Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz ripla #11487 üzenetére

    A legjobb tápegységeket a SEASONIC gyártja ők a legrégebbi név ebben a szakmában. Az árukeresős listát nézve B-move (?) -ot és M-Tech-et nem vennék így kapásból, személy szerint az FSP-t ajánlom ár/érték bajnok
    Amire érdemes figyelni:
    - nagyobb hatásfokú legyen - legalább SILVER minősítésű legyen a hatásfoka (tehát amin semmi sincs feltüntetve az nyilvánvalóan alacsonyabb hatásfokú tápegység de nem kell elmenni a másik véglet felé sem a PLATINUM tápegységek ára elég borsos) a silver kb. 80%-os vagy nagyobb hatásfokkal üzemel ez már elég jó.
    - lehetőleg ne legyen moduláris - könnyebb a kábelmenedzsment de vannak buktatói és ami jó belőlük az drága.
    - maga az ár - mesék nincsenek itt sem abban a teljesítményben amit te keresel 15 ezer forint alatt kb. nincs semmi és inkább 18 ezer forint az az ár ami körül tanyáznak ezek a tápok, vagy felette.

    Szünetmentesnél a Watt-ot kell nézni pl. van egy PC + monitor ami eszik 200W-ot (maximális fogyasztás amire lehet sose lesz kihajtva) ha veszel egy 1000W-os tápot akkor jó sokáig lehet még pasziánszozni mire beüt a krah de ez csak fölösleges pénzköltés amire elég legyen:
    - áthidalja a legidegesítőbb pillanatnyi áramszünetek amik arra bőven elegendőek hogy elszálljon a gép
    - legyen időd - ha a gép előtt vagy - kilépni az adott dologból és szabályosan leállítani - pár perc - tartós áramszünet esetén.
    - ha nem vagy a gépnél akkor a szünetmentes szoftveres vezérlése - usb kapcsolaton keresztül otthoni pc esetén lehetőség van amúgy hálózaton keresztül is de erről csak olvastam nem ismerem - 1-2 percen belül szabályosan leállítja a gépet tartós áramszünet esetén hasznos ez is.

    A legolcsóbb pl. FSP nano (numeró1 vétel az árukereső szerint van is benne valami) az első két esetre megoldást jelent a probléma akkor van mikor nem vagy a gépnél áramszünet alatt - ekkor ugye bekapcsol az UPS - de olyan sokáig tart hogy az UPS is lemerül és akkor ugyanúgy szabálytalanul fog leállni a gép bár erre is van megoldás elvileg a windows energiaközpontjába - mivel a windows érzékeli az UPS-t mint sima akkumulátort - hogy akkumulátoros üzem esetén állítsa le a gépet x idő elteltével.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák