Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz volvoguy #24185 üzenetére

    Ezért mondtam, hogy a Rendszer-visszaállítás közel sem ugyanaz, mint a ghostolás (már van egy ilyen új magyar ige, tudtad? :DDD :DDD Már ez is beépülni látszik a szakzsargonba. :D).
    A Norton Ghost (vagy Acronis True Image) bootverziója nem kötődik operációs rendszerhez, és MINDENT egy az egyben lement és visszaállít, ami az adott lemezen/partíción volt, és mindezt EGYETLEN képfájlba menti. A Rendszer-visszaállítás aligha hasonlítható ehhez, egy alapvetően más szolgáltatás - erről a MS oldalán vagy a Súgóban találhatsz bővebb infókat...
    Röviden összefoglalva MS honlapról:
    "A Rendszer-visszaállítás segédprogram „pillanatfelvételt” készít a legfontosabb rendszerfájlokról és néhány programfájlról, majd ezen adatokat visszaállítási pontként tárolja. E visszaállítási pontok segítségével visszaállíthatja a Windows XP rendszer egy korábbi állapotát."
    A lényeget kiemeltem, te hiába készítesz Rendszer-visszaállítási pontot, az nem fogja eltárolni az összes programodat, adataidat, beállításaidat, stb., csak azokat, ami a félkövér részben található.
    A Ghost (v. ATI) boot-módban is működik. FELÜLÍRJA az adott partíció tartalmát, ha pl. visszaállításra kerül sor, azzal, ami a képfájlban elhelyezkedik. A Rendszer-visszaállítás nem ír mindent felül.

    A Rendszer-visszaállítási pontok ott terpeszkednek a System Volume Information mappában, sokszor igen sok helyet foglalva.
    Én azért sem használom, mert
    1. már megszívtam az adatvesztéssel, ami könnyen végleges is lehet - tehát esetleg nem állítható vissza olyan segédprogramokkal, mint a GetDataBack
    2. rengeteg helyet foglal feleslegesen
    3. csak plusz egy szolgáltatás, ami lassítja a gépet
    4. ha igazán komoly probléma merül fel, akkor sokszor a Rendszer-visszaállítás sem segít, vagy megoldható másképpen is. Ha kevésbé komoly a gond, akkor meg végképp megoldható anélkül.
    A Rendszer-visszaállítás igazán súlyos hiba esetén nem is használható, ha pl. már a csökkentett mód sem indul el, akkor tök feleslegesen volt tele a géped Rendszer-visszaállítási pontokkal.

    Most elsőre ennyi különbség jutott eszembe.
    Persze senkit nem akarok lebeszélni a használatáról, de azért érdemes ezeket is megfontolni, ezek kontraérvek, amik miatt én úgy gondolom, hogy sz@rt se ér. :D De persze sokaknak akár jól is jöhet, pl. akik esetleg nem tudják, hova nyúljanak probléma esetén, vagy akik gyors megoldást szeretnének a problémájukra, nem akarnak tökölni annak (esetleg célszerűbb) megoldásával, vagy esetleg tesztelgetnek, és még sorolhatnám...

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák