Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz fotobolond #7387 üzenetére

    Miért is csalna a DXOmark? :)

    Se nem csaltak, se nem rosszabb, az A7s II, na erre varrjál gombot. :DDD

    De akkor kicsit távolabbról indítok. Nagyon nem szeretném elindítani ezzel a szokásos hitvitát, de sokan szerintem túlértékelik a felbontás mértéket, azt hogy adott pixelek mekorák. Nyilván ez is befolyásoló tényező, de messze nem olyan mértékben, mint azt sokan gondolják. Ma már szerintem szoftveres finomhangolás is többet számít, mint az hogy mekkorák az adott pixelek. A mai CMOS szenzorok mellett gyakorlatilag már mindenki zajt is szűr már Raw előtt is. Kérdés már inkább csak az ki milyen mértékben és milyen ügyesen.
    Az meg hogy a Sony kínálatában pont a legkisebb felbontású FF szenzor a legjobb magas iso-n az szerintem elsősorban annak köszönhető, hogy a szoftveresen magas érzékenységre hangolás más területekre gyakorolt negatív hatásait 12Mp-en, ha ügyesen csinálják szinte észre se vesszük.

    A Sony lehet itt úgy ítélte, hogy az A7s-nél kicsit túlhegyezték a szenzort és kicsit máshogy hangolva bár lehet a DXOmark mérésein kicsit kevesebb pontot szerez így de máshol meg lehet, hogy nyertek ezzel.

    De valószínű sose tudjuk meg pontosan mi van a háttérben. Már csak azért se, mert teljesen jelentéktelen mértékű változás történt, ennek jelentőségét szerintem most itt csak ti nagyítjátok fel irreálisan. Ezek max ilyen műszeresen kimutatható eltérések, gyakorlatban az A7s II pont ugyanolyan jó, mint amilyen az elődje volt.

    És igen, a DXOmark se mért ám ennél nagyobb különbségeket, csak nem kell megállni a főoldalon mutatott pár adatnál.

    Itt van a részletesebben grafikon formájában az általuk mért zaj:

    És itt van a dinamika:

    Így azért mindjárt szemléletesebb a dolog és az is jobban átjön, hogy a DXOmark mérései alapján sincs a kettő között érdemi különbség.

Új hozzászólás Aktív témák