Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Petya_

    őstag

    válasz Rhino666 #55451 üzenetére

    Azt kapod érte, hogy a legtöbb esetben találsz szabad parkolóhelyet. A parkolási díjakat alapesetben úgy határozzák meg, hogy feleslegesen ne érje meg a belvárosban parkoltatni a kocsit. Ha 20 vagy 50 Ft lenne egy órára, akkor sokan (én is), azt mondanám, hogy leszarom, kifizetem, még akkor is ha nincs feltétlenül szükség rá, hogy ott álljak meg. De ha sokkal több, akkor már meggondolom, hogy ha nem muszáj, nem kocsival megyek, máshol parkolok, stb. Ezért cserébe, mivel mások is így gondolkodnak, van szabad parkolóhely azokban az esetekben, amikor tényleg muszáj ott megállnom kocsival. Egyébként meg kiviszem a körúton kívülre, vagy az Árkádba, és onnan besétálok.

    Sajnos, szeretjük vagy sem, ez az ára annak, hogy viszonylag kulturáltan lehet parkolni a belvárosban.

    Gondolj a Tesco bevásárló kocsira. Amíg 100Ft-al működött, mindenki visszatolta, amióta ingyenes, mindenki szanaszét hagyja a parkolóban... ha ingyenessé tennék a parkolást a városban, SOHA nem találtnál parkolóhelyet reggel vagy napközben, mert senki nem sietne eltakarodni onnan a kocsival amilyen hamar csak lehet.

    Azt viszont, hogy ezek az összegek, ilyen-olyan cégek és magánemberek zsebébe vándorolnak, én is felháborítónak tartom, ezt a pénzt az utolsó fillérig a parkolók takarítására, hómentesítésére, akár újak (parkolóház, stb.) építésére kellene fordítani!

    Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

Új hozzászólás Aktív témák