Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobiusz
újonc
A TL-MR3420(EU) V5 a legfrissebb 1.5.0 0.9.1 v0001.0 Build 210319 Rel.39726n Firmware Versioval tökéletesen kezeli a DIGINET AKTÍV 50-hez adott ZTE MF833U1 LTE USB modemet. Az Operation Modeban be kell állítani a 3G/4G Router Mode-t, majd csatlakoztatni kell modemet az USB porton. A modem egy ideig pirosan villog. Ha a router felismerte a modemet és csatlakozott a szolgáltatóhoz,kék színű lesz a villogás.
-
apatyas
Korrektor
A v5-ös kompatibilitási listáján a lengyel bejegyzések közt van
TL-MR3420 V5 Cyfrowy Polsat MF823 Hi-Link ZTE
ami egyel korábbi mint a tied, lehet hogy a tiedet is hamarosan támogatni fogja.
Nem tudom a tied melyik verziójú router, nézd meg, pontosan annak a listáján rajta van-e valahol. Ha nem, akkor az általuk is javasolt technikai támogatásukat keresd fel. -
MAJOR86
csendes tag
Sziasztok ! nem tudom csatlakoztatni a routeremhez a Digi mobilnetes sticket (zte mf833)
firmware frissítés megvolt...Esetleg ebben tud nekem valaki segíteni? Mert nekem már nincs tippem mi lehet..
-
apatyas
Korrektor
Szia. Én használtam a routerrel sticket, a pontos stick típust ne kérdezd, nincs kéznél de Hua 335x rémlik. Ha videókon megy a tieddel, akkor vágj bele.
Az általános tanácsok szerint nem lehet végtelen hosszú USB kábelt közétenni, bár olyat nem próbáltam, itt kb méteres volt vagy másfél.
A stickek meglehetősen irányérzékenyek, az elhelyezéssel majd kísérletezni kell. -
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Adva van egy TL-MR3420 as ruter és egy Huawei E3372 es stick ezt össze lehet valahogy pározni?Videókat nézve tökéletesen megy igaz a kompatibilitási listába nincs bent de valahogy működik.Mind a két eszközön a legújabb FW vn fent.A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm! -
beelaim
csendes tag
Ezt is köszi.
Előzményként annyi , hogy mostanában az éjszakai sebességünket teljesen leveszik , szinte a nullával egyenlőre (csak feltételezni tudom , hogy a 3G-vel manipulálnak , gondolom 4G-n menne minden rendesen , csak hát már a ZTE 110-es sem egy mai figura) így lassan a cserére kényszerülünk.
-
beelaim
csendes tag
Ha még olvassa valaki....
V1-es hardverből , feltételezem sehogy nem tudok 4G fogadására képes masinát faragni?
DIGI (telenor) -t kellene házi felhasználási szinten osztani. Ha jól tudom a DIGI nem ad routert a csomagjaihoz , így ez a verzió kiesik.
Amennyiben ajánlani tudtok más típust , arra is vevő vagyok.
Szép napot mindenkinek.
-
krealon
veterán
"D-link DWM-222 modemmel működik a TP-LINK MR3420 router?"
A Compatibility List szerint nem, de ha rOOter firmware-t teszel fel, akkor azzal biztosan menni fog.
Viszont egy TL-WR842ND sokkal jobb vetel.
Vagy ha kulon valasztod a 3G/4G modem kezelest egy A5-V11-esssel, akkor meg stabilabb rendszered lehet. (Nekem igy van megoldva, es az A5-V11 kompatibilis routernek 49 napos uptime-ja van, mert azota nem volt aramszunet.)
-
feca126
csendes tag
Sziasztok! D-link DWM-222 modemmel működik a TP-LINK MR3420 router?
-
sztojanov
csendes tag
Egy hete szívok vele, és nekem eddig nem sikerült... V2-es 3420-as TPLINK (eddig vodás stickkel ment 2 évig hibátlanul, tehát a router tutti okés), és persze ez a csodás új D-LINK DWM-222! Alapból ugye nem támogatja, de bin fájlt amivel működött volna sem sikerült generálnom többszöri próbálkozással sem. Neked lett megoldás?
-
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Lehet esetleg tudni, hogy a router működik-e a D-LINK DWM 222 modemmel?
Előre is köszönöm.
Üdv.
Erik -
Puro
aktív tag
Sziasztok!
Openwrt image builderrel készítettem egy új firmwaret a cc kiadásról, amely alapból tartalmazza a webes felületet és az usb drive kezelését, így felrakás után webes felületről egyszerűen elvégezhető az extroot. Gyári firmwarerrel ez nem oldható meg helyhiány miatt, még akkor sem, ha nincs webes felület.
-
Fooler89
őstag
Sziasztok
Lenne itt egy tp-link mr3420 v1.2-es router.
A hozzávaló táp egy t090085-2c1 ami 9v 0.85a outputja van ami megdöglött.
Szeretnék hozzá venni egy másik tápot viszont a router alján 12v 1a ír powerhez.Most melyiket kell beszerezni?
Esetleg valaki vett már hozzá tápot? -
7ER
aktív tag
válasz
gyulavezir #459 üzenetére
A betárcsázási stringet módosítani kell "*99***1#" majd újraindítani a routert.
-
gyulavezir
aktív tag
Üdv!
Szeretném a segítségeteket kérni! Mint abszolúte NEM HOZZÁÉRTŐ, sikerült pontosan beazonosítanom a terméket TP-LINK MR3420 3G/4G V2. Még a legelső firmwareval ketyeg, abszolúte megbízhatóan. Mostanában vátottam egy telenoros 4G internetre, egy (ex Tmobilos) Alcatel One Touch L100 mobilstickkel használom. A stick képes a 4G-re, mert ha közvetlenül a gépbe dugom, elfogadható feltöltési sebességet (4G-s) produkál, de mihelyst átdugom a routerbe, simán csak 3G-n teszi a dolgát. Sajnos a routeren nem tudom beállítani, hogy kizárólag a 4G-re szeretném, hogy rácsatlakozzon, hanem 3G-n teszi megbízhatóan a dolgát.
Ha elvégzem a firmware frissítést (kérem a második mondatban kiemelt tulajdonságomat figyelembe venni!!!), akkor van rá esélyem, hogy:
a, nem csinálok féltéglát a routerből
b, tudom használni tovább 4G-n a legnagyobb megelégedéssel
Előre is köszönöm!
üdv
gy -
holloo
csendes tag
válasz
gabor9991 #448 üzenetére
Én a saját Huawei E3276-os stick-kemmel jelenleg két TL-3420 v2-t használok + egy TL3220-at (három különböző helyen), majdnem minden probléma nélkül. Jól és stabilan működik mindhárom routerben, csak a sebesség nincs meg teljesen, amit nem értek. 30/10 M-s csomagom van a T-mobile-nál, ezzel szemben a speedtest csak kb. 15-17/6-7 M-t mér (de érzem is hogy lassabb, mint a másik esetben). Ha a stick-et átteszem a notebook-ba és a stick saját szoftverével kapcsolódok (Mobile Partner), akkor megvan a 30/10 M. Úgy tűnik, hogy vagy a router fog rajta vissza ennyit (nem hiszem), vagy nem jól paraméterezi a stick-et. De az is elképzelhető, hogy a router half-osan áll össze a notebook ethernet portjával (ugyan a notebook azt írja, hogy full duplex 100), de a mért sebességek mégis erre utalnak). Sajnos a gyári, legújabb szoftverben sem találtam lehetőséget az ethernet port duplexitásának állítására. Én azért olvasgatom ezt a fórumot, hátha tud valaki nekem tanácsot adni erre a problémára. Esetleg valami bin fájl segítene? (bár ugye a router e nélkül is rendesen felismeri a stick-et, de hátha akkor valahogy máshogy kapcsolódna).
-
holloo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK MR3420 routerem. Most azt csinálja egy Huawei E3276 stick-kel, hogy kb. fele akkora sebességgel tudok rajtuk keresztül forgalmazni, mintha a stick-et közvetlemül a notebook-ba dugnám be. Mintha nem is LTE-vel állva össze. Van valami megoldás? -
A választék valóban elég széles. A minap a Telenornál egészen pontosan 1 (egy) modem közül választhattam, ami történetesen jó volt az általuk árult szintén 1 (egy) féle mobilnetet kezelő routerrel.
Elég alaposan körbekérdeztem, hogy a 3420-ashoz, illetve az N18-asomhoz milyen USB-sticket tudnék szerezni, de mindenhol az volt a válasz, hogy nemigen van mozgásterem, mivel ezt a piacot a szolgáltatók uralják, nekik pedig az az érdekük, hogy a saját, földig lebutított eszközeiket használd.
Sem boltban, sem használtan nem is találtam a routereimmel kompatibilis modemet.
MaCS
-
gabor9991
őstag
Most a tp link után egy hauwei af23-ban használom a huawei e3276s-150 sticket, 100% hogy kompatibilisek egymással.
A helyzet ezzel is az, minden rendben működik egy ideig, van, hogy egy napig, van hogy csak 10 percig, és ezt követően megáll a net.Az aktuálisan aktív kapcsolatok maradnak az asztali gépen, itt úgy tűnik minden rendben, de pl. ha a laptopot bekapcsolom és azon megnyitnék valamit, time_out_error hibát kapok.
Reboot után megint helyreáll.
Már kb minden beállítást próbáltam, és nem lett jó.
Ha a sticket közvetlenül a laptopban használom, nem jelentkezik a hiba.Egy kollégámnak ugyanezt csinálja egy huawei mifivel, ott inkompatibilitás ugye fel se merülhet, mégis ez van.
-
7ER
aktív tag
válasz
ricsi718 #449 üzenetére
Sokszor nem értem az embereket.
Ha van egy routerem, akkor elsősorban olyan modemet kell választanom a szolgáltatónál amelyikkel együttműködik az eszköz. Minden szolgáltatónál van választék de az egyéb üzletekben is megtehető ez.
Persze előtte utána kell nézni, hogy melyik router milyen modemmel kompatibilis. Egyetlen olyan routertípus sincs mely minden modemmel együttműködne.
Legjobb esetben váasztani kell egy olyan routert a szolgáltatónál, amelyik beépített 3G és 4G modemmel rendelkezik.
Egyébként meg ha egy router látja a modemet és kezelni tudja, de a NET megszakad, az közel sem biztos, hogy kompatibilitási hiba. Egyes modemeknek Tx, vagy Rx vonala, esetleg mindkettő gyenge és már egy méteres kábelt sem viselnek el. Ekkor aktív USB kábelt kell használni és egycsapásra megszűnik a panasz. -
ricsi718
csendes tag
válasz
gabor9991 #448 üzenetére
Az a hiba hogy nekem még csak az egyes verzió számú van meg a router bol és ezért szeretnék venni egy harmadik szériásat amivel talán már működne. Csak sehonnan sem kapok választ hogy érdemes lenne e megvenni a leg újabb routert.
Valahogy pedig muszáj lenne a házban megosztanom a netet mert több számítógép is van egy házban de csak egy stick és ez nem túl jó hogy a stickkel ide oda kell rohangálni.
-
gabor9991
őstag
válasz
ricsi718 #447 üzenetére
Azért ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
Nekem is e3276s-150 modemem van, kipróbáltam 2 különböző tp-link 3420_v2 routerrel, sajnos egyikkel se volt jó, a sticket felismerte, a kapcsolat létrejött, de hosszabb-rövidebb idő eltelte után mindig azt kezdte csinálni, hogy egy oldal megnyitásakor "time out error" hibaüzenetet dobott, az oldal nem töltődött be, pedig úgy tűnt, mintha lenne kapcsolat, ledek normálisan világítottak, win szerint is minden rendben volt, de mégsem lehetett semmilyen oldalt megnyitni.
Restart után megint jó lett egy ideig.
Tp-link supportnak is írtam, azt a választ kaptam, hogy a router csak a lengyel firmware-el rendelkező e3276 stickkel kompatibilis, más egyéb verzióval nem.Nálad milyen hibát produkál?
Kicsit feljebb görgetve láthatod nálam mi volt a probléma. -
7ER
aktív tag
válasz
ricsi718 #445 üzenetére
Benne van a kompatibilitási listában, csak a megfelelő ország listáját kell kiválasztanod.
Például ezt a "Your Location:" menüből
(Tehát: Frissítened kell a szoftvert)Sok sikert.
-
ricsi718
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy TP-Link MR3420-as V1.0 routerem és hozzá egy huawei e3276-es usb-s stickem.
Már minden lehetséges módon megpróbáltuk egymást összehozni de nem sikerült és láttam, hogy a támogatási listában sincs benne a stickem.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki esetleg nem tud ajánlani egy olyan routert ami megbízható lenne ezzel a mobil internettel? (Ha esetleg vennék egy MR3420 V3.0-t az segítene valamit?)
Vagy esetleg nem lenne valami más megoldás hogy a mobil internetet meg tudjam osztani 2 számítógéppel?
Egyik gépbe lenne net de a másikba már nem és erre kéne találnom egy megoldást.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
CFW-vel megoldható vajon, hogy UTP-n VLAN-t kezeljen, azaz LAN-portba dugott eszköz lássaon ki az internetre, de a többi LAN-ponton az intranetet ne lássa?
Köszönettel: MaCS
-
gabor9991
őstag
Most megint nincs kapcsolat, az a helyzet, hogy a meglévő kapcsolatok megmaradnak, ami most épp a skype és egy online játék, de új kapcsolat nem tudott létrejönni.
A chrome-ot elindítva elkezdett az oldal betölteni, de kis idő múlva kiírta, hogy a távoli gép nem válaszol a kérésre.
Már kikapcsoltam a tűzfalat is a windowsban és a routerben is, vírusirtót is kikapcsoltam, de így sem jó.
Speedtest nem indult el time out-tal leállt.
Közben a játék és a skype rendesen működött tovább.
Egy reboot után minden helyreáll egy ideig.Mi lehet a hiba?
Most kipróbáltam a sticket közvetlenül a gépben,így jó minden.
Azt hiszem ez a router megy vissza, rendelek egy másikat.
Vagy igaza van a supportnak és ez a stick ezzel a routerrel nem fog jó lenni? -
moseras
tag
válasz
gabor9991 #439 üzenetére
> Connection mode automatically
Nem tudom, nekünk több napig is elmegy, nem szakad meg a kapcsolat (2 hét körül van a rekord). Kívülről használjuk port-forward-al elég ritkán, belülről akár napokig nincs forgalom.
Az viszont igaz, hogy néha csontra lefagy. Ilyenkor az admin felület sem érhető el.
Esetleg szolgáltató függő a dolog ? Nálunk Telenor/hipernet van.
-
gabor9991
őstag
Connection mode automatically, így van beállítva most is, max idle time 0-ra van állítva, de így is eldobálja a hálózatot.Nem tudom mit lehetne még megpróbálni hogy müködjön?Írtam a tp-link supportnak, azt válaszolták, hogy a huawei e3276 nincs a kompatibilitási listán ezért nem működik megfelelöen, és ezért jelzi hibásan a jelerösséget.
-
moseras
tag
válasz
gabor9991 #437 üzenetére
Üdv!
> az admin felületen a status menüt kb 20 másodpercenként
Igen, ez így normális
> kb 10-12 perc elteltével megszűnik a kapcsolat
A Network -> 3G/4G alatt a Connection Mode legyen Connect Automatically, nekünk így nem szakad meg a kapcsolat
> a stick jelerősségét hibásan jelzi
A miénk is ugrál, ez van
-
gabor9991
őstag
Tp-link 3420 v2 routerrel kapcsolatban kellene egy kis segítség.
Huawei 3276 lte stickkel használom, de van vele egy pár érdekes dolog.1. az admin felületen a status menüt kb 20 másodpercenként automatikusan frissíti, ez ilyen?
2. a stick kapcsolódik a hálózatra, de ennek ellenére kb 10-12 perc elteltével megszűnik a kapcsolat, ha semmilyen adatforgalom nincsen, a windows diagnosztika szerint online állapotban van de a távoli számítógépek mégsem válaszolnak a kérésre.
reboot után megint működik.
Ha pl online rádió megy, akkor ez a jelenség nincs, órákig is megmarad a kapcsolat.
3. a stick jelerősségét hibásan jelzi, egyszer a valós értéket mutatja %-ban, majd átvált 100%-ra majd néhány 20 másodpercenkénti frissítést követően megint a valós értéket jelzi.reset/reboot nem segített, legújabb firmware van rajta, 3 napja vettem...lehet hibás?
-
Nagyon köszönöm, de az előfizetés megvan, én meg ragaszkodnék a saját routerhez, amit én állítok be magamnak a gyártói (esetleg főzött) rendszerben. A szolgáltatói egységekkel borzasztóan rossz tapasztalataim vannak, jellemzően minden beállítási lehetőséget kiiktatnak belőlük, még egy DHCP-foglalást sem szoktak engedni, olyasmiről, hogy VPN, meg ne is álmodjak.
-
7ER
aktív tag
Az a helyzet, hogy nekem is mobilinternet van, de már újszerű eszközzel.
Ha választasz én javaslom az alábbiakat:
[4G NET]
Válaszd hozzá ezt a [Routert]
A routerhez nem kell külső antenna (bár csatlakozó beépített) és nagyon jól szuperál.
WIFI 2 sávos. 2,4 GHz és 5GHz
4G modem beépített.
Én a 4G cellától 6km. -re lakom és kb 20-30 Mbps a letöltési sebesség.
1 éve használom és megvagyok vele elégedve, ezért nyugodt szívvel ajánlom. -
A jelek arra utalnak, hogy átállok mobilnetre.
Van változás az ajánlott USB-SIM-stickek vonalán? Külső antenna sem ártana...
-
-
snefi2
csendes tag
Hello
Jol ertem hogy ez a router nem fog 30-40 Mbs -nel jobb eredmenyet elerni hiaba van lte-s usb modem?
ez a router http://www.dlink.com/hu/hu/support/product/dwr-116-wireless-n300-multi-wan-router meg tud 80-90Mbs -et is elerni? -
szeker3
újonc
Szervusz!
Én is ugyanazzal a problémával küzdök,mint Te (Telenor Alcatel L850V + TL-MR3420 vagy TL-MR3020), a port fw. nem működik, mintha a stick nat-olna. A 3020-ast több helyen is használom kamerarendszerekhez, persze régebbi stick-ekkel. Találtál esetleg megoldást a problémára? Válaszodat előre is köszönöm.
-
apatyas
Korrektor
válasz
spider23 #421 üzenetére
Szia! Térerő a vételi minőséget tekintve, hasonlóra várható. Egynémely sticken, vagy picit nagyobb eszközön azért láttam már külső antenna csatlakozási lehetőséget. Hogy a T milyet ad, nem tudom. Nézd meg a támogatott stickek listáját, 100-on belül biztosan linkeltük, és egyeztess a T-vel, hogy van-e nekik valamelyik.
-
spider23
senior tag
Üdv!
Egy tanyán szeretnék Telekomos internetet ezzel a routerrel megosztani. A telekom usb-s stickjét kezeli rendesen amit most vennénk és kapható? Térerő ezeknél az USB modemeknél kb olyan lehet mint a telefonnal?
-
-
"A gyari szoftver egyeduli letjogosultsagat a WDS repeater mod adja"
Nálam ez van fent: Huntsman 2014-01-25red / LuCI Trunk (svn-r9945) és ezzel is megy a repeater mód. Két rádiós kapcsolatot kell csinálni. Az egyik Client - ez csatlakozik az adott Acces point-hoz vagy Routerhez- a másik rádió a Master - Ez maga egy Acces point. Ehhez csatlakoznak az eszközök.
De ezt egyébként bármelyik Openwrt-s fw tudja és nem feleződik a sávszél.
Én így terjesztettem ki a wifit több lakásban. -
krealon
veterán
válasz
epber1963 #416 üzenetére
"Ez a TP-LINK TL-WR842ND 300M Wifi router a 2x2MIMO USB 2.0 multi-funkciós porttal a mobilnetes sticket is kezeli?"
Ez a tipus gyari szoftverrel nem kezeli az USB modemeket.
Viszont ha egyszer kiprobalod valamelyik OpenWRT valtozatot rajta, nem is fogod akarni hasznalni a gyari szerencsetlenseget. ( A gyari szoftver egyeduli letjogosultsagat a WDS repeater mod adja, de az elonyet ado egyszeruseg mellett savszelesseg csokkenessel jar, ezert csak lassu internetkapcsolat mellett van ertelme.)
-
epber1963
újonc
Köszi a választ, de bevallom túl sok mindent nem értek belőle.
Az általad javasolt router szerinted kompatibilis a ZTE MF190 stickel?!
Ez a TP-LINK TL-WR842ND 300M Wifi router a 2x2MIMO USB 2.0 multi-funkciós porttal a mobilnetes sticket is kezeli? Ez nem egyértelmű - számomra - a
https://tp-link.hu/termek/tp-link-tl-wr842nd-300m-wireless-router-2x2mimo-usb2-0-port-multi-funkcios
leírásából.Amennyiben az eredeti routerem és a stickem kompatibilis csak én nem tudom a megfelelő beállításokat eszközölni, az elég megnyugtató lenne számomra! Akkor nem kell a csere-bere macera.
Esetleg tudsz valakit ajánlani aki beállítja nekem ezt a két csodálatos eszközt, hogy szeressék egymást? -
apatyas
Korrektor
válasz
epber1963 #413 üzenetére
Amit kiderítettem neked:
http://www.tp-link.com/en/support/3g-comp-list/?model=TL-MR3420&location=2222
4G LTE Modems Compatibility apply to TL-MR3420 Version 2.0 ONLY.
Your Location: Kazakhstan
Kazakhstan Product ISP Model No. Brand
TL-MR3420 Altel MF827 ZTE
TL-MR3420 Beeline X500D ALCATEL
TL-MR3420 Beeline E173 HUAWEI
TL-MR3420 Beeline MF190 ZTEVagyis, simán gyárilag támogatja. Az, hogy melyik országnál van az adott stick felsorolva, az elvileg tökmindegy.
Ezek után, a két készülékből vagy az egyik nem működik, vagy olvasd el a szokásos usb-stickkel kapcsolatos hibakereső javaslatokat (ami hirtelen eszembe jut, külön tápos USB hubba dugni esetleg, ill ha hosszabbító kábelen volt, akkor azt kivenni). -
krealon
veterán
válasz
epber1963 #411 üzenetére
"Szerencsés vásárlója lettem egy TP-LINK MR3420 V.2.4 wifi routernek, illetve szerencsétlen felhasználója lettem egy ZTE MF190 (DIGI - telenor) usb sticknek.
A router doboz oldalán a kompatibilitási listában ez a stick nincs feltüntetve, de a TP-LINK magyarhangja (B2B Business Store Kft.) a saját honlapján kompatibilisnek tünteti fel a sticket!"A 3G kompatibilitasi listaban, Chile Location-t valasztava, megtallahato a ZTE MF190 -es modem.
A gyari firmware-rel en E1750-es (Web'n'Walk V)-t hasznaltam.
Melllesleg nem dragabb a TL-WR842ND es mivel abban 8 MB flash van, az alternativ firmware-ek konnyebben elfernek rajta, igy reszemrol ajanlanam a cseret.
A 8 MB-os routereken 3G / 4G tamogatas meg az igen felhasznalobarat Gargoyle firmware-en is van, illetve a rOOTer firmware Multiweb valtozata is USB-s modemekre van kihegyezve. Utobbi megy TL-MR3420 v2-on is.
-
apatyas
Korrektor
válasz
epber1963 #411 üzenetére
Szia. Mentsd le a weblapot, még mielőtt átírják a reklamációd hatására, és érdeklődj a megfelelő firmware után, azt fontolgatva, hogy visszaadod a terméket, mert nem teljesíti amit írtak róla - jelenleg hibás terméknek minősül a forgalmazó felelősségére.
Esetleg érdeklődhetsz, hogy a stickből adnak-e másik típust. -
epber1963
újonc
Üdv mindenkinek!
Szerencsés vásárlója lettem egy TP-LINK MR3420 V.2.4 wifi routernek, illetve szerencsétlen felhasználója lettem egy ZTE MF190 (DIGI - telenor) usb sticknek.
A router doboz oldalán a kompatibilitási listában ez a stick nincs feltüntetve, de a TP-LINK magyarhangja (B2B Business Store Kft.) a saját honlapján kompatibilisnek tünteti fel a sticket!Ez a termék rendelhető náluk:
https://tp-link.hu/termek/tp-link-tl-mr3420-300mbps-n-3g4g-router-umtshspaevdo
itt a Termékleírás / KOMPATIBILITÁSI TÁBLÁZAT / tartalmazza a ZTE MF190 jelű modemet.A probléma az hogy nem működik a dolog.
Tudna valaki valami tanácsot adni hogyan tudom megoldani ezt a képletet?
Köszönöm!
-
krealon
veterán
válasz
TokacsBela #409 üzenetére
"Belső hálózaton megy, ha kívülről próbálok csatlakozni, akkor 500-as hibával csatlakozik"
-
válasz
TokacsBela #407 üzenetére
Szia!
Az FTP szerveren az aktív és a passzív port is 21? Én átnézném a beállításait.
Ha belső hálózatról sem éred el, akkor valami beállítási hiba lesz a NAS-on.
A routernek csak akkor kell port forward, ha kivülről akarsz csatlakozni a NAS-hoz, de amíg belülről nem megy, addig kívülről sem fog. -
TokacsBela
csendes tag
Sziasztok
Hülye kérdés lesz...
Van egy TP-Link 3420-as routerem és egy D-link DNS-320L nasom
Nasnál:
csináltam egy accot aminek 100% a hozzá férésre
FTP szervert bekapcsoltam (nem állítottam semmit, gondoltam minek?)
a routernél
portfowardot állítottam... 21es port a nas ip címére (UDP, TCP is be van állítva)Mit kell még állítanom, h menjen a dolog?
Távolról nem lehet elérni a nastTotal commander Kapcsolat hívási hibát dob
más ftpre tudok csatlakozni
(Ha kikapcsolom a gépemen a tűzfalat amivel akarok rá csatlakozni, akkor se)
-
7ER
aktív tag
-
Sziasztok!
Én is vettem a napokban egy V2.2-es routert, mert egy egyszerű wifi kiterjesztésre (openwrt-vel) ez volt a legolcsóbb megoldás.
Sajnos a kapkodás miatt, kb 5 perc alatt sikerült levélnehezéket csinálni belőle.
Mivel nem ő az első, amit sikerült elrontani, nemi is ijedtem meg. Hamar előkapartam 10 éves Nokia CA42 kábelemet és rendbe is tettem vele a rotuert.
A leírás elolvastam az első oldalon, ami hasznos is volt számomra és nagy köszönet érte! Viszont én egy kicsit eltértem tőle és ezt szeretném megosztani azokkal, akik szintén újraélesztésre szorulnak. Az egyik eltérés, hogy nem használtam semmilyen ellenállást a kábelhez és úgy is működött (mind a 4 láb bekötve). Ezt már régebben egy 1043ND-hez is sikerrel használtam.
A másik érdekesség, hogy mindezt Win10 64bit alatt végeztem. Most jönne a kérdés - De hogy? Az usb adapterekhez - Win7-től - (főleg a 10 éves Nokia kábelhez) nincs még 32 bites driver sem, nem hogy 64bites.
Nos - a virtualbox adta lehetőséggel élve - feltelepítettem egy 32bites XP-t. Bár a Win10 nem tud közvetlen mit kezdeni a kábellel, mert nincs driver, de ettől függetlenül a virtuális XP alá fel lehet telepíteni a drivert és utána szépen felcsatolni az usb adaptert (virtualbox ablak jobb alján van az usb eszközök csatolása). Hibátlanul működik!
A virtuális XP-ben kell elindítani a putty-ot a leírásban említett serial módban és természetesen itt kell majd minden parancsot kiadni, a gazda OP rendszer alá kell feltelepíteni egy TFTP szervert, aminek könyvtárában legyen a firmware fájl. Ezután minden megy a maga útján, ahogy a leírásban is szerepel.Sok sikert mindenkinek!
UI: Esetleg, ha valaki mégis tudna win10 64 alá usb adapter drivert, akkor azt megköszönném, ha megosztaná. Nekem még nem sikerült találni.
-
krealon
veterán
válasz
tariattila #401 üzenetére
"ma frissítettem (laptop-wifi ki, kábel, legújabb 15-ös szofttal...)
minden szépen lezajlott, egyedül a config restore dobott errort... de mivel ugye mindent gyári értéken használtam így ez nem is érdekelt..."
Frimware frissites utan a legritkabb esetben szokott csak mukodni a konfig visszatoltes.
Reset-elni kellene a routert.
A Felhasznaloi kezikonyv 13-as lapja alapjan:
Mukodes kozben (amikor a sys led lassan villog), a Reset gombot kell benyomni egy fogpiszkaloval, es benyomva kell tartani 5 masodpercig. Ekkor a sys LED gyorsabban kezd villogni, majd a router ujraindul a gyari alapertelmezett ertekeek hasznalataval. -
tariattila
veterán
üdv!
V2 verziós routerem van...
mindent defaulton használtam eddig a gyári szoft-al...
ma frissítettem (laptop-wifi ki, kábel, legújabb 15-ös szofttal...)
minden szépen lezajlott, egyedül a config restore dobott errort... de mivel ugye mindent gyári értéken használtam így ez nem is érdekelt...
a laptopról ellenőriztem a verziót, rendben is van... csak netet nem látta a gép....
modem ki, router ki.... minden vissza...
a 192.168.0.1 re be is jön a belépő felület csak nem tudok belépni !!!!az addigi default admin/admin nem megy.. de semmi más SE (1234, 0000, üresmező)
a netet átengedi és szórja... de nem tudok belépni a router menüjébe...
valaki tud erre mondani valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest