Bocsánat, én nemhogy szakértő nem vagyok, de még igazából nem is értek az órákhoz.
Csak szeretem őket.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
seiko
(senior tag)
Annyira diktálja, mint kb. a VW a Golffal. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Igaz, így lehet értékállóbbat alkotni.
Mi a bajod a Rolex-szel?
X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

seiko
(senior tag)
Nemrégiben tapiztam egy ilyet.
Nagyon meggyőző volt, de nekem csakis a nagyobbik tetszik. ;-)
najah... a legtöbb barátom, sőt, még anyámék se értik, hogy mi kerül ennyibe egy órán
dehát azért vna apénz, hogy elköltsük 
|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

seiko
(senior tag)
Csak az ára.
Pár hete a kezembe került egy arany Patek. Kb. 4-5 éves volt.
Én nagyon tisztelem a Patekot, az előtt még élőben sem láttam ilyet, hát még kézben.
Azt hittem, hogy majd jön az orgazmus.
De sajna nem dobott fel, mert egy olyan emberé volt, aki csak használja, de nem tiszteli, vagy még szerintem nem is szereti. Így az óra pont úgy is nézett ki.
Kiábrándító volt. 
A tulaj tényleg csak azért vette, mert megteheti, és hogy demonstráljon vele.
Még csak azt sem tudta az automata órákról, hogy néha szervizelni is kell őket.
X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek
Ja, azt hittem valami egyéb. 

johnjohn
(PH! addikt)
Speciel rosszul látod, teljesen eredeti, a valamikori tulajdonosa Belgiumban élt, és egy elég rangos orvosi kitüntetés mellé kapta ajándékként az ottani orvosi kamarától. Nem valószínű, hogy valami replikával lepték meg .
Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

lexington
(újonc)

seiko
(senior tag)
Számomra az ÓRA, a Rolex Submariner.
De, 1: szerintem kicsi, 2: nem hiszem hogy valaha is kiadok többszázezer (vagy még ennél is több) Forintot karóráért.
ez nagyon tetszik
azthiszem ha a következő órám nem longines lesz, akkor egy ilyen darab 
|| Bandusz Oklitusz Egyetemisz Alkeszosz || Eladó Oakley Jupiter Matte Rootbeer/Bronze napszemüveg || Eladó 19k-s utalvány, Bata cipőboltba ||!

seiko
(senior tag)
Akkor még gyűjthetsz egy kis pénzt! ;-)

Manitou
(PH! kedvence)
Ismerős a szitu, én is ezeket tapasztalom.
Kéne már valami óra, még nem vettem semmit ![;]](/dl/s/v1.gif)

lexington
(újonc)

lexington
(újonc)
Ezek 2004 körüli modellek! Nem tudom hogyan lehetne felhajtani!!!
utánanéztem, ezek már közelednek a 7 számjegy felé. de ha megtehetem, akkor nem fogom rá sajnálni a pénzt az biztos 

tomcsi23
(PH! addikt)
Valahogy nekem nem jönnek be az omegák. Akkor már inkább IWC. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az biztos, hogy a következő órámnak valami saját werkest szeretnék. Felfelé kell menni a lépcsőn. 
S mintha IWC-ben már olcsóbban "dobálnák" az ilyeneket. Nem mellesleg tetszik a stílusa.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

seiko
(senior tag)
Majd azért jól nézd meg, hogy az általad kiválasztott IWC-ben milyen szerkezet is dolgozik, mert a legtöbb "elérhető" árúban bizony valamilyen (max. módosított) ETA van.
Tizenéves Rolexet saját szerkezettel lehet kapni a legolcsóbban.
De egy alap IWC Ingenieur -t 1-2 évesen valószínűleg olcsóbban be lehet szerezni, mint egy 1-2 éves Rolexet.
Ugyanakkor itthon egy Submariner biztosan értékállóbb.
Mondjuk, ezek sem éppen az "elérhető árú" kategória. 
Gyönyörűek, de inkább valami jó kis kvarccal, mint ezzel a CoAxial fos-mossal.
MOD: Most látom, hogy az alsó még nem azzal van. Az a tuti.
[ Szerkesztve ]

seiko
(senior tag)
Naptáras Submariner 700 ezer alatt nem nagyon van elfogadható állapotban.
Datejust engem nem érdekel.
De ha még lenne is ennyi fölösleges pénzem, akkor is inkább másra költeném.
;-))))

seiko
(senior tag)
Abban még a jó kis 2892-es van!
;-)

ospubis
(lelkes újonc)
Eladásban két lehetőséget tudok javasolni:
1. WDL szerviz V ker. Kristóf tér,
2. Singhoffer órás Falk Miksa utca
Megjegyzem személy szerint megtartanám.

tomcsi23
(PH! addikt)
Nem most lesz az, tuti. Most jól érzem magam napi szinten is a kis automatámmal. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Viszont lenne is két kérdés:
- a saját szerkezetek megbízhatóbbak egy eta-nál?
- melyek az olcsóbb saját szerkezetű gyártók (ha vannak még egyáltalán)?

runner 125
(PH! nagyúr)
No para, én sem siettem el. 
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Complainment
(újonc)
Eladó új Longines Grande Vitesse L3.636.4.79.6!
Ára 400.000,-!!!!
Bolti ára közel 600.000,-
Az ár alkuképes!
Olcsóbban is odaadom, csak vigye valaki.
Több, mint 35% kedvezménnyel, 3 éves garanciával (a bolti 2-vel szemben).
Eredeti gyári csomagolásban.
Állapota tökéletesen karcmentes.
Hibátlan óra, sportos, elegáns és megbízható.
Longines Sport Collection - GrandeVitesse
Case: Round, in stainless steel with scratch-resistant sapphire crystal and a single layer of anti-reflective coating on the underside; stainless steel bezel with double tachymeter scale (MPH); transparent case back with sapphire crystal. Diameter: 42 mm. Water-resistant to 50 meters (~ 160 feet).
Movement: L667 self-winding mechanical movement beating at 28,800 vibrations per hour and providing 46 hours of power reserve.
Functions: Hours, minutes, small seconds at 9 o'clock. Chronograph mechanism: central 60 seconds, 30 minutes counter at 12 o'clock and 12 hours counter at 6 o'clock. Date at 3 o'clock.
Dial: Silver "sunray". Big "12" Arabic numeral at 12 o'clock and 11 painted indices. Silvered hands with Superluminova luminescent material.
Bracelet: Stainless steel bracelet with triple safety folding clasp and push-piece opening mechanism.
(#7027) runner 125 válasza Complainment (#7026) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)
50-ér' elviszem, de csak, ha elhozod. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szép darab. 
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Complainment
(újonc)
Ez mi?! xD
Időutazás vagy átverés? Svájci óra volt egy 400 éves sírban.
Link:
http://www.kisalfold.hu/kitekinto/idoutazas_vagy_atveres_svajci_ora_volt_egy_400_eves_sirban/2081147/
(#7029) Complainment válasza Complainment (#7026) üzenetére

Complainment
(újonc)
Longines Grande Vitesse L3.636.4.79.6
Érdeklődni:
complainment@gmail.com

seiko
(senior tag)
az, hogy egy szerkezet manufakturális, még nen garancia arra, hogy jobb is egy kiforrott tucatszerkezetnél.
A legolcsóbb svájci talán a Rolex.
És talán a legjobb is! ;-)

seiko
(senior tag)
Szvsz. f@szság.

sti10p
(senior tag)
Tudnátok olyan weboldalakat ahol nagy választékból lehet böngészni? Én már gugliztam egy párat, de még mindíg "éhes" vagyok és nem igen találtam meg a nekem teccőt. Hátha ti tudtok valami jó kis webshop-ot pl.
XY

sti10p
(senior tag)
Ezek az Omegák nagyon szépek, látszik rajtuk a kategóriájuk, de persze lehet, hogy csak a művészi szintü fotó miatt van...
XY

Manitou
(PH! kedvence)
Engem sem hajt a tatár. 
(#7035) Hasaggymeg válasza Complainment (#7026) üzenetére

Hasaggymeg
(senior tag)
Hatásosabb volna egy saját nagy felbontású fotóval. 
Ami a kínai sírban talált órát illeti,mindenki tudja,hogy a kínai parasztok mindig is svájci órával a kezükön ültették a rizspalántákat. 
"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde

ospubis
(lelkes újonc)
A saját szerkezet többnyire bonyolult komplikációkat tartalmaz,tehát nagyobb a meghibásodás lehetősége.
Másrészt: például az Omega coax. gátszerkezettel további l év garancia jár,az
elvileg kisebb mechanikai igénybevétel miatt,a szervizperiódus is öt év helyett 6-7 év.
Olcsóbb szerkezetgyártók:
Sellita, Soprod,Technotime.
(#7037) Complainment válasza Hasaggymeg (#7035) üzenetére

Complainment
(újonc)
Csinálnék én saját fotót, és tölteném fel azt, de gyári csomagolás van rajta :-D
Ki kéne bontani, különben semmit látni belőle.
De azért köszi, lehet megfontolom.
Amúgy meg egy az egyben így néz ki, úgyhogy ezért sem akartam.

tomcsi23
(PH! addikt)
+ ospubis, köszi. 
Más: mindenki átállította a dátumot? ![;]](/dl/s/v1.gif)

Manitou
(PH! kedvence)
Én nem ![;]](/dl/s/v1.gif)

dcsicsak
(újonc)
Eheh...köszi a figyelmeztetést. Ha nem szólsz, szerintem három napig simán eljárkálok anélkül, hogy feltűnne 
A Mikulás nem létezik!

tomcsi23
(PH! addikt)
Kéne már egy óra Neked. Látod, minden jóból kimaradsz. 

Manitou
(PH! kedvence)
Van 2 is. Csak elemet kéne benne cserélni 

seiko
(senior tag)
én tegnap állítottam 31-ére. ;-)

dcsicsak
(újonc)
Miért tartod a CoAxial szerkezeteket "fos-mos"-nak?
A Mikulás nem létezik!

Hasaggymeg
(senior tag)
Még 1x utoljára!
...bár ezen a mostani Citizenen ezután is át kell majd állítanom. 
"Azt hiszem Isten valamelyest túlbecsülte saját képességeit mikor teremtette az embert "Oscar Wilde

seiko
(senior tag)
másfél, két év után már kenési problémák voltak vele.

Complainment
(újonc)
Eladó új Longines Grande Vitesse L3.636.4.79.6!
Ára 400.000,-!!!!
Bolti ára közel 600.000,-
Az ár alkuképes!
Olcsóbban is odaadom, csak vigye valaki.
Több, mint 35% kedvezménnyel, 3 éves garanciával (a bolti 2-vel szemben).
Eredeti gyári csomagolásban.
Állapota tökéletesen karcmentes.
Hibátlan óra, sportos, elegáns és megbízható.
Érdeklődni:
complainment@gmail.com
Longines Sport Collection - GrandeVitesse
Case: Round, in stainless steel with scratch-resistant sapphire crystal and a single layer of anti-reflective coating on the underside; stainless steel bezel with double tachymeter scale (MPH); transparent case back with sapphire crystal. Diameter: 42 mm. Water-resistant to 50 meters (~ 160 feet).
Movement: L667 self-winding mechanical movement beating at 28,800 vibrations per hour and providing 46 hours of power reserve.
Functions: Hours, minutes, small seconds at 9 o'clock. Chronograph mechanism: central 60 seconds, 30 minutes counter at 12 o'clock and 12 hours counter at 6 o'clock. Date at 3 o'clock.
Dial: Silver "sunray". Big "12" Arabic numeral at 12 o'clock and 11 painted indices. Silvered hands with Superluminova luminescent material.
Bracelet: Stainless steel bracelet with triple safety folding clasp and push-piece opening mechanism.

seiko
(senior tag)
megértettük, felfogtuk.

ToBeY
(PH! nagyúr)
Ez nem az apróhirdetések rovat,inkább oda rakd fel.
Akit érdekel, úgy is megtalálja ott is.

pilóta
(PH! kedvence)
Ez a tachymeter mire jó egyébként?
Mármint tudom, hogy meg lehet mérni az átlagsebességet vele, de van ennek valami gyakorlati haszna? Arra az esetre van, ha elromlana az autóban a sebességmérő? 
Vagy inkább csak dísz? (bár annak elég gázos szvsz...)
Hasznája ezt valaki is?
Aki él és nem boldog, az téved!