- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Canon EOS DSLR topic
-
PROHARDVER!
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Van egy régi hTC telefonom, amit retrózás okán szeretnék észhez téríteni, ehhez viszont Windows 7-re lesz szükségem. Csináltam egy partíciót neki, ahova terveztem telepíteni, viszont azt írja telepítésnél, hogy "The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed on GPT disks."
Na és most jön a kérdés (ami lehet, hogy nagyon n00b): hogy tudnám azt megoldani, hogy csak ez az egy partíció okés legyen neki? A vinyó másik partícióján a személyes adataim vannak, azt nem szeretném elveszteni semmiképp. Egy ASROCK B660M-ITX/ac, i3-12100F konfigot használok amúgy Windows 11-gyel.
Köszi előre is! -
zolee001
őstag
válasz
Dißnäëß #69165 üzenetére
Fogod a telepitöt,bebootolsz
A nyelvválasztásná nyomsz egy shift+F10 (bejön a cmdÜ
Diskpart
List disk-kijelölöd szám alapján a lemzedet
Clean all
Create partition Primary size=6000
Select Partition =1
Active
Format fs=ntsf quick
assign
exit
navigálj a pendrivodra cd d: vagy ami a jele
xcopy d: c: /e /h /kbootsect /nt60c:
bootsect /nt60c: /mbrPendrive ki majd restart és indul a windows telepitöd
-
zolee001
őstag
Virtual box,Vmvare stb virtualizáciora szolgálo szoftver létezik ilyen célokra avagy készitesz egy vhd-t igy csak a disked lesz virtuális minden más az eredeti hardware és semmi köze a telepitett rendszeredhez
W7-disk managemant--create vhd pl c:\w10.vhd 20GB dynamic
Bootolsz egy w10 telepitöröl nex next majd a lemezválasztásnál shift+F10 (command prompt)
Diskpart
list disk-amennyiben 1 db van akkor azt fogod látni
select disk--kiválasztod a szoban forgot ahova a vhd filet csináltad
select volume- ha több particio van a lemezen azt választod ahova a vhd file készült
velect vdisk file =C:\w10.vhd
Attach vdiskDiskpart exit majd a telepitö "lemezválasztó" frissitése és megjelenik az "uj" merevlemezed ahova az ismert modon (next next finish) telepithetsz
Megszüntetés: C:\w10.vhd delete és volt nincs, majd az bootválasztó menüböl törlöd (msconfig,boot ,a kivánt sort delete)
-
zolee001
őstag
válasz
DonThomasino #66357 üzenetére
Proba ez:
DISKPART
LIST VOLUME
SELECT VOLUME (X)
ATTRIBUTES VOLUME CLEAR HIDDEN
EXIT -
King Unique
titán
válasz
Panthera #61560 üzenetére
Nekem ilyen legutóbb egy USB 3.0-s külső SSD-nél fordult elő és jóformán csak a diskpart módszerrel tudtam újraparticionálni. Sőt, az egészet parancssorban kellett megoldani, mert a
clean
után a lemezkezelős particionálás hibát dobott. Illetve pendrive-oknál kicsit másképp fog kinézni:diskpart
list disk
select disk 1
clean
create partition primary
format fs=fat32 quick
exitPersze előtte azért érdemes másik portban is kipróbálni, illetve a rendszert újraindítani stb. Ha ezek nem használnak, akkor jöhet a
diskpart
. De, ha van rajta valami fontos adat, akkor azt előtte le kellene menteni külső programokkal! -
-
jani-wan
tag
válasz
Doky586 #60777 üzenetére
Akkor leírom részletesebben lépésről lépésre, a félreértés elkerülése végett.
Olvastam az oldalt amit küldtél majd lementem az aljára és megnyitottam a linket.
"Klónozás Macrium Reflect Free program használatával."
Ez után jött a "1. Rakjuk be vagy csatlakoztassuk a géphez az üres cél merevlemezt vagy SSD-t (ne legyen partíciónálva!).
Bootoljunk be az előzőleg elkészített CD/DVD-ről."
Amivel ugye még mindig nem vagyok sehol sem, mert nincs semmiféle CD/DVD amiről eddig szó sem volt.
Ami volt előtte az ez:
"de ajánlott a klónozást is bootolható eszköz (CD/DVD vagy pendrive) használatával csinálni."
Ok, de nem klónozok. Na jó, irány a link alja.
Egy csomó újabb link!
Nos úgy tűnik ez tovább fog tartani, gondoltam közben megcsinálom amit olvastam az általad linkelt oldalon, azaz:
"4. módszer - Egyedi Backup/Restore"
itt azzal kezdik:
"Forrásként kiválasztjuk együtt a HDD rejtett- és rendszerpartícióját, ezt 1 fájlba mentjük Backup funkció segítségével."
Ezt próbáltam a Windows-ban csinálni a backup funkció segítségével, hogy legalább az meglegyen valamilyen formában, amíg a többit olvasgatom.
Persze később(!) kiderült hogy nem igazán a Windows backup-pal kell csinálni, csakhogy ez ezen a ponton még nem derült ki.
Azért legalább kiderült hogy itt valami gond van, mert működnie kellene a HDD-re mentés opciónak is.Tehát eddig ott tartok hogy a link alján lévő link alján találok egy rakás linket, ahonnan válasszam ki ami nekem kell, mikor az életben nem csináltam még ilyet, és rohadtul fogalmam sincs az egészről.
Eddig briliáns.
Kiválasztottam a logikusat.
"Biztonsági mentés és helyreállítás Macrium Reflect-el" link megnyit.
http://users.ininet.hu/szjanos/mentes-helyreallitas-macrium-reflectel.html
Mondjuk talán egyszerűbb lett volna ezt belinkleni, nem tartott volna órákig a többi olvasgatása, értelmezése.
Persze mire eljutottam ide leírtad, hogy eleve ide kellene jönni.
És végre itt van valami ami talán már működik:
"Az utóbbi esetben magát a Macrium Reflect programot sem kell a gépre telepíteni, mert a bootolható eszközön (CD vagy pendrive) lesz a program"
Remek. Letöltés.
Nero-val kiírtam.
Nem jó.
Naná hogy nem jó, mert nem is így kell kiírni! De erről megint szó sincs sehol.
Sőt épp ellenkezőleg. Ezt írják:
"Akik az utóbbi megoldást választják (nem WAIK), azoknak nincs más dolguk mint a megfelelő ISO fájl letöltése után ki kell íratnia a lemezt, vagy készítenie kell egy bootolható pendrivet, és ezt követően már használható is az."
Kivéve hogy ez nem így van.
Aztán persze rájöttem, hogy a letöltött fájlt el kell indítani és az írja ki magát lemezre, és nem Nero-val kell, ahogy azt egy ilyen teljesen gyakorlatlan ember gondolná.
Kész a bootlemez.
Bootoltam róla.
Talált egy eszközt (Network Controller) aminek nincs Drivere (ethernet controller driver pci ven_10ec&dev_8172). Vajon miért nincs. Az eszközkezelőben minden rendben van.Keresés a meghajtókon, egyszer csak eltűnt a listából. Nem tudni talált-e vagy sem.
Majd szépen be is jött a progi.
Disk Image fül -> Image selected disks on this computer -> felugró ablakban kijelöl a két partició (100MB + C), megad mentés helye (ahol van bőven hely)
NEXT
az Advanced Options-ban nem állítottam át semmit.
FINISH
(szüttyögés)
Majd Hiba üzenet:
"An error has occured. Please see the history log for more details."
"Backup aborted! - Unable to read from disk Error code 1167 - Az eszköz nincs csatlakoztatva."
Milyen eszköz? Mi az hogy nincs csatlakoztatva. Az eszközkezelőben egy hiba sincs.
Goggle
"Unable to read from disk Error code 1167"
http://support.macrium.com/topic.asp?TOPIC_ID=5677
állítólag a Full Backup megoldja?
Én azt hittem full backup-ot csinálok.
Full system backup-ot.
Megőrülök.
Most akkor mi van? -
dugo_
veterán
válasz
SECTORnooB #60377 üzenetére
Partícióválasztásnál nyomj egy Shift+F10-et, feljön a parancssor, innentől:
diskpart
list disk
select disk <sorszám>
clean
convert mbr
exitHa nem szereted a parancssorozást, illetve van lehetőséged külső meghajtóként más gépre rákötni az SSD-t, akkor a Minitool Partition Wizard (és egyéb okosabb 3rd party lemezkezelő programok) egy kattintással is el tudja ezt végezni.
-
tpeter77
addikt
szia
Minden adat megvan rajta szerinted? mert ha csak a boot rész sérült meg, azt meg lehet javítani.
Letöltöd a "Windows ISO Downloader" progival a megfelelő win7-est (32/64 bit, magyar, home/pro/ulti)
Rufus progit letöltöd, és egy üres pendrive-ot beledugsz a gépbe, és formázd meg "MBR partíciós séma BIOS-os vagy UEFI-s gépekhez" módban. Betallózod az ISO fájlt, és indíthatod a programot.
Pár perc alatt elkészül, és erről a pendrive-ról már simán bootol a gép.Nálam az alábbi hibaüzenet jelent meg gépindításnál:
File: \Boot\Bcd
Status: 0xc000000f
Info: An error occurred while attempting to read the boot configuration data.Boot-oltam a Windows7 telepítő lemezről, Shift+F10
diskpart
select disk X (amelyiken a boot rész van)
select partition Y (64bites win7 esetén a 100MB-os partíciót kell kiválasztani, 32 bitesnél a C meghajtót)
active
exitbootrec /fixmbr
bootsect.exe /nt60 sys
bootsect.exe /nt60 all
bootrec /fixboot
bootrec /RebuildBcdés lehet újraindítani, majd örülni...
Syl: - nálam a copy f:\bootmgr c:\ - ez hasztalan volt, azt írta ki a gép, h nincs hozzá jogom, de végülis enélkül is működött!
-
tpeter77
addikt
Kedves mindenki, aki segített!
Megoldódott, leírnám másoknak is okulásként.
windows telepítőlemezt tovább engedtem, mint szerettem volna, és beletúrt a MBR rekordba.
a HDD-ről nem tudtam elindítani a windows7-t.
Ez a hibaüzenet jelenik meg gépindításnál:
File: \Boot\Bcd
Status: 0xc000000f
Info: An error occurred while attempting to read the boot configuration data.Boot-oltam a Windows7 telepítő lemezről, Shift+F10
diskpart
select disk X (amelyiken a boot rész van)
select partition Y (64bites win7 esetén a 100MB-os partíciót kell kiválasztani)
active
exitbootrec /fixmbr
bootsect.exe /nt60 sys
bootsect.exe /nt60 all
bootrec /fixboot
bootrec /RebuildBcdés lehet újraindítani, majd örülni...
Syl: - nálam a copy f:\bootmgr c:\ - ez hasztalan volt, azt írta ki a gép, h nincs hozzá jogom, de végülis enélkül is működött!
-
brd
nagyúr
válasz
#92888064 #59173 üzenetére
Ha a partíciókat átklónozod (mindet), működnie kell (ha mégsem, akkor a Macrium átírja a partíció azonosítóját), de csak úgy, ha az első bootkor a régi háttértár már nincs a gépben, és lehetőleg később se legyen rákötve! Ha a boot dolgokat tartalmazót nem tudod/akarod, akkor be kell állítani, hogy az átklónozott Win7 partíció legyen aktív, továbbá létre kell hozni a többi, bootoláshoz szükséges adatot így (másik meghajtó ne legyen a gépben):
Bootolj egy Win7 telepítőről, majd juss el egy konzolig (pl. nyomj Shift+F10-et az első interakciós lehetőségnél), itt pedig:diskpart
select dis 0
select par 1
active
exit
bootrec /fixmbr
bootsect.exe /nt60 all /force
bootrec /fixboot
copy e:\bootmgr c:\
bootrec /RebuildBcdAz e: helyére a win7 DVD-jének betűjelét kell írni; több partíció esetén lehet, hogy ez f:, vagy g: lesz, de a tartalma kb. ez kell legyen (egy dir e: vagy dir f: stb.-vel kiírja, és azt kell írni a copy-s sorba az e: helyett, ami ezt tartalmazza):
2009.07.14. 11:26 43 autorun.inf
2009.07.14. 11:26 <DIR> boot
2009.07.14. 11:26 383 562 bootmgr
2009.07.14. 11:26 <DIR> efi
2009.07.14. 11:26 111 880 setup.exe
2009.07.14. 11:26 <DIR> sources
2009.07.14. 11:26 <DIR> support
2009.07.14. 11:26 <DIR> upgradeEzt követően valószínűleg bootol a Win7. Ha mégsem írj!
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
van egy kis problémám a diskpart nevű progival parancssorban.
Amit szeretnék:
ofline-vá tenni a vinyómat, majd ha kell online-vá tenni. Azért akarom így, hogy ne nyúlkáljanak oda programok és pörgessék a semmiért.ahogy nekikezdtem
beírtam, hogy diskpart
majd list disk
majd select disk 1
itt kellene az ofline parancsot kiadni, mivel ki van jelölve. De hiába adom ki, csak kidobja azt a hosszú súgót de több nem történik. Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszi!szerk:
bénáztam, most már okés! Következő lépés, hogy automatizálni akarom a műveletet egy bat file-ba. NA majd meglátjuk -
válasz
SkiDev #51213 üzenetére
Törölj mindent azon hdd-ről... [link]
"Boot-olj be a W7 telepítőlemezről és amikor megjelenik a területi beállítások ablak(nyelv, idő- és pénzformátum, billentyűzet), akkor üss egy SHIFT+F10-t. Add ki a leírt parancsokat, majd ennek végeztével bezárhatod a parancssort" és kilépsz a telepítőből.
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X az SSD-d sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtam ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett-e kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
EXITezután kilépsz, újraindítod a gépet és automatikus módban végigviszed a telepítőt..
Vagy a linkelt leírás szerint darabolod fel a hdd-t ha érted mi miért történik.
-
King Unique
titán
válasz
#30112256 #51077 üzenetére
Na igen, Shift+F10, vagy így [link].
ezt alapján kell, amit sokadszorra mondok [link].
diskpart
list disk
select disk x
list disk
clean
exitAz X meg az aktuális lemez sorszáma, ami vsz 0, vagy 1-es lesz, ha nincs más HDD a gépben tehát pl. select disk 0.
De azt csak kiírja, hogy sikerült a törlés, vagy sem? Ha igen, utána próbáld telepíteni.
-
brd
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #48116 üzenetére
diskpart
select dis 0
select par 1
active
exit
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot -
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #48115 üzenetére
select disk 0 kell gondolom, és list partition-ra azt írja, hogy
Partition 1 Primary: 100MB pffset 1024kb
Partition 2 Primary: 232GB offset 101MBEzek után mit csináljak?
-
brd
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #48110 üzenetére
Akkor advanced eszközökhöz kell nyúlni:
(Ha használsz a gépen Linux-ot is, akkor írj!)
Telepítő be, javítás, parancssor, ott pedig:
diskpart
list disk (ha erre több lemezt ír, írd be, hogy milyenek azok - méret, mire használod, másik OS van-e -, és ne csináld meg a többit!)
select disk 0
list partition (ha erre több partíciót ír, írd be, hogy milyenek azok - méret, partíció száma -, és ne csináld meg a többit!)
exit
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot -
mttssz
senior tag
Utánaolvasgattam kicsit, elvileg akkor az a baj, hogy KÉT aktív partíció van, igaz? Elvileg ennek a megoldása:
-bootolsz a telepítő médiáról, majd a legelső képernyőn shift+F10
-beírod hogy diskpart
-beírod hogy list disk
-itt megnézed annak a lemeznek a számát amin a windows van, ez csak akkor lényeges ha több hdd is van a gépben, akkor kell pontosan kisakkozni innen, melyik kell neked
-beírod hogy select disk [lemez száma (valószínűleg 0)]
-beírod hogy select partition 1
-beírod hogy active
-majd két egymás utáni exit paranccsal kilépsz -
somasz
addikt
Rengetegszer csináltam bootolható pendrive-ot , de most valamiért baszakodik velem.
"Status : we were unable to copy your files. Please check your USB device and the selected ISO file and try again."Itt írtak alapján próbálkozom, de a clean parancs után egyből kiírja, hogy
"a diskpart hibát talált: a hozzáférés megtagadva.
További információért tekintse meg a rendszer eseménynaplóját."Tipp?
Csináltam már mélyformázást is rajta. Előtte memtest bootolható penként működött, ott kúródott el valami szerintem.
-
whited
addikt
Sziasztok
Van egy w7 64bit home premium gyári lemez.
Csináltam belőle egy USB boot formát az usb dvd/tool programmal, viszont mikor ezzel akarok telepteni akkor azt írja, hogy nem tud partíciós táblát létrehozni.
Próbáltam, hogy belépek a telepítésbe, és a select disk clean-t végig futtatom, de akkor se.
Viszont ha berakom a dvd-t, akkor megcsinálja, mit tudnék csinálni? -
brd
nagyúr
válasz
mhorvat #43133 üzenetére
Feltételezem, üres vagy törölhető az SSD.
A telepítővel Parancssoros javításba be, ott pedig:diskpart
list disk
/* ha itt több disket hoz fel, akkor méret alapján találd ki, hogy melyik sorszámú az SSD */
select disk 0 /* ha több disked volt, akkor annak a sorszáma kell a 0 helyére */
cleanEz töröl minden a lemezről, így a telepítő majd létrehoz magának olyat, amit szeretne, mehet az install.
-
válasz
@matthew@ #42601 üzenetére
Bootolj be a W7 telepítőpendriveról és amikor megjelenik a területi beállítások ablak (nyelv, idő- és pénzformátum, billentyűzet), akkor üss egy SHIFT+F10-t, majd parancssorból:
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X ezen hdd-d sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz)
CLEANmajd ennek végeztével bezárhatod a parancssort és folytathatod a telepítést. Persze a lemezről minden törlődik..
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akadt itt egy gagyi laptop, amit találtak ismerőseim. Amilo ui 3520, kis atomos csoda... [link]
A telepítő friss telepítésnél azt írja, hogy nem talál rendszer partíciót, vagy nem tud újat létrehozni. (mindegy milyen partíciókat csináltam neki) Ezzel kapcsolatban végigcsináltam ezt a diskpartos mókát:
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK 0
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
FORMAT FS=NTFS
ACTIVE
EXIT
EXITAmihez kellett egy egész nap ennek a szerencsétlen gépnek míg végigfutott, de nem oldotta meg a telepítő gondját. A gépen XP futott, még néztem rajta HD Sentinelt, a vinyó hibátlan. Továbbá Linuxot is tudok rá telepíteni gond nélkül.
Valaki találkozott már ilyennel?
bLaCkDoGoNe: eseménynaplóban mi van? Gondolok itt leginkább a "rendszer" pontban a piros és sárga üzenetekre. A bios frissítés meg szerintem legyen az első dolgod.
-
válasz
#51177472 #41410 üzenetére
Na mostanra kiderült hogy a többiek csak személyeskedni akartak, de neked segíteni nem volt szándékukban..
Szerintem a HDD-t először töröld
(W7 telepítőlemezről bootolva amikor megjelenik a területi beállítások ablak, akkor üss egy SHIFT+F10-t.)
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK x
CLEAN
-parancsal. (semmi más hdd ne legyen bedugva)Ezután telepítőt újraindítva MBR módban telepítsd a W7-et, esetleg érdemes teljes (nem gyors) formatot alkalmazni (lehet hogy futni fog egy napig is). Előtte egy bios default betöltés se ártana.
Telepítő ISO-t pedig Rufus-al érdemes kiírni pendrivera FAT32-re.
-
Ocaso
tag
válasz
szabonagyur #40992 üzenetére
Tudom, utána javítottam.
A pár száz megás partíciókat töröljem?
Amúgy ugyanaz a hiba: "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style."
Akkor marad az UEFI képes telepítő készítése. -
-
válasz
allein #38558 üzenetére
EFI rendszerpartíciót én csak így tudtam parancssorból törölni:
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X az HDD-d sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtam ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett-e kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN..persze a lemezröl minden törlődik ekkor.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, nem találtam külön topicot neki, ezért ide írom:
Windows Movie Makerrel csináltam egy videót, ami egy zenei szám (mp3) alá rakott fotó-slideshowból áll, (fade-in, fade-out, ease-in, ease-out effektekkel megspékelve).
Szórakoztam vele vagy 3 órát, és amikor elkészült, menteni szerettem volna videóként a gépemre.
Ezt írja ki: "Windows movie maker cannot save file to selected location. Verify that the original source files used in your movie are still available, and that there is enough free disk space available, and then try again."Nos, a lemez ahova menteném, 500 Gb szabad hellyel rendelkezik, igen, az összes forrásfájl elérhető és igen, a hely, ahova menteni akarom, még mindig létezik. Igen, a gép be van kapcsolva, működik az egér is. Akármilyen formátumban, méretben, helyre próbálom menteni, ugyanezt írja ki, és már a sírhatnékkal vegyülő düh suttogja a fülembe, hogy egy baltával dirib-darabra zúzzam a windowsos gépemet, ami egy rohadt videót nem képes elmenteni, amiben van egy db mp3, meg 15 jpeg-fénykép.
Most mit tudok ennek csinálni?
Köszönöm a válaszokat, már ha egyáltalán valakinek volt ilyen tapasztalata.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Matthisa #35356 üzenetére
Próbáld meg másik pendrive-al, ha az se jó, akkor másik program, pl zotac, vagy próbáld meg parancssorból.
1) parancssor futtatása rendszergazdaként (jobb katt, futtatás rendszergazdaként)
2) írd be: "diskpart" Megnyílik a particíonáló, fogadd el az UACot, és tedd be a pendriveod.
3) írd be: "list disk". Ki fog hozni minden csatlakoztatott adathordozót.
4) keresd meg a pendriveot, és írd be hogy "select disk X", az "X" az USB száma
5) írd be hogy "clean". ez mindent törölni fog a pendriveról
6) írd be "create partition primary". ez létre fog hozni elsődleges partíciót a pendriveon
7) írd be "select partition 1". ezzel kiválasztod a létrehozott partíciót
8) írd be "active". Ez aktívvá teszi a kiválasztott partíciót
9) írd be "format fs=ntfs quick". ez NTFS-re fogja formázni a létrehozott partíciót. Lehetne amúgy FAT32is.
10) írd be "assign". ez megcímezi a partíciót, és így látni fogod windows explorer-ben is (Sajátgép)
11) másold az ISO tartalmát a pendrivera. NEM magát az ISOt, hanem ami rajta van ! Mountolod, és mindent átmásolsz. -
Stonerice
őstag
válasz
Winnie The P #33794 üzenetére
Feltelepítettem ezt az OPK-t és van egy ilyen manual. Ezekszerint nekem kell az OEM kód alapján Iso-t csinálni? vagy ezt még a beaktivált rendszeren kellett volna?
Step 1: Building an Answer File
The first step in creating a custom installation is to build an answer file. You use an answer file to configure Windows settings during installation. For example, you can configure the default Internet Explorer® settings, networking configurations, and other customizations. Additionally, the answer file contains all of the settings that are required for an unattended installation. During installation, you will not be prompted with user interface pages.
In this section, you will create an answer file using Windows System Image Manager (Windows SIM), a utility for creating and modifying unattended answer files and configuration sets. A simple answer file includes basic Windows Setup configuration and minimum Windows Welcome customizations. This example does not import any special drivers, applications, or packages.
After you install the Windows OPK on your technician computer, a sample of this answer file, Autounattend_sample.xml, will be available at C:\Program Files\Windows OPK\Samples.
To create an answer file
In this step, you copy a Windows image file (.wim) file to your technician computer and create an answer file.On your technician computer, insert the Windows 7 product DVD.
Navigate to the \Sources directory on your DVD-ROM drive and copy the Install.wim file from the Windows product DVD to a location on the computer.
To open Windows SIM, click Start, click All Programs, click Microsoft Windows OPK, and then click Windows System Image Manager.
On the Windows SIM File menu, click Select Windows Image.
In the Select a Windows Image dialog box, navigate to the location where you saved Install.wim in Step 1, and then click Open.
You will be prompted to select an image. Choose the Windows image that you want to install and then click OK.
You will be prompted to create a catalog file. Click Yes to generate the file.
If you are prompted to approve the program by a User Account Control window, you can select to allow the program or cancel the installation.
On the File menu, click New Answer File. An empty answer file appears in the Answer File pane.
Add and Configure Windows Settings
In this step, you define basic disk configuration and Windows Welcome settings.In the Windows SIM Windows Image pane, expand the Components node to display available settings.
On the expanded list of components, add the components in the table below to your answer file by right-clicking the component, and then selecting the appropriate configuration pass. This action adds the component to your answer file in the specified configuration pass, or phase, of Windows installation. Adding the optional components allows you to more easily test your installation in Step 2, Building a Reference Installation..... a manual folytatódik -
brd
nagyúr
válasz
ricshard444 #33698 üzenetére
Csinálj bootolható pendrive telepítőt, majdnem ugyanolyan jó elvileg. Egyébként pl. innen tudsz letölteni telepítőt, bármelyik jó (töltsd pl. az Ultimate-et), csak az x86/x64 megfelelőre figyelj, olyan kell, amilyen Win7-ed fut.
Ill. ha pendrive-ról csinálnád, amit írtam, akkor azzal kezdd, hogy adiskpart
list diskutáni táblázatot írd be ide, hogy megmondjam, a select disk 0 jó-e így is, vagy a 0 helyett 1 kell.
-
brd
nagyúr
válasz
ricshard444 #33695 üzenetére
Minden meghajtó kiszed, csak az maradjon, a 0-ás S-ATA porton, amit használni szeretnél, aztán Win telepítőről bebootol, javítás, parancssor, ott add ki ezeket, mindegyik sor után Enter:
diskpart
select disk 0
select partition 1 (ha több partíció van rajta, akkor írj!)
active
exit
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd (itt lehet, hogy kapsz egy 1 elemű listát, itt azt mondod meg, hogy mit adjon hozzá az indítható rendszerek listájához, Y-t/I-t kell nyomni arra hogy hozzá akarod-e adni, most hirtelen nem emlékszem).Csak fejből írtam, úgyhogy legyen másik géped, amiről hibát beírsz/kérdezel, ha nem indul el.
-
-
s3toraph
senior tag
Behalok ha f8-al elindúl... mondom elkezdi, penyót benthagyom, majd restart, és indúlnia kellene csak nem megy tovább, nem tölt, a win8 logóig jut el, ami a boot legeleje kell hogy legyen.
siebener: Na ez jó kérdés. A 8GB-os SSD az fizikailag külön vagy, tehát nem a HDD-re van ráintegrálva? Mert ha külön van, akkor szerintem ki tudod jelölni. Bejön a win telepítő amikor nyelvet választol, vagy mind1 az első ablak amikor megáll mert kattintani kell valamit. Próbáld meg a shift+f10-et. Ez win7-nél működik, felhoz egy dos ablakot, ha beírom hogy diskpart, elindúl egy prog amivel lehet partícionálni, formázni és kijelölni hova mire akarok telepíteni. Na, ha beveszi a shift+f10-et, és a diskpart [enter]-t is, akkor list disk, kilistázza az adattárolókat, megnézed melyik a 160-as száma, majd beírod hogy select disk x, ahol x a lemez száma. Megint list disk-el tudod ellenőrizni, ha kijelölte, lesz egy csillag előtte. No tovább nem tudom kell-e valamit állítani, de ha így kiválasztom akkor - elvileg - a win telepítőnek látnia kellene.
Apropó, hogyan sikerült rábírnod a bootolásra?
-
fodor0410
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm gépére 64 bites win 7-et szerettem volna felrakni. Több partíció van és a partícióknál ezt írtja ki: Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style.
Úgy kéne felrakni a win7-et, hogy nem törlök partíciókat, csak a rendszerpartícióra kéne felrakni a 7-et.
Olvastam már egy-két fórumban, hogy kell megoldani, de nem nagyon értem.
Valaki tud olyan megoldást, amiben megmaradnak a partíciók és leírni részletesen hogy értsem
Köszi szépen!
-
jagdtigger
tag
válasz
N-vidi-A #29019 üzenetére
Üdv.
Előre is elnézést de kicsit zanzásítom a dolgot mert az egészet nincs nagy hangulatom lefordítani...
Szóval második linken abban talált kiutat az emberke hogy külső DVD meghajtóba betett egy telepítő lemezt és így már ment, az első link kicsit hosszabb, ott 3 megoldás van.
Az első hogy leporolod a gyári helyreállító lemezt.
A második hogy totál tarolod a lemezt. Egy linux live cd-ről indítva gparted-el csináltass új partíciós táblát, mbr vagy ms-dos névvel fogja illetni azt ami neked kell.
A harmadik az meg jól meg van tekerve1 indítsd el a gépet win7 DVD-ről/pendrive-ról
2 válaszd a javítást, majd a parancssort
3 írd be hogy "diskpart" (idézőjelek nélkül, ez a win partícionálója)
4 add be neki a "list disk" parancsot
5 nézd meg hogy milyen számmal azonosítja a HDD-t majd írd be az x helyére ebben a parancsban: "select disk x"
6 a "clean" parancsal pucold le a winyót
7 hozd létre a boot partíciót ezzel a parancsal: "create part primary size=100 (or size=350)"
8 utána ezt írd be a parancssorba: "format fs=ntfs quick"
9 adj neki betűjelet: assign letter=f (ha az f foglalt írj be egy másikat)
10 ezután írd be neki ezt: "create part primary" (ezzel létrehoz egy partíciót ami lefedi a maradék területet)
11 a 8-9 lépést csináld meg ennél is de ez a c betűjelet kapja
12 indítsd el újra a gépet a telepítőről és kezd el telepíteni a nagyobbik partícióra
13 amikor a telepítés után újraindul megint a telepítőről indítsd és ismételd meg az 1-5 lépéseket, majd írd
be hogy "list vol" és ellenőrizd hogy a boot partíció(a kisebb F betűjellel) és a windowsé(nagyobb, c betűjellel) kapott e betűjelet, (ha esetleg nem "list partition" paranccsal le tudod kérni a partíciókat majd a "select partition x" paranccsal ki tudod őket választani hogy betűjelet adjál nekik a fentebb leírtak alapján)14 válaszd ki a kisebbik partíciót majd jelöld meg aktívnak ezzel a paranccsal: "active"
15 írd be hogy "exit" majd enter
16 majd írd be ezt és szintén enter: "bcdboot c:\windows /s f:"
17 ezután mehet a restart és elvileg így már elindul
(elnézést az esetleges hibákért, már nem egészen vagyok a toppon ilyenkor
)
@(#29020) Tamás88
Ami időt elpazarol az irtásra azalatt simán újrahúzná és már a programok újrarakásának vége fele járna most, és így legalább biztos hogy tiszta rendszer a vége.
-
brd
nagyúr
válasz
Ace Ventura #27788 üzenetére
Ha törölhető az egész HDD, akkor telepítő elindít, Shift+F10, vagy parancssor választása, oda pedig:
diskpart
select disk 0
clean
exitHa nem hagytam ki semmit, akkor így teljesen üres lesz a HDD.
-
mumtaz
senior tag
válasz
mumtaz #22402 üzenetére
Nos. Meg is válaszolom magamnak a kérdést.
Eddig egyszerűen elkerülte a figyelmemet pár dolog. Már legalább 2 hete küzdöttem ezzel a problémával.
És valóban ott volt a probléma, hogy a kötet rejtett volt és nem a partíció.
Hihetetlen, hogy mennyire egyszerű volt a megoldás, csak eddig ez valahogy elkerülte a figyelmemet, pedig már tényleg szinte mindennel megpróbálkoztam. Az volt a hibám, hogy nem tettem különbséget a 'PARTÍCIÓ' és a "KÖTET' közöttLeírom, hátha valakinek esetleg segít.
Tehát, ha valakinek a gép bekapcsolása után a Windowsban nem jelenik meg valamelyik 'partíció' annak ellenére, hogy a lemezkezelőben ott van, csak nem kapott betűjelet, akkor indítson egy parancssort:'Futtatás' -> 'CMD'
A parancssorban:
DISKPART (Enter)
Ezzel elindítjuk a Diskpart segédprogramot. Ezután ezt a prompt-otlátjuk:
DISKPART>
Na innen tovább:
DISKPART> list volumeez kilistázza az összes kötetet. Ha valamelyik 'INFO' oszlopában azt látjuk, hogy 'Rejtett', akkor:
DISKPART> select volume 'X' (az X a problémás kötet száma)
ezzel kijelöltük az adott kötetet, majd:
DISKPART> attributes volume clear hidden
Ezzel töröltük a 'Rejtett' attributumot, és ezzel készen is vagyunk. Ezután már kiléphetünk a parancssorból.
-
nubreed
veterán
Volt egy érdekes dolog. Tegnap este új gépre Windows 7 telepítést kezdtem volna el. Tehát kiválasztottam a megfelelő disket és partíciót az installáláshoz, formáztam, létrehoztam újra a partíciót majd beolvastattam az ahci drivert idáig minden rendben is volt azonban mikor visszatértem erre a képernyőre, kiírta a windows telepítő, hogy Windows cannot install to the selected partition, vagy valami ilyesmi (azért angol, mert angol nyelvű windowst használok és még mielőtt valaki megkérdezné, eredeti, nem warezolt). 2-3 szor eljátszottam a fenti lépéseket, nem vezetett eredményre. Egyszer csak kiléptem a teleítőből, újraindult a gép újra ott voltam azon a képernyőn ahol kiválasztom hogy hova akarom telepíteni a Windowst és kiválasztottam a disket és megnyomtam a nextet (ekkor már élt ez a gomb) és simán települt. Mitől lehetett ez az egész mizéria előtte? Igazából semmi nem történt csak egyszer újraindítottam...
-
Core2duo6600
veterán
Így elsőre arra tippelek, hogy vagy a CD / dvd olvasó vagy maga a gép rossz.
A 64 bitesről is be kell bootolnia, legfeljebb hibaüzenetet kapsz.
Lehet akár túlmelegedés is, elkoszolodott borda / ventilátor.Csinálni kellene első kőrben egy Pendrive ot, ami bootképes, és arról feltenni a Win 7 est, legalábbis megpróbálni !
Egy működő gépen a következőt kell csinálni, Win 7, vagy Vista szükséges hozzá, XP alatt nem müködik a dolog !!!!
1. beteszed a pendrive ot, minden adat el fog veszni róla !!!!
2. Nyitsz egy paransort / Legyen administrator jogod a gépen
3. Kiadod a Diskpart parancsot
4. Majd List disk, ezzel megnézed, hogy hányadiknak látja a win a pen-t, (a méretéből könnyen lehet következtetni )
5. Select Disk X, ahol X a pen sorszáma !
6. Clean, töröl mindent !
7. Create Partition Primary , elsődleges particiót hoz létre
8. Select partition 1, kiválasztod a pen első particióját
9. Active, aktivvá teszed
10. Format fs=ntfs quick , gyorsformázod a penen a particiót ntfs re
11. Assign, hozzárendelsz egy betüt
12. Exit, elhagyod a diskpart segédprogramot !Majd win 7 telepítőkorong be
Lépjél be a DVD én a boot mappába
majd BOOTSECT.EXE/NT60 X: ahol X a pendrive betüjele . ezzel viszed fel a boot információt.Majd
xcopy g:\*.* /s/e/f x:\ ahol x: a pen, g: a dvd-rom betüjele, felmásoljuk a telepítő korong tartalmát a pendrive ra, el lesz vele egy darabig !másolhatod akár totoálcommanderrel is, de ez talán biztosabb !
Ezután ha mindent jól csináltál, akkor bootolnia kell a pendrive ról amennyiben az adott gép erre alkalmas !
(#17075) Steelmanus
Én is használom, megbizhatobban és jobban kezeli a hálózatot, ott fejlődött igazán a 8 as verzió ! -
Ööö, ugye a parancssoros módszert is megcsináltad...
(Mert addig értelmetlen mással foglalkozni, mert ha a W7 sem tud vele mit kezdeni, akkor van gond.) Szóval inkább leírom a menetét ismét, célirányosan.1. Állítsd le a gépet és így csatlakoztasd az SSD-t.
2. Kapcsold be a gépet és boot-olj be a W7 telepítőlemezről és amikor megjelenik a területi beállítások ablak(nyelv, idő- és pénzformátum, billentyűzet), akkor üss egy SHIFT+F10-t. Add ki az alábbi parancsokat.DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X az SSD-d sorszáma, amit a LIST DISK parancsnál látsz)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY ALIGN=1024
FORMAT FS=FAT32 LABEL="RENDSZER" QUICK
ACTIVE
EXIT3. Állítsd le a gépet és húzd le az SSD-t
4. Indítsd el a gépet és az OS-t, majd csatlakoztasd az SSD-tMegjegyzés:
# A parancssori parancsnál nehogy eltéveszd az SSD-t és rossz sorszámot adj meg.
# Ha a parancssori parancsok nem futnak le hibátlanul, esetleg a LIST DISK parancs nem is listázza az SSD-t, akkor nem az OS-ben keresendő a gond.sinya85
Hát ha herélt az OS, azzal nem sokat lehet kezdeni.D@ni88 - "...sokkal gyorsabb XP-n mint Win7-en"
Ha Win7 alatt x64-t értesz, akkor ez "természetes". Az okát most nem részletezném, annyit próbáljatok meg, hogy XP SP3 módban futtassátok a project-et. -
pzstm
titán
válasz
samgar #15492 üzenetére
mert az nem a "C"-d amikor a telepítő alól akarod nézni. DISKPART parancs elsőre.
Utána add ki neki a LIST VOL parancsot, hogy meglásd melyik meghajtó milyen betűjelhez van társítva telepítő alatt (100MB-os partíciónak is ad betűjelet ezért nem a C lesz,ami Win7 alól látszik NEked
)
(Iloyen kérdés legközelebb jöhet simán Win8-ba, ott már lehet tegnap megoldottuk volna a dolgot)
sorrend tehát parancssorban:
DISKPART
LIST VOL
Select vdisk file........
Attach vdiskezután bezárhatod a parancssort majd pedig kattints a frissítés ikonra és csak utána fog megjelenni a telepítő felületén a VHD
-
geprombolo
őstag
válasz
Vanek Eduard #6033 üzenetére
Mivel elakadt a telepítésed, a winpeshl.exe valószínűleg nem került fel a winyóra. Itt azt írja, hogy ez egy konfigurációs progi. Ha ő nincs, nem bootol tovább a gép. Azt javasolják, hogy bootolj be a dvd-ről és ott futtasd a javítást.
"You may try repair first by booting from the Vista disk then select repair and let it do its work. If it didn't fix it then try reinstall."
Ha a trükk nem jön be, lehet kezdeni a telepítést elölről. Formázni meg le tudod a lemezt a dvd-vel, vagy ha grafikusan szeretnéd, szerezz egy Live XP lemezt, azokon szokott lenni megfelelő progi. -
Core2duo6600
veterán
Szia
NEm tudom, hogy megoldodott - e már a gondod, de
1. Meg kell nézni, hogy a laptop egyaltalán képes-e x97 es rendszer fogadni, ha igen akkorKét módszer van, egy parancssoros, és egy progi !
Nem tudom, hogy jelenleg milyen 32 vagy 64 bites rendszert használsz-eDe ha 32 bitest akkor az általad is mutatott progival mennie kell !Ekkor ugye nem tudja a 64 bites bootsect-et futtatni.
Ekkor a pendrive formázása is automatikusan ntfs re történik, ezt a négyzetet érdemes neki bejelölni, úgy emkékszem, hogy van egy ilyen négyzet, és a 64 bites cd nek az iso képét megadni neki.
Egy pontos típust mondhatnál, mert a laptopok esetlben megesik, hogy nem támogatja a x64 et, még ha több magos sem !
Ha a kézi módszert választod, akkor leírom, én hogyan csináltam, igaz nekem x64 es rendszer fut a vason.
A módszer működik a Vista, Win 7, Win 8 Preview esetében is.Pendrive vagy kulső hdd betesz
Nyitni parancssort Administratori jogosultsággal ! (jobb klikk, Run as Administrator)
Majd
Diskpart
LIST DISK (erre szépen kilistázza az összes disket a gépünkben)
SELECT DISK 2 (ide annak a lemeznek a számát írjuk amit utána szerkesztünk)CLEAN jelenlegi partició törlése
CREATE PARTITION PRIMARY Elsődleges partiició létrehozása
SELECT PARTITION 1 az első partició kiváléasztása, most csak egy van, de amúgy a LIST PARTITION paranccsal kiírja mik vannak !
ACTIVE Aktívvá tesszük, hogy bootlni lehessen róla
FORMAT FS=NTFS LABEL="flash" QUICK (
COMPRESS, ekkor nem ment, egy netes hot to ban, szerepelt, de ekkor nekem nem boolt be, tehát nem kell ! )Azért quick, mert nincs kedvünk 10percet várni egy teljes formatra.
ASSIGN
Az assign pedig azért kell ,mert adunk neki egy betűjelet és felcsatlakoztatjuk(ha nem lenne alapból).Persze ezt disk managementből is megtehetnénk,de hát lusták vagyunk.
EXIT
Küldjük le az ablakot kicsibe, még kelleni fog
Másoljuk fel a Windows 7 korong tartalmát a pendrive ra !!!, tehát ami a DVD gyökerében van, az legyen a pendrive gyökerében is.
Ismét a parancssorban
Lépjünk be még mindig konzolból a boot könyvtrába a windows 7 image-ben, Abban aminek a tartalmát most másoltuk fel a pendrive ra !!!Futtassuk a BOOTSECT.EXE /nt60 X: -t (ahol X: a meghajtó jele ami a flash drivera mutat, )
Ha kiírta, hogy sikeresen végrehajtva, vagy valami ilyesmi angolul, mehet a telepítés.
64 bites rendszert használva 32 bites telepítőt is lehet csinálni, így kipróbáltam!
Értelemszerűen a pendrive ról kell bootolni, amiket a különböző bios ok mind másként látnak, ha van a post alatt olyan gomb ami kilistázza, hogy honnan akarunk indulni, érdemes azt használni !, ekkor legalább nem felejtjük el vissza állítani, mert usb és telepítésnél nem jön az mint a cd nél szokott, hogy nyomjjunk meg egy gombot a boothoz !
-
zetecR
addikt
válasz
Sub-ZeRo #5131 üzenetére
Viszont sikerült egy hatalmas bajt csinálnom.
Rákerestem arra hibaüzenetre, amit állandóan kiírt (A required CD/DVD device is missing. If you have a driver floppy/CD, DVD, stb) és találtam egy olyan megoldást, hogy próbáljam pendriveról telepíteni a wint. Ehhez diskpart-tal kellett volna bootolhatóvá tenni, aminek a lépései a következők voltak:
SELECT DISK 1 (Replace DISK 1 with your disk number)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=NTFS
(Format process may take few seconds)
ASSIGN
EXITValószínűleg nem voltam elég figyelmes, mert a Format FS=NTFS után azt vettem észre, hogy nem a pendriveot formatálja, hanem valamelyik hard disket...
Amíg nem települ fel a win, bíztam benne, hogy az SSD-t kezdte el gyalulni (kb 5-6 másodpercet dolgozott rajta, de gyorsan kikapcsoltam a gépet), de most a friss win alatt a Partition manager csak egy Not formatted Basic Hard Diket lát.Házilag vissza tudom állítani a winchesterről az adatokat, vagy reménytelen a dolog?
-
válasz
fsb1000 #2892 üzenetére
1. módszer - [link]
2. módszer (ezt XP alól)
a BOOT.INI utolsó sorát kell duplikálni és mivel 2 hdd-n van a 2 OS, ezért a disk(x) paraméteren x helyére a megfelelő lemez sorszámát kell megadni (amelyiken a W7 van)
Ahogy írtad, korábban az XP-t telepítetted először, majd a W7-et, majd ismét XP-t.
Ebből feltételezem, hogy most így néz ki a fennemlített sormulti(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
Ez annyit jelent leferdítve, hogy az XP a 0. sorszámú merevlemez (sorzámozás 0-tól indul), első partícióján (partíciók sorszáma 1-től indul) van telepítve, onnan indul
Ha a W7 az 1. merevlemez, 1. partícióján van, akkor a duplikált sor így néz majd ki
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows Seven" /fastdetect
Hogy kiderítsd a lemez sorszámát illetve azon lévő partíció sorszámát, ahhoz indítsd a parancssort, majd DISKPART és az alábbi utasításokat add ki sorban
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol az X, a vinyód sorszáma, amire a W7 van telepítve, amit a LIST DISK-nél látsz)
LIST PARTITIONA List disk/list partition által visszaadott értékek kerülnek be a disk(x) és partition(y) helyre
3. módszer - Felejtsd el az XP-t, de ha esetleg valamilyen proginak csak az jó, akkor meg ennyi a megoldás
[ Módosította: Pompi ]
-
Futtass le rajta egy hibaellenőrzést a W7 beépített hibajavítójával és pipáld be, hogy javítsa is egyből a hibákat...
Ha a fenti javaslat nem vezet eredményre, akkor indítsd a parancssort adminként, majd DISKPART és az alábbi utasításokat add ki sorban
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol az X, a WD vinyód sorszáma, amit a LIST DISK-nél látsz)
LIST VOLUME
SELECT VOLUME X (ahol X, a WD vinyód kötetének a száma, amit a LIST VOLUME-nál látsz)
ATTRIBUTES VOLUME CLEAR READONLY
EXITUI: Ez a parancssoros megoldás nem biztos, hogy működni fog cserélhető meghajtó esetén...
-
válasz
Matthew #1052 üzenetére
W7 pendrive-ról történő telepítéséhez igazából nincs szükség segédprogramra, így a Windows 7 USB/DVD Download Tool-ra sem, csak ezzel kényelmesebb. Ha viszont nem eredetinek ismeri az ISO-t, vagy az eredeti telepítőről készített ISO lemezképet, akkor jöhet jól, az alábbi módszer.
Ami kell hozzá
# W7 telepítő DVD
# 4G vagy nagyobb kapacitású pendrive (kifogástalan állapotú legyen, ha csatlakoztatod, akkor kapjon betűjelet)1. helyezd be a W7 telepítő DVD-t (ha autorun-os, akkor elindul a telepítő. Ha ez történik zárd be az ablakot)
2. csatlakoztasd a pendrive-ot
3. rendszergazdaként futtasd a parancssort (start->cmd, majd BAL CTRL+SHIFT+ENTER)
4. indítsd el a DISKPART programot, majd add ki egymás után az alábbi parancsokat
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X a pendrive-od sorszáma, amit a list disk parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtan ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
FORMAT FS=NTFS LABEL="W7_PENDRIVE" QUICK
ACTIVE
LIST VOLUME (itt láthatod, hogy mi a betűjele a pendrive-nak és a DVD meghajtónak, amibe a W7 telepítő dvd található, ez a továbbiakban lesz fontos. Nálam a DVD meghajtó betűjele F, míg a pendrive betűjele K)
EXITF:
CD BOOT
BOOTSECT /NT60 K:5. Bezárhatod a parancssort
6. Bármilyen fájlkezelővel (Total Commander, Intéző stb) simán másold rá a pendrive-ra, a telepítő DVD teljes tartalmát és készen is vagy, már telepíthető is a W7 pendrive-ról
Mindez képen, hogy hogyan is kellene végbemenni a folyamatnak
Csak saját felelősségre! Biztos szem és kéz kell hozzá!
Megjegyzés
Ha ramaty állapotban lenne a pendrive-od, vagy amúgy is ráférne már egy lassú formatálás, akkor a FORMAT FS=NTFS LABEL="W7_PENDRIVE" QUICK sorból hagyd el a QUICK paramétert. Egy 8G vagy nagyobb kapacitású pendrive-nál a lassú formázás eléggé időigényes művelet, de ha kell, akkor kell...[ Módosította: Pompi ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest