Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Sziasztok!

    Elöljáróban annyit, hogy órák óta olvasom a topicot, és nemhogy tisztult volna a kép, egyre inkább kezdek elveszni az információ halmazban, amit elolvastam.

    Amiért írok, illetve tanácsot kérek az a következő:

    Lassan fél éve használom a TP-LINK VR1043ND v1.0-s routert, a gyári fw-el, eddig a legnagyobb megelégedésemre. Szeretném viszont kihasználni a rajta lévő USB portot úgy, hogy rácsatlakoztatok egy külső HDD-t (WD elements 1TB), amit a hálózaton szeretnék látni, és használni mint egy fájl tároló, megosztó háttértárat.
    A jelenlegi gyári fw-el is rá tudok lépni az USB porton lévő HDD-re, de csak a "net use" paranccsal, sőt fel is tudom csatolni mint hálózati meghajtót, hogy a backup szoftver megtalálja, de sajnos ebben a módban egy bizonyos adatmennyiség mozgatás után összeomlik a hálózat, a fájl nem olvasható üzenettel.
    Vajon a DD-WRT megoldaná ezt a hálózat összeimlás gondot? Megjelenne az USB-re csatlakoztatott HDD a hálózati eszközök között mindenféle parancssoros utasítások kiadása nélkül?

    Ha a DD-WRT a nekem megfelelő felület, akkor nagyon megköszönném, ha valaki segítene, hogy hogyan csináljam a fw cserét, lépésenként, mert bár olvastam erről pár hsz-t, de teljesen elbizonytalanodtam, hogy akkor most hogyan is, és mit és hová kell írni, hol és milyen parancsot kell kiadnom stb. Fogalmazzunk úgy, erősen láma vagyok a témában, és a Linux-ot egyáltalán nem ismerem.

Új hozzászólás Aktív témák