Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Benőke

    őstag

    válasz flymi #8830 üzenetére

    Nem a táptól függ, de ha a táp többet bír és ezért mondjuk jobb VGA -t veszel vagy bármit ami többet kér, akkor probléma lehet. A 660W -os táp ha max terhelésen mondjuk 90% hatékonysággal működik, akkor a konnektorból ~726W -ot vesz fel. Szóval ehhez már az 1100VA -s szünetmentes is kevés lesz. Ehhez mérten kell méretezni a szünetmentesedet. A tápra és a szünetmentesre is igaz, hogy tartós terhelésen 80% körül legyen a max.

    A delta belsős tápk olcsó vagy középkategóriás tápok. A Chieftech sok ilyet adott ki, bár egy ideje ők sem gyártanak már ilyet. Ha jól tudom, de a Tápos topic elején megtalálsz minden infót. FSP/Seasonic nem gyártott delta belsővel tápot.

    A monitor nem lesz egy nagy kaland. A lámpa sem ha nem több 40W -nál. Ha mondjuk ledes vagy fénycsöves, akkor még kevesebb. Hangfal nem gáz csak az erőlködő ami meghajtja :)

    Ha fejleszteni szeretnéd és nőne a felvett teljesítmény, akkor át kéne gondolni, ha csak alkatrészt cserélgetsz akármiért de a felvett teljesítmény nem növekszik, akkor elég lesz jó időre az 1100VA -s. Ráadásul a jelenlegi tápod max terhelésen is alatta maradna a 660W elméleti maximum teljesítménynek.

    A 480W -os is elvinné, de max terhelésen (Értsd a proc és a VGA ) már önmagában ~320W + sallangok. Alaplap, ssd, hdd, ram + ~50W + Monitor ~20-25W Ez így már ~400W. 90% hatékonyság mellett ez már 440W. Most elég lenne de később nem biztos. Ezért javasoltam egy erősebbet, ott nem baj a + fogyasztó pl lámpa...

    Szerintem felesleges a tápcsere és az 1500VA -s szünetmentes is.

    Döntés a tiéd.

Új hozzászólás Aktív témák