Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz VaniliásRönk #4765 üzenetére

    Ezt én nem vettem észre, ill. az, hogy ''az alapszorzó alatt mindig 5-ös memóriaosztó van'' véleményem szerint nem helytálló.

    Most meg is néztem. Performance of Demand-nál cél prociterheléshez beállítottam 40%-ot és elindítottam egy AVI lejátszást ablakos módban. Közben az Everest CPUID ablakát kitettem a lejátszó mellé, ahol megfigyelhető volt, hogy a prociterhelésnek megfelelően az RMClock szépen változtatgatja a PoD-ban beállított szorzókat a hozzájuk társított procifesszel együtt. A CPUID ablak jobb alsó sarkában pedig látható az aktuálisan érvényes memóriaosztó értéke.

    Nos itt szépen nyomon tudtam követni, hogy 9-es, 9.5-ös ill. a 10.5-ös szorzókhoz nem 5-ös ram osztó tartozott. DDR667 beállításban megy most a RAM. Most akkor vagy az Everest téved vagy valóban nem csak 5-ös memosztó van az alapszorzó alatt PoD-nál.
    CPU-Z 1.41-el is megnéztem. A Memory fülön az FSB/DRAM arány változásai szintúgy az Everest-et igazolják.

    Ill. mégegy dolog. Ehhez kicsit régebbre kell visszaemlékeznem, de emlékeim szerint CnQ mellett sem a 2 szélső helyzet van csak. Most pedig jöjjenek a tények, hogy mi alapján gondolom ezt. Régebben játszogattam a Diablo2-vel. Nos ez nem egy mai darab és a többmag használata nemigazán megy neki. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mikor játszogattam vele, akkor emlékeim szerint volt olyan helyzet, mikor a proci nem a maximális és nem is a minimális órajelen üzemelt, hanem olyan 2000-2100 környékén. Természetesen nem 1-2 másodperc erejéig, hanem huzamosabb ideig. Bár lehet, hogy ez a ''régebbi'' időszak még az S939-es 4200+ -os procival volt, ami 2600-on ment nálam. Sajnos annyira pontosan azért nem emlékszem, hogy meg merjek esküdni mely platrformnál volt, de nagyobb a valószínűsége, hogy 939.

    De akkor meg ennek a CnQ-s résznek itt semmi értelme, mert AM2-nél történtek azért apróbb változások. Mindegy, azért már nem törlöm vissza csak OFF-ba teszem

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák