Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stoto

    tag

    Gondoltam megosztom veletek a tapasztalatomat. Pár napja vásároltam egy ilyen routert és jó minőségű cat5e kábelt is vásároltam mellé. Sebességet úgy mértem, hogy van egy kis 2 magos atomos linux szerver a hálózaton, létrehoztam rajta 1 gigás ramdriveot, valamint a macbookomon is létrehoztam egy 1 gigás ramdriveot és a 2 ramdrive között másoltam különböző protokolokkal.

    8 és 11 Mb/s közötti sebességet mértem akármilyen átviteli protokollal próbálkoztam, ami kb a 100Mbit maximuma. Elég hamar kiderült hogy a problémát az atomos deszka hálókártya drivere okozza ami csak 100Mbitet támogatta. 2 nap szívás után (új hálókártyadriver összeakadt a kernellel és egyáltalán nem volt link, saját kernel forgatása sem oldotta meg a problémát) sikerült gigabites linket felépítenem a router és a szerver között is.

    Először ftp-es (tls)-el másoltam a 2 ramdrive között, ekkor 32-37 Mb/s-et értem el. Hamar rájöttem, hogy itt a kis 2 magos atom a szűk keresztmetszet, az egyik magot másolás közben 100%ra hajtotta a proftpd.

    2. próbálkozásként kikapcsoltam a titkosítást és sima ftp kapcsolaton keresztül küldtem át a cuccot, a helyzet javult 45-50 Mb/s -ot értem el, miközben megint a proci volt a szűk keresztmetszet.

    Ezután AFP -n keresztül másoltam, ez az Apple File transfer Protocol, ami mac-ek közötti megosztást teszi lehetővé, ennek van linux alatti implementációja ami netatalk névre hallgat, ezt használtam a szerveren.
    Itt jött a meglepetés, a sebesség bődületes 95 Mb/s a macbookról a szerverre, 105 Mb/s a szerverről a macbookra.

    Ezeket a sebességeket 6144 -es MTU mellett értem el, a macbook 9000ig vinné, de debian szerver hálókártyája "csak" ennyit bírt.

    Szóval most very happy vagyok, az usb-s winyót is a szerverre dugtam, mivel semmi sebességet nem vesztek vele és a cuccaim legalább bárhonnan elérhetőek :D:D:D

Új hozzászólás Aktív témák