Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    Újabb baromság, ami nem is annyira tűnhet hülyeségnek.

    Korábban írtam, hogy windows osztotta a netet a router felé, illetve azon keresztül a lakásban. Mivel a netem is wifin érkezik és a netre egy jelszóval csak egy eszköz csatlakozhat, ezért volt az, hogy a gépemben lévő wifi kártya vette a netet és a routeren keresztül osztottam meg az itthoni más eszközök között, mint pl laptop, telefon.

    Az itteni infók és suste leírása alapján repeater módban összejött, hogy a router vegye a netet és szintén wifin ossza is tovább. Viszont nem volt valami stabil. Amiről a netet kapom, annak a 'routernek' eléggé a hatótávjának a peremén vagyok.
    Viszont adódott még valami. Van egy másik szolgáltatói router is.

    Jelenleg a következő a felállás. Beüzemeltem a régi WA901ND-met is és kiderült, hogy az még mezei antennával is erősebben veszi a jelet a szolgáltató routeréről, mint a 1043-as irányított antennával. Viszont a WA901-es eléggé gyengécske pl memória és egyebek terén, ezért alap luci-n meg néhány apróbb dolgon kívül sok mindent már nem lehet rápakolni. Ezért most úgy kötöttem be a dolgokat, hogy a WA901 veszi wifin a netet. LAN-on csatlakozik kábellel a WR1043 WAN csatijára és utóbbin van beállítva az itthoni wifi hálózat.

    Mivel a szolgáltatónak van egy gyengébb jelű, de stabilabb routere is, így a következőt kellene valahogyan megoldanom a WA901-en. Be lenne állítva rajta mindkét szolgáltatói router és attól függően, hogy melyik elérhető, arra váltana. Meg lehet ezt oldani valahogy OpenWRT alatt? A multiwan-t úgy néztem, hogy az főleg fizikai kábeles kapcsolatokra van. Nomeg ahogy néztem a routerem, ha be van állítva mindkét szolgáltatói AP, akkor mindkettőre felkapcsolódik és a csatornát az egyikre állítja be. De az is gond, hogy nem is egy csatornán vannak.

    Magyarán mondva valami olyat kellene megvalósítani, mint a wifi kezelése windows alatt:
    Van több előnyben részesített elmentett wifi hálózat és az egyik elérhetetlensége esetén csatlakozna fel a másikra.

    Hogyan lehetne ezt megoldani?

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák