Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz spyduck #21400 üzenetére

    Tervezés (AutoCAD, 3DSMax), videó szerkesztés (HT támogatás esetén), de vannak videó kódoló progik, amelyek egy kódolást futtatva mondjuk 3 szálat terhelnek le (ergo elég HT off), 2-t viszont már 6-ot (azaz erősen segít a HT). Ilyenek a Xilisoft videós szoftverei, én ezeket használtam, de ott a TMPGenc, amely mindemellett még CUDA-t is képes. Tehát 1 folyamattal sok esetben nem nyersz semmit, 2-vel viszont jóval hamarabb végzel, mintha egymás után futnának.

    Egyébként odafigyeléssel leprogramozott játékoknál is lehet előnye az erősebb procinak, nálam több is használta az extra szálakat anno i7-920-szal. Wolfensteinre emléxem konkrétan, az már más kérdés, hogy min. egy HD7970 quad CF kellene neki, hogy megérje, mert az összes szál 6-8%-on mozgott egy HD4870 alatt. :DDD

    Afterburner/HWinfo kombóval, vagy ATT-szal (ha AMD-d van, de adatlapodon nincs ott) okosabb lennél, mert így lekövethetnéd az FPS mellett a processzorhasználatot is, ráadásul Fraps sok alkalmazást képes belassítani, főleg, ha OSD-zel.

    players111: Átlagos.

    Roxy27: Komoly sebességet i7-tel nyernél, i5-tel szintén érezhetően nőne a teljesítmény, i3 is erősebb, de nem annyira, hogy megérje, főleg, ha HT-t nem tudsz használni.

    N_A_S: 1.5V-ot olvastam anno az ajánlott beállításoknál, és direkt ezért javasolták az 1.5V-os RAM-ok használatát. Alaplap QVL-ben sem látni 1.5V-nál igényesebb RAM-okat, persze sokan azt sem nézik meg, csak megveszik a hű de baró RAM-okat, aztán jöhet a túlfeszelés. :C Természetesen minél kevésbé mész 1.5V fölé, annál kevésbé veszélyezteted a proci memóriavezérlőjét, amúgy tényleg adhatsz akár 1.8V-ot is. :) Én biztosan nem adnék 1.55V-nál többet, mert hosszú távra építek ált. rendszert. Kész szerencse, hogy olyan remek RAM-jaim vannak, amelyek elvannak 1.5V-on, akármilyen tuningot alkalmazok is. De hogy rohadt drága RAM-okat vegyek, amelyek annyi feszt igényelnek, hogy aztán veszélyeztessék a procimat, az nem az én világom. :R (Amúgy nem ártana figyelembe venni, hogy a gyártók mennyire szeretnek minket hardvercserélésre inspirálni, tehát fenntartással kezelni a megadott határértékeket, és nem kihasználni őket.) De a te rendszereddel te azt csinálsz, amit akarsz, ezt elfogadom. :R

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák