (#27040) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

huh, tényleg ki kell még azt bontani :B

de ebben sem találom

(#27042) cigam válasza lorcsi (#27041) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor hozd létre a bejegyzést, REG_DWORD típusként.

(#27043) Baboon

Baboon
(senior tag)

Sziasztok!
1 kérdésem lenne:

Belehet állítani hogy a vinyó mennyi tételenség után kapcsoljon ki. A kérdés az hogy mi a tétlenség. Ha vennék egy SSD-t és azon futna a win és minden netes szart arra tenne akkor net közbe lekapcsolna a vinyó mert nem kér róla adatokat vagy nem mert a tétlenséget beviteli eszközzel köti össze?

Köszi

''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön elött''

(#27044) cigam válasza Baboon (#27043) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha az oprendszer arról fut, akkor az soha nem lenne "tétlen" mivel a rendszer folyamatosan használja akkor is, ha éppen úgy tűnik nem csinál semmit.

(#27045) lorcsi válasza cigam (#27042) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

az aapot hexán hagytam

Köszi :R

(#27046) Baboon válasza cigam (#27044) üzenetére

Baboon
(senior tag)

Még szerencse hogy írtam hogy a win az ssd-ről menne :D

(#27047) cigam válasza Baboon (#27046) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még szerencse hogy olyan 1értelműen fogalmaztál :(

Viszont kíváncsi vagyok ez miért lenne jó? Mármint a lemezes winyó leáll, az SSD meg tovább dolgozik?

[ Szerkesztve ]

(#27048) Baboon válasza cigam (#27047) üzenetére

Baboon
(senior tag)

hang szempontjából lenne jó.
A vinyó alappörgése a leghangosabb dolog a gépembe és ha sima net közben kikapcsolna akkor kb hangtalan lenne a gép. Semmi más célzata nem lenne, de csak elméleti a kérdés mert nem fogok 22E-t erre költeni :D

[ Szerkesztve ]

(#27049) DAVID0000

DAVID0000
(tag)
LOGOUT blog

Hali.
Kéne egy kis segítség. Már egyszer azt hiszem feltettem ide ezt a kérdést de nem tudtuk megoldani.
Akarok futtatni egy 16 bites progit Xp Sp3 alatt.
Amikor rákattintok a file-ra akkor ezt írja:
c:\C 3 us.exe fájl (vagy annak egy összetevője) nem található. Ellenőrizze, hogy az elérési út és a fájlnév helyes-e, és az összes szükséges könyvtár elérhető-e.
Próbáltam command.com-ból indítani de akkor is ugyan ezt írja.
Mi lehet a baja? Valakinek ötlet?
Egyébként egyszer még nagyon régen mikor írta ezt az üzentet akkor valahogy meg tudtam oldani, és futott a progi.
De most az istennek sem jövök rá, hogyan csináljam meg. :W

(#27050) Fire/SOUL/CD válasza DAVID0000 (#27049) üzenetére

Fire/SOUL/CD
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hali!

3 tipp

1. lehet, hogy nem kellene szóköz a fájlnévbe
2. lehet hogy a progi csak egy adott nevű könyvtárban fut(példul van bent valami config fájl, amiben ez be van állítva)
3. Próbáldki ezt: [DOSBOX]

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP kérdések és válaszok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.