Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • didyman

    őstag

    válasz Aylarth #2091 üzenetére

    Akkor most leírom harmadszorra is, hogy 1000VA 0,99-es teljesítménytényezőt adó aktív PFC mellett nyugodt szívvel nevezhető 1000W-nak is. Aktív PFC-nél felejtsük már el ezeket a mindenféle suskusolt konverziókat a két érték között.

    Az UPS-ekről meg a fentebb taglalt kérdőjelek kapcsán annyit akarok elmondani, hogy 10-15k-ért senki se várjon megváltót, az ilyen kategóriájú UPS-ek nem tudnak sokkal több erényt és ráírt adatokban hihetőséget felmutatni, mint egy codegen táp. Olcsó kategória, ahogy a mercury is, annál dettó ilyen kérdések merülnek fel, hogy tudja-e, tönkremegy-e, hangos-e, satöbbi-e. Az APC-től sem kell hanyattesni, az olcsó modelljei éppen csak annyival többek, hogy rá van írva az APC és nem hazudik a címkéje. Egy UPS komoly dolog, és ez nem csak az áthidalási időben meg terhelhetőségben nyilvánul meg, hanem ennél sokkal lényegesebb dologban, mint például a villámvédelem, bemeneti szűrő. Egy ilyen 10k-s szarban ez körülbelül egy varisztorral ki is merült, míg egy komolyabb tünetmentesben egy rendes áramköri blokk a védelem és szűrés. El lehet képzelni az elektronika többi részét.

    Az aktív PFC dologban eddig két biztos pont van. Az egyik, hogy egyes chieftek tápok, melyek belsejét a Delta szállította és aktív PFC-sek (ez a GPS sorozatot érinti, a 350-es verzió felettieket) és a korábbi APC UPS-ek érzékenyek voltak ezekre a modellekre. Ezt az APC elismerte és vásárlóinak (értelemszerűen) egy drágább, sokszor felesleges plusz beruházásként a 700-1kW-os SMART UPS-eket ajánlotta. A ma kapható, márkás UPS-ek szinte kivétel nélkül el fognak boldogulni aktív PFC-s tápokkal, lévén az aktív PFC térhódítása nem maradhat válasz nélkül az UPS gyártók felől, hiszen ezzel komoly piacot vesztenek. Emiatt található meg már a talán összes APC UPS-ben a közelítéses szinusz jelalak, melynek előállítása egyszerű, olcsó.

    "Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

Új hozzászólás Aktív témák