Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Az amúgy mitől lehet, hogy reggel hidegen indítva is már rögtön 50 fok az idle, és ~70 a 10 perc Prime utáni load CPU hőfok, miközben nap végén, mikor már érezhetően meleg a víz, és a radiátor is (nem forró, de a kézmelegtől messzebb van, majd szerzek bele egy vízhőmérőt, mert a pumpa USB kábelét már sosem kapom meg, állítólag postázták, de mindegy...), akkor is csak ~75 fokig kúszik fel a Prime alatti maghő?
    Tehát a radiátor és a víz melegszik ~15 fokot is, miközben a load temp csak pár fokot, és már akkor is magas, mikor még szoba-hőmérsékletű a víz?
    A paszta most valami szilikon alapú nemtommi, rézporos zsírral ugyan ez volt, előtte MX2-vel kicsit hűvösebb volt, de arányaiban hasonló.
    Mikor feltöltöm a rendszert, a buborékok mozgásából ítélve elég gyorsnak tűnik a vízáramlás is (szaladnak a vízszintes csőszakaszban is rendesen), de nem láttam még milyen gyors lenne egy laing pumpával, és kisebb radiátorral...

    - Szar a CPU kupakolása
    - Lefolytja a pumpát a puha, gépházon belül helyenként ellipszis-keresztmetszetre deformálódott, máshol rugóval kibélelt, mégis picit beszűkült, házon kívül pedig hosszú csövezés (70 forintos cső, és elfogyott az 5m, alig volt hulladék, amit kidobtam belőle, és sokat szarakodtam hogy ne törjön meg sehol).
    - Gyenge a pumpa ekkora radiátorhoz (már magasságilag, hogy emelnie kell ~80cm-re), és ennyi vízhez (8,7 liter ment bele fagyállóstól)?

    Mindenesetre ha majd a VGA blokkot szerelem, akkor házon belül kicserélem a csöveket, oda elég >1m, az még lehet drágább fajta. Milyet ajánlanátok, ami jól viseli magát kis ívben?

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák