Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • chros

    őstag

    válasz Headless #58617 üzenetére

    Ehhez meg ennyit:
    - kivulrol csak ftp-vel erheted el (belulrol sambaval is)
    - IP: ha fix ip-d van, akkor az, ha nincs fix (vagy csak nevvel egyszerubb), akkor celszeru dynamic dns-t beallitani a luciban (ekkor regisztralnod kell a valsztott szolgaltatonal, en dnsexit-et hasznalok, de van egy magyar is a listaban), ezutan mar az altalad alkotott dns nevet hasznalhatod az ip cim helyett
    - es ha mar ftp-t hasznalsz, akkor celszeru kivulrol normalis kliens-t hasznalni, pl. filezilla, mert ekkor tls-t (titkositas) hasznal alapbol a nev/jelszo kuldesekor (TC-hez fel kell telepiteni valamit hozza)
    - ha tls-t valasztasz (celszeru), akkor a tuzfalszabalyokban engedelyezni kell az ftp passive portokat is (belulrol tovabbra is hasznalhatod a TC-t)

    @(#58586) wwenigma: "OpenWRT CC-RC1 -nél megvan a teljes sávszél"
    Ez tenyleg nagyon erdekes! Koszi az infot!

    @(#58606) Intruder2k5: "config-ok megtartásával frissítettél"
    Vargalex hihetetlenul jo meg mindig! :)
    Beleneztem az 1.7.1-es gargoylba: valoban ez a baj. A sima firewall szabalyoknal nincs 443-as port nyitva! (csak par alapertelmezett sor). Majd a vegen van ez az include:
    option path /usr/lib/gargoyle_firewall_util/gargoyle_additions.firewall
    ami nalatok mar megszunt letezni. :) (Errol beszelgettunk par napja, hogy nagyon atirtak a tuzfalszabalyok kezeleset). Igy majd hetfon egy backup generalas utan a reset segiteni fog :)

Új hozzászólás Aktív témák