Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomio

    tag

    Szia Rommel6600!
    Kérdésem lenne T. szakihoz :)
    Volt nekem egy fw-frissítés mizériám amin túl vagyok szerencsére, de azért párhuzamosan vele nekiálltam keresni más routert a SMC WBR14G2-m helyett amíg szerencsétlenkedtem vele. Akkor akadtam rá a többhelyütt dícsért WRT54G|L|S kapcsán az itteni Mindent a Linksys WRT54G/GL/GS routerről c. topikra és a Milyen routert? topikra. Egyikbe (a Linksys-es be) bele is kérdeztem. Ugyanis ott egyik fórumtársnak tanácsoltad hogy állítgasson már azért be legalább néhány dolgot a routerén:
    >>pr0bi :
    Teljesen mindennapi használathoz semmit se kell rajta állítani , végzi a dolgát ahogy kell...
    Nem kell aggódni , semmi extra dolgot nem kell beállítani . Én is azt hittem több dolgot kell majd , de tévedtem .
    Rommel6600:
    Hát azért...
    Legalább a timeoutokat nem ártana az 5 napról átállítani mondjuk 5 percre hogy ne haljon meg a router ha majd elindul egy torrent kliens.
    Max kapcsolatokat 1024-re vagy 2048ra állítani sem árt.<<

    Na itt pofáztam bele a topikba.
    Mit is kéne nekem (mindenkinek!) beállítani a routerén hogy a torrentezést bírja. Sőt szeresse :DDD a router.
    Azt tudom hogy a torrent, a működéséből adódóan, jelentős terhelést jelent az eszközöknek: sok-sok kapcsolat egyszerre, sűrű egyidejű adatcsere [a trackerrel, a többi klienssel, ráadásul itt a kölcsönösség miatt egyidejű le és feltöltés, a kliensekkel méghozzá több szál le és több szál* fel] Azaz ajánlott a router OPTIMALIZÁLÁSA az ilyen jellegű forgalomhoz. Ha a torrent túl OFF lenne eme topikhoz akkor egy jártas tag adhatna egy linket egy Router-optimalizálás torrent(jellegű) kapcsolatokhoz c. topikhoz.

    * Mi is egy szál tulképpen, több mi egy klienshez?!?

    Szóval mi mindent kell beállítani egy bármilyen routeren bárkinek erősebb hálózati terheléshez. Most nekem a firmware frissítés óta a torrent maradt az egyetlen problémám. Azonnali netleállás, méghozzá furán. Van hogy a netrádió szépen szól továbbra is, de oldal az egy se jön be. Azaz ha torrent elindul akkor a torrent és a netrádió megy együtt (rádió korábban indítva), de más már nem. Ha később inul a netrádió, akkor persze nem lesz belőle semmi, mert a torrent bekavar.

    Linux, BSD, ReactOS, MenuetOS, Haiku-OS, Syllable... Van még több is! distrowatch.com/

Új hozzászólás Aktív témák