Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Ottoka

    őstag

    válasz Lucif-R #14966 üzenetére

    Ok köszi, ez a kiengedem az asztal alól a levegőt jó ötlet, először ezt próbálom ki.

    Köszönöm mindenkinek a segitséget. Amit nem értek hogy miért gondolja mindenki hogy akkor érzem jól magam ha nekem van igazam és sikerül a dolog. Ha ez lenne az alapgondolat meg se kérdezem. Kiötöltem valamit, és megpróbáltam elmondani miért gondolom azt hogy jó lehet. Ti ugyan úgy megindokoltátok miért nem lesz jó. Ennyi.

    Egyébként csak még egy szóra visszakanyarodva. Tudom hogy a párolgás hőelvonással jár, tanultuk, meg 30 éves korára az ember tapasztalja is. A tyúkolban a régi hűtések úgy néztek ki, hogy voltak különböző méretú radiátorok, mint az autó hűtője, csak ilyen 2 x 2 (méter)-es panelekben, és azon keresztül szivták át a levegőt a ventillátorok. És úgy is hűtöttek az ólon. A modernebb tech az a vásznas balhé, az alap koncepció ua., csak a párolgás miatt igy van nagyobb hatásfokkal dolgozik.

    A legújabb, amit már ilyen 50.000 férőhelyes tyúkólakban vagy a fölött alkalmaznak, hogy kiba nagy nyomással vizet permeteznek a légtérbe, amit az ól végében levő 3-4 méter átmérőjű ventik kirántanak az ólból. Akkorát hűt mint az állat, amikor a hideg vizpermet felveszi a légtérből a hőt.

    Mezőhegyes

Aktív témák