Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ear001

    addikt

    válasz cserix #60764 üzenetére

    Ó ilyen vicces orosz órám nekem is volt.

    Még az ó időkben vettem, akkor, amikor a Reichstag-ot becsomagolta valami Christo nevű fickó és ezt megnézni összegyűlt vagy egymillió ember. Egy közeli utcácskában volt egy ukrán piac és ott láttam meg egy 24 órás kijelzőjű Poljotot rengeteg hasonló vörös csillagos-repülős-tengeralattjárós-tankos rettenet között. Nyelvi akadályok nem voltak én pont annyira nem tudtam németül mint az eladók. Valahogy így zajlott a vétel.
    - Megnézhetm azt?
    - Tessék - mondja egy mogorva öreg ukrán és a kezembe nyomja az órát.
    Nézegetem, egyre jobban tetszik, csak éppen nem akar járni, hiába húzom erre vagy arra.Szuvenírnek viszont jó lesz így is, tudjuk meg az árát.
    - Mennyi?
    - 40 márka.
    Hű, az kicsit sok, de egyszer élünk.
    - De működik? - teszem fel a döntő kérdést.
    Mogorva öreg ukránnak felszalad a szemöldöke. Elveszi az órát, húzza erre, húzza arra, semmi. Egyszer csak elordítja magát. Júúúúúra.
    Júra egy mogorva, kopasz kétajtós szekrény méretű ukrán szélsebesen odaér egy másik pulttól. Elveszi az órát az mogorva öregtől és mondja :
    - 40 márka.
    Na de működik? - kérdem én.
    Júra is húzza erre, húzza arra, a mutatók meg sem moccannak. Még mogorvább lesz, és hirtlen előhúz a nadrágja szárából egy 40 centi pengehosszú recézett végű vadászkést. Lepattintja vele a Poljot hátlapját, picit belepiszkál a szerkezetbe, hümmög, majd visszazárja a hátlapot.
    Húsz márka - nyújtja felém az órát, némileg kedvesebben, amit azért ellnesúlyoz a másik kezében tartott medveölő pengéje.
    Jó lesz, kérem... :B

    Itthon aztán egy órás öt perc alatt helyrerakta, de sajna már nincs meg, egy költözés során elveszett, de ennél emlékezetesebbet még sose alkudtam. ;]

Új hozzászólás Aktív témák