Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • limpi

    aktív tag

    válasz PpenoO #18212 üzenetére

    Persze, igazad van, szerintem is gáz a clouding!
    És egyébként még 1 hétig el is állhatok ettől a TV-től.
    Csak akkor mit veszek helyette? J-(

    A teljes sztorim ugyanis ez:

    Sajnos 7 év után tönkrement a Sony KDL-40W4500 TV-m, amivel egyébként teljesen elégedett voltam (2008-ban 340 eFt-volt, szóval nem olcsó, de akkor elég jónak számított). A feketéje annak sem volt tökeletes, de azért sokkal jobb volt annál, mint amiről most elsőként képet beszúrtam.

    Nagyon sok utánajárás után vettem helyette egy Samsung UE40H6400-at, a legtöbb review agyondícsérte, hogy milyen jó a képminősége és mennyire highly recommended meg minden. Na, ennek a feketéje tényleg nagyon jó volt és a kontrasztja, fényereje, színei is. Szóval nagyjábol minden, csakhogy a mozgóképek megjelenítése az nem ment jók neki. A legfrisebb szoftverrel a Motion Plus durván hibás volt! SD tartalomnál durván akadozott. De a 1080p/50Hz sem ment neki. Csak a 24Hz. Ha viszont kikapcsoltam, akkor nem volt folyamatos a kép (kivéve SD). És még volt csomó egyéb apró baja. Szóval visszavittem.

    Aztán vettem egy Sony KDL-40W705C-t, ennek is jó sok baja volt: túl kicsi max. fényerő, valódi mozgáskiegyenlítés hiánya, az első pixelsor csak szemből vagy magasabb szögből latszott jól, ...
    Ja és clouding-ja ennek is volt. Ezt is visszavittem.

    Aztán egy Philips 40PFH6550-et vettem, hátha a Philips már tud jó TV-t gyártani. Hát, nem tud,
    nagyon nem... Az ambilight tetszett benne legjobban, de nem filmnézéshez, hanem hangulatvilágításnak. :)
    Ennek a TV-nek volt a legtöbb baja. De egyébként a feketéje ennek is nagyon jó volt, akárcsak a Samsungnak. De a panelja egyébként totál gáz. A Perfect Natural Motion 800 Hz borzalmas, minden beállításánál, bár legalább nem akadozik. Ezt is visszavittem.

    Szóval most a negyedik TV amit próbálok ez a Sony 43W809C. És ezzel elégedett vagyok, kivéve ezeket:
    - Backlight clouding/bleeding és banding/DSE - a szokásos edge LED bajok
    - A game mode-ja használhatatlan, durván remegnek a kép nagy kontrasztú részei (gondolom a panel lassú válaszideje miatt), szerintem tényleg használhatatlan (de a MotionFlow bekapcsolása sokat segít rajta, viszont akkor ugye némlieg nő az input lag és bejön a soap opera effect, meg néha látszansk artifact-ok is)
    - Panel lassúsága néha filmnézés közben is feltűnik (hiába marketing 1 000 Hz MotionFlow, LOL)

    Összességében a 2008-as W4500-am jobb volt tulajdonképpen mindenben.
    Annak a game mode-ja is rendben.

    Szóval ezt akkor vinném vissza, ha létezne helyette egy most kapható biztosan jobb, ami meg tudja közelíteni a régi tévém minőségét... És legyen jó mozgáskiegyenlítése minden tartalomra (ilyet leginkább csak a Sony tud).

    [ Szerkesztve ]

    <:v)

Új hozzászólás Aktív témák