Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz kabelmania27 #38433 üzenetére

    A kérdés jó, de nem :)

    Természetesen a legnagyobb sebesség eléréséhez most is a minél tökéletesebb kábelhálózat, szintezés és a lehető legkevesebb zaj a kulcs. De. Az új COFDM modulációs technika miatt - akárcsak a DSL-nél - a modem képes lesz alkalmazkodni a hálózat állapotához, így egy zajosabb részen kevesebb bitet modulál, így biztosítva a megbízható átvitelt. Például ha a mostani 6-8MHz-es csatornában akárcsak egy erős keskenysávú zaj betalál, már kénytelen modulációt váltani a modem az egész csatornán, míg a COFDM mellett 25 vagy 50kHz-es keskeny csatornákra (több ezer ilyenre) bontja fel a teljes spektrumot, így csak és kizárólag az érintett vivőkön kell alacsonyabb sebességre kapcsolni. Mindemellett eltűnnek a csatornák közötti védősávok (plusz freki), közelebb tolható DOCSIS sáv az analóg és digitális csatikhoz is (megint csak plusz freki). Ennél érdekesebb, hogy egy a jelenlegi DOCSIS technológia mellett 256QAM-ra képes hálózat hozzányúlás nélkül képes az új rendszerben a vivők 80-90%-án ennél lényegesen magasabb 1024, 2048QAM-ra is, amitől ugyanakkora sávszélesség mellett is jelentősen gyorsulhat a hálózat (25-30%-ról van szó). MIndehez még hozzájön a vadonatúj hibajavítás (LPDC), amely kevesebb sávigény mellett is hatékonyabban működik (több hibát képes javítani) az új modulációs technikával.

    És ha ehhez hozzáveszem, hogy egy kábelmodem 200MHz-et tud összefogni a jelenlegi 8x8=64MHz helyett (DS), és 100MHz-et a jelenlegi 32 helyett, akkor látható, hogy itt egy nagyságrendnyi sebességugrásról beszélünk.

    Amúgy újra megnéztem és a 65dBmV US power támogatása kötelező, viszont lehetőség van ennél nagyobb aggregált US teljesítményű modem gyártására is. Eddig ilyen nem volt, hogy nincs felső korlát.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák