Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • martonx

    veterán

    válasz wolandino #1259 üzenetére

    Én folyamatosan hasonló cipőben járok, nem győzzük kidobálni a régi szarokat. Mostanában ha minden igaz végre a PHP-s szutykok lesznek soron. Az access-es fosok kidobálása meg már több, mint egy éve tart.
    Én csak azon mosolyogtam nagyon jót, hogy amikor az ember fejleszt, óhatatlanul is felteszi a kérdést, hogy mire akarom ezt a rendszert használni, milyen más rendszerekhez kell (majd) kapcsolódnia, milyen platformon, milyen nyelven érdemes nekiállni a fejlesztésnek, milyen régi szart tudok esetleg kiváltani vele stb...
    Ha egyszer windows vonal, akkor legyen windows vonal. Ha linux, akkor legyen linux. Nincsen annál nagyobb szopás, mint amikor az ember linux-os PHP-ról próbál meg MS SQL-el kommunikálni (lehet persze, ahogy az mdb-vel is).
    Én napi szinten párhuzamosan programozok PHP-ben, .Net-ben, és Vbscriptben (beleértve mindenféle makrót is). Ezek mellett linuxon van PostgreSQL-ünk, windowsokon van MS SQL-ünk, és Oracle-ünk. Szóval tudom, hogy milyen az amikor régi megörökölt szarokat kell párosítani. Manapság már meg se próbálom (ha nem muszáj), eleve úgy futok neki bárminek, hogy mit lehet egy közös modern techonlógiával kiváltani, ha már egyszer hozzá kell nyúlni. Vagy minden közé webservice-eket írok, kommunikáljanak azok egymással a megfelelő platformokon (lásd SOA).
    És nem ezzel van bajom, hanem ismétlem azon mosolyogtam, hogy hogy lehet ennyire öncélúan, önszopató módon új rendszert fejlesztened, ahelyett hogy kiváltottál volna vele egy régi rendszert.

    Én kérek elnézést!

Új hozzászólás Aktív témák