Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP kérdések és válaszok (kiemelt téma)

(#10001) canniball válasza Laybee (#9999) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Norton Ghost?"
Igen. Vagy bármely "rendszermentő" progi.

"Vagy jobban járok Vistával?"
Pistát nem ismerem, így erre nem tudok objektív választ adni, de szvsz nem azzal van gond, hogy XP-t használsz.

"Sok adat van fent a vinyón, nincs módom se most kiírni őket, félek emaitt a telepítéstől."
Azt nem tudtam/gondoltam, hogy egy partíción van minden. A reinstallt úgy gondoltam, hogy a rendszernek külön partíciója van, ezt legyalulni és úgy újrarakni; így ne is állj neki.
Egyelőre két dolgot tudok javasolni:
1. Kikapcsolás helyett használd a készenlétet/hibernálást (így te is 15mp-en belül használhatod a rendszert :) ).
2. Várj türelemmel, hétközben a profik majd biztos mondanak valami okosat.

További ajánlás:
1. A legközelebbi telepítés előtt particionáld a HDD-t, hogy külön legyen a rendszer.
2. Olvasd el ezeket a cikkeket.

[ Szerkesztve ]

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#10002) Integra

Integra
(Jómunkásember)

egy érdekes probléma
az a gond egy gépen, hogy a desktopon levő foldereket nem nyitja meg. ráklikkelsz és jön fel az ablak, hogy válaszd ki a megnyitáshoz szükséges programot. de értitek? a folderhez és nem alkalmazáshoz...
ezt érti valaki????
ilyet még nem láttam, nem értem
egyedül arra gyanakodhatok, hogy jv16 powertools elég alaposan kipucolta a registryt, mert mintha utána jelentkezett volna ez a probléma.
amennyiben igen, van valakinek valami ötlete erre, hogy mit csináljak vele?

(#10003) Iscariah válasza Integra (#10002) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbáltad mondjuk Total Commanderből megnyitni? C:\Documents and settings\FELHASZNÁLÓNÉV\Asztal.
Vagy máshova átmásolni és úgy.

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#10004) Integra válasza Iscariah (#10003) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

jaja ezt kihagytam, total commanderből minden gond nélkül nyithatóak a desktopon elhelyezett folderek....

(#10005) gabcsikovo

gabcsikovo
(lelkes újonc)

sziasztok
letöltöttem a get data back progit és elkezdtem valamit kerestetni rajta csak úgy(kunsztom nincs mit csináltam) ,és megtalálta az F meghajtómat de még mindig nem látja a D-t...a progihoz kéne segítség hogy tudok vele még meghajtókat keresni . :F

(#10006) Winner_hun válasza gabcsikovo (#10005) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Get Data Back - adatvisszahozás

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10007) Core2duo6600 válasza Sk8erPeter (#9975) üzenetére

Core2duo6600
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt írja, hogy csak angolra tehető fel, és a build verzíónak meg kell egyeznie

Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

(#10008) Kvardlipot válasza gabcsikovo (#10005) üzenetére

Kvardlipot
(fanatikus tag)

Amikor elindítod a programot, akkor ott válaszd az alapbeállítást, "I don't no, use default settings" opciót. Mivel nem tudod biztosan mi a hiba. Nekem így működött máskor. Aztán next, emlékeim szerint most egy ideig elvolt. Szólj ha ezzel megvagy...

Ha esetleg megvan a program teljes verzióban az lenne a legjobb, mert így csak a fájlok külön-külön történő megnyitásával teszi bele egy temp mappába, és ezzel el lehet így szórakozni egy ideig...

[ Szerkesztve ]

(#10009) tisszekreny

tisszekreny
(újonc)

Hy!

Problémám van az XP-vel. Hibák a következők:
1, A gépen lassú a net (vezetéknélküli).
2, A gép lassan kapcsol be, valamint működés közben is elég lassú.
3, Az Internet Explorer nem mindig akar elindulni.

A rendszert nem akarom leformázni, mert eredetileg volt laptopon, és így nem kaptunk hozzá semmi driverlemezt.
Ha valaki tudna nekem segíteni, annak nagyon megköszönném.

(#10010) gabcsikovo válasza Kvardlipot (#10008) üzenetére

gabcsikovo
(lelkes újonc)

szia ok megvan látom te érted a problémámat....jöhet a következő lépés...
(version 3.32) és az az első lehetőség hogy:I don't know use,default setting .....gondolom ez kell..... rányomtam aztán next
mégegyszer köszönöm hogy segítesz...várom a következő lépést :R :R :R :R :R sajna csak trial

[ Szerkesztve ]

(#10011) ZCoyote válasza tisszekreny (#10009) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Volt már vírus és spyware irtás?

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#10012) gabcsikovo válasza Kvardlipot (#10008) üzenetére

gabcsikovo
(lelkes újonc)

szia különben írtam neked privit

(#10013) tisszekreny válasza ZCoyote (#10011) üzenetére

tisszekreny
(újonc)

Igen volt, de semmit nem talált.

(#10014) Vai

Vai
(újonc)

Sziasztok!

Egyik haverom sikersen felpakolt két XP-t a laptopjára. Mondanom se kell, megkért, hogy rakjam rendbe a gépet.

A probléma a következő: az XP boot cd egyszerűen kifagy a következő üzenmettel miközben a korábban telepített opsys-t nézegeti: irql_not_less_or_equal

Simán le akarom formázni az egészet, de így hogy???????

Üldöz a munka, de én gyorsabb vagyok nála!

(#10015) Kvardlipot válasza gabcsikovo (#10010) üzenetére

Kvardlipot
(fanatikus tag)

Most mit látsz? Step 1 - Select Drive??
Itt látnod kell először is milyen meghajtók vannak a gépben, azok meg tovább vannak bontva particiókra. Kiválasztod a particíót és mész tovább (vagy most, vagy a következő lépésnél ki lehetett a partíció alatt 2 lemezképet választani, ott az első választás volt nekem a jó, a 2. nál semmit se talált...)

[ Szerkesztve ]

(#10016) Vai válasza Kvardlipot (#10015) üzenetére

Vai
(újonc)

Odáig el sem jut. F8-al elfogadom a licensz szerződést. Utánna ellenőrzi (őrizné) a partíciót. Ekko fagy ki. :( :F

Üldöz a munka, de én gyorsabb vagyok nála!

(#10017) Kvardlipot válasza Vai (#10016) üzenetére

Kvardlipot
(fanatikus tag)

Én nem arra válaszoltam... :D
De a te esetedben le kellene tiltani mindent a biosban, hátha az megoldja a problémát.

(#10018) gabcsikovo válasza Kvardlipot (#10015) üzenetére

gabcsikovo
(lelkes újonc)

ok akkor végigpróbálgatom a partíciókat hátha talál valamit

(#10019) ZCoyote válasza tisszekreny (#10013) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Feladatkezelőben nincs kiugró érték vmi mellett?

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#10020) tisszekreny válasza ZCoyote (#10019) üzenetére

tisszekreny
(újonc)

Nincs.
Jelenleg a legnagyobb 19200K, ez pedig az explorer.exe
A gép lapozófájlja 450MB, MSN-l, Internet Explorerrel, illetve Norton Internet Security 2006-l.

(#10021) d@minator

d@minator
(őstag)

A MOH Airborne telepítés megkezdésekor azonnali kékhalál következik be, a monitor, vinyó kikapcsol. Ez a hibaüzenet egy része:STOP: c000021a
Érdekes, hogy két másik gépre telepíteni tudtam a játékot amelyeken ugyanez ez win xp volt felrakva. A gépem amúgy jól működik, más problémája nincs. Légyszi segítsetek, mert nincs ötletem.
Mod: Azért van más is: iexplorer.exe hiba. De nem hiszem, hogy összefügg a kettő.

[ Szerkesztve ]

(#10022) Kvardlipot válasza gabcsikovo (#10018) üzenetére

Kvardlipot
(fanatikus tag)

Értelemszerűen azokat amivel baj van, elvileg látszaniuk kell. Ha nem akkor az elég gáz.
Pár óra volt amíg végigpásztázta az én ~30 gigás partíciómat. Ha az aktuális kép nem lett jó, akkor kezded az elejéről.
Ha kész vagy teljesen akkor látni fogod a full könyvtárstruktúrát (rózsaszínűek voltak), valamint lesz pár hexa kódú könyvtár is, azok régebbi törölt elemeket tartalmaznak.
Nyiss meg pár fájl a rendes könyvtárakból, aztán nézd majd meg hova teszi őket; c:\document & settings\profil\...
Sajnos nem tartja meg az eredeti fájlnevet, hanem kóddal sorszámoz. De a nyári képeim, -amelyek eleve a fényképezőgép által voltak sorszámozva- meglettek egytől egyig. :D

(#10023) ZCoyote válasza tisszekreny (#10020) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Procihasználatban sincs?

Lődd ki a Nortont hátha az fogja.

[ Szerkesztve ]

(#10024) Sk8erPeter válasza Core2duo6600 (#10007) üzenetére

Sk8erPeter
(PH! nagyúr)

1.) *csába... :O :((( Hát ez nagy sz*r, mert legális angol XP-m nincs, csak magyar. Vagy használhatom a magyar nyelvű XP-hez kapott legális kódot esetleg egy nem teljesen legálisan letöltött, angol nyelvű XP-hez is?? :F :B

2.) Más kérdés: miért van az, hogy amikor egy új SATA-merevlemezt SATA-IDE átalakítóval rákötök - egy régi, SATA-porttal még nem rendelkező - gépre, akkor a Lemezkezelőben a Windows megjelenít egy varázslót, mely dinamikus lemezzé akarja alakítani a vinyót?
Így, átalakítóval nem is lehet alaplemezként használni?
Sajnos apám végül dinamikus lemezzé alakította, én meg vissza akarnám alakítani alaplemezzé, de ilyen lehetőséget nem is látok a menüjében. :Y
Ötlet? :F

Sk8erPeter

(#10025) tisszekreny válasza ZCoyote (#10023) üzenetére

tisszekreny
(újonc)

Proci használat 2 és 4% között ugrál.
A gépben 512 MB DDR2 533MHz RAM van. A proci egy 1460 MHz-s Celeron.

(#10026) ZCoyote válasza tisszekreny (#10025) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Nem raktál fel vmi új progit ami okozhatja a lassulást?

Esetleg egy rendszertakarítást csináltál? CCCleaner, RegCleaner stb?

[ Szerkesztve ]

(#10027) Steelmanus válasza Sk8erPeter (#10024) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

A bovitokartyahoz kapott lemezen kell lenni a rajta levo chipnek
megfelelo SATA drivernek, meg kell keresni a CD-n, es azt kell az XP
telepiteskor beadni neki floppyn.
Azt nem tudom hogy egy mar dinamikusra atalakitott lemezt hogy lehet
visszaalakitani.

[ Szerkesztve ]

(#10028) Steelmanus válasza Sk8erPeter (#10024) üzenetére

Steelmanus
(PH! addikt)

A dinamikus lemez visszallitasara talaltam ket linket,
de elotte mentsd le rola az adatokat.
Link 1
Link 2

(#10029) chungee

chungee
(őstag)

help!
Call of duty 4 közben kaptam kékhalált, melynek okozó fájl a: nv4_disp.dll. És a hiba üzi a: FAULT IN NONPAGED AREA

(#10030) lúzer válasza Vai (#10014) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pqmagic?

Fasiszta vagyok, megmondták ...éltem a választói jogommal

(#10031) AlyArkhon

AlyArkhon
(őstag)

Üdv..

kellene nekem egy apcsócska progi , ami idővel kikapcsolja a gépemet , mert eddig nem sikerült találnom eggyet sem .shutx_4052 és egyéb hasonló progikkal próbálkoztam , de eggyik sem kapcsolta ki a gépet . Silkoradozni szoktam , es azt szeretném hogy kb minden nap dél körül kikapcsoljon a gép .

Valaki tud valami jó kis progit , amivel időre ki lehet kapcsoltatni a gépet ??

És jó lenne ha működne is ... :R

Sierra Leone sokat szenvedett népének és mindazoknak , akik hiszik , hogy a pokolban is élhetnek Angyalok. UI .: Diabló él !! SC2 " alyarkhon 350 "

(#10032) lúzer válasza AlyArkhon (#10031) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

psshutdown

(#10033) lúzer válasza gabcsikovo (#10018) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

már írtam: ghostról bootolj úgy megvannak a partíciók

(#10034) zsocee

zsocee
(újonc)

Hello!
Egy kis segítséget szeretnék kérni,van egy exe kiterjesztésű programom ami általában kifagy és szeretném azt elérni hogy automatikusan újrainduljon miután leállt,emberi közbeavatkozás nélkül,windows újraindítás nélkül.Hogyan lehetne ezt megoldani?(Priviben is jöhet a válasz ha netántán tudja valaki,kösz.) :DD

(#10035) canniball válasza AlyArkhon (#10031) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha eccerű kell Switch Off

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#10036) Laybee válasza canniball (#10001) üzenetére

Laybee
(senior tag)

Köszi szépen a segítséget

(#10037) tegedi

tegedi
(újonc)

Sziasztok
Van egy teljesen legális xp-m, RENDSZERESEN csinálja azt, h tökéletesen működik majd a 7. napon megpihen, azaz a windows-rendszertöltő szimbólum után kifagy. Pont mielőtt betöltené a bejelentkező felületetet. Mindíg újratelepítem, törlöm a partíciókat, mélyformázom vagy minek hívják, de nem segít... Norton 360 fut a gépen, frissítések mind a rendszernek mind a biztonsági szoftvernek le vannak töltve és telepítve. "Biztonságos" honlapokat böngészek, és nem jövök rá mi lehet a probléma. A routerem is tűzfalas. Kérlek írjatok valami okosat mert kezd nagyon kiborítani... Ja, csökkentett mód nem indul, ugyanúgy kifagy, a rendszerjavító eszközök nem segítenek(fixmbr, fixboot, chkdsk, meg már mindent kipróbáltam). Nagyjából minden távoli elérést biztosító szolgáltatást kikapcsoltam.
Köszi

[ Szerkesztve ]

(#10038) lúzer válasza tegedi (#10037) üzenetére

lúzer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mikor jó a rendszer, ghostold le

pont 7 naponta csinálja?
előreállítod a rendszerdátumot akkor behal? próbáld ki

(#10039) gombavadasz válasza kraftxld (#9990) üzenetére

gombavadasz
(kvázi-tag)

Xp lesz újabb Windows Forever-re.
Benne vannak a driverek?

(#10040) tegedi

tegedi
(újonc)

Furfangos gondolat a dátum állítás, tetszett is, ki is próbáltam de az "időzített bomba" nem lépett működésbe sajnos...:( Azért köszi, nagyon tetszett az ötlet:D

(#10041) kraftxld válasza gombavadasz (#10039) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mi az a Windows Forever? :F

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#10042) tisszekreny válasza ZCoyote (#10026) üzenetére

tisszekreny
(újonc)

Új progi telepítve nem lett, ez a probléma már régebb óta észrevehető a gépen, de csak most kezdtem el vele foglalkozni komolyabban.
Ezt a RegCleaner nevű programot kipróbálom.

(#10043) Hasaggymeg válasza tisszekreny (#10042) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

A Coyote szerintem arra célzott ,hogy nem-e törőltél ki valamit(amit nem kellett volna) a 2 említett progival.Ccleanert ajánlom,de a másikkal vigyázz mert bajt okozhatsz.

"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde

(#10044) Hasaggymeg válasza chungee (#10029) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

[link]

[ Szerkesztve ]

"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde

(#10045) chungee válasza Hasaggymeg (#10044) üzenetére

chungee
(őstag)

Olvasgattam és ha jól értem, akkor ez inkább merevlemez próbléma:F Nem naon értek angolul.

(#10046) Hasaggymeg válasza d@minator (#10021) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

[link] Szerintem(tük is)lehet köze az iexplorerhez.

(#10047) Hasaggymeg válasza chungee (#10045) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)

Futtathatsz egy Chkdsk /f /r ,újraindítás után keresi+javítja a lemezen levő hibákat,de itt kiírta neked mivel van baj(az a dll),szerintem frissíthetnéd a videokarid illprogramját.Személyesen nem csinálnék semmit amíg mondjuk meg nem ismétlődik a jelenség,nem mindig jó a gyors reakció :K

(#10048) R

R
(senior tag)
LOGOUT blog

a javító konzolt h lehet futtatni XP CD-ről?
van egy olyan problémám, h a gép BIOS-a default, Save-elni nem tudom

(#10049) R válasza R (#10048) üzenetére

R
(senior tag)
LOGOUT blog

ilyen miatt (is)? link

(#10050) Iscariah válasza Iscariah (#10000) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Közben rájöttem. Valami gubanc lehet az automatikus frissítésekkel és van összefüggés a kettő között. Az scvhost.exe ezért bolondul meg. Amióta kikapcsoltam az auto frissítéseket, nem csinálja.
Viszont kint van az a piros pajzsos x ikon az óra mellett h a számítógépem veszélynek van kitéve... :/ Azt hogy lehet onnan eltűntetni?

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP kérdések és válaszok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.