Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#2001) kingabo válasza RayBoy (#1999) üzenetére

kingabo
(őstag)

Esetleg probálj meg valahonnan leszedni és besütni egy régebbi gyári fw-t, és utána probáld meg azt a magyart. Ha így sem műxik, akkor én passzolok. :(

(#2002) RayBoy válasza nTom (#2000) üzenetére

RayBoy
(újonc)

Nálam is megvoltak ezek a gondok és van +1, hogy a home menüben többször hiányoztak ikonok. Vissza is tettem a B-rad féle 0.4.1.9-et.
Megpróbáljuk összedugni kicsit a fejünket egy barátommal és ebből kreálni egy magyar firmware-t.

(#2003) footy

footy
(senior tag)

Most akciózzák a WDBABG0000NBKi verziót a lejátszóból 250 HDD-vel. Érdemes megvenni ha a Lan nem feltétlenül szükséges? Amiket eddig olvastam aszerint a Live csak az ethernet csatolóban különbözik a sima V2 verziótól. Jól értettem?

Liter

(#2004) nTom válasza footy (#2003) üzenetére

nTom
(tag)

mennyiért akciózzák? A Live és a v2 ugyanazzal a csippel szerelt, csak a lan a különbség

(#2005) footy válasza nTom (#2004) üzenetére

footy
(senior tag)

Akkor jól tudtam. 33-34körül már lehet találni csomagban.

[ Szerkesztve ]

Liter

(#2006) kingabo válasza footy (#2005) üzenetére

kingabo
(őstag)

Pm-ben tudnál dobni helyeket? Ha igen tégy is úgy!

(#2007) Somacsek

Somacsek
(újonc)

Sziasztok!
Az Apple oldaláról letöltöttem pár trailert és azt vettem észre, hogy némelyiknél meg-megröccen lejátszás közben. Ilyenek pl: Avatar featurette 1080p, Wall Street: Money Never Sleeps 1080p. Ezek .mov fájlok, quicktime proval.lementve. Próbáltam külső, hdd-ről, pendrivról, hálózaton keresztül, de az apró megakadások mindig láthatóak voltak. Esetleg megnéznétek, hogy ez másnál is megfigyelhető?
Köszi!

(#2008) Khelben válasza Somacsek (#2007) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

Ha belinkeled őket, megnézem.

Én ma állítottam vissza a hdmi felbontást 720p-re, mert 1080p-n valahogy darabosak voltak a mozgások, még a sima aviknál is. Nyilván az lcd tv-n eleve nem olyan folyamatos, de ez már kifejezetten zavaró volt. 720p-n meg kompoziton viszont jó. Nincs ötletem, mitől lehet.

(#2009) footy

footy
(senior tag)

Tudja valaki hogy lehet beállítani, hogy csak az optikai kimenten menjen hang? Mert alapból tolja HDMI-n is és azt nem akarom.

Liter

(#2010) kingabo válasza footy (#2009) üzenetére

kingabo
(őstag)

Ez jó kérdés. Én némítom a tv-t. Kényelmetlen, de működik. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2011) kingabo válasza kingabo (#2006) üzenetére

kingabo
(őstag)

thx :W
Ha valaki mást is érdekel még, dobjon egy pü-t!

(#2012) need

need
(őstag)

Üdv..

Gondolkodom hogy jó lenne ha volna nekem 1 ilyen kütyüm...

Nem ismerem a készüléket csak víztisztább olvastam és Rev 2 érdemes venni!
olvadtban az van hogy lekeveri a DTS hangot sztereóra a tévénél!
de azt honnan tudom meg?

Ill.
mennyire jó választás ez a készülék vagy érdemes-e a live változatával próbálkoznom-e?

a firmware mennyire aktuális a készüléknél vagy van e hozzá magyar firmware??

nem tudom mennyire igaz az a dolog ha hálózatról játszom le a filmet pl. a live esetén akkor megváltozik a film mérete vagy is ha vinyórol megy a film akkor kitölti a képet ha hálózatról akkor viszont nem!

nem tudom ti ezt mennyire támasztjátok alá vagy nem?
esetleg kérdezzem meg a live totyikban???

[ Szerkesztve ]

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#2013) kingabo válasza need (#2012) üzenetére

kingabo
(őstag)

Szépen sorban:
"víztisztább ", "olvadtban "
Ezek mik, és hogy jönnek ide? :F

"lekeveri a DTS hangot sztereóra a tévénél!
de azt honnan tudom meg?"
Hogy hogy tudod meg? dts hangos videót a rev 1 úgy játszik le, hogy a hangot kiküldi aztán a dekóder majd kezd vele valamit az erősítőben. Ha nincs ilyened akkor nem lesz hangja a videónak. Viszont ha rev2-d van az lekeveri és dekóder nélkül is hallhatod a film hangját. Röviden: van hangja a filmnek :P

"a firmware mennyire aktuális a készüléknél vagy van e hozzá magyar firmware??"
Mit értesz aktuális alatt? A legutobbiakban nincsenek már (nagyon) hibák a lehetséges szolgáltatásokat beletették, ha nem a wd akkor ügyes emberkék. Magyar fw van, olvass vissza, többször is voltak már linkelve, készült mind3 wd tv-hez.

"nem tudom mennyire igaz az a dolog ha hálózatról játszom le a filmet pl. a live esetén akkor megváltozik a film mérete vagy is ha vinyórol megy a film akkor kitölti a képet ha hálózatról akkor viszont nem!"
Nekem nem live-om van, így erről érdemben nem tudok nyilatkozni. Viszont szerintem ez bődületes baromság! Mi a *-ért változna meg a videó felbontása, vagy oldal aránya attól, hogy honnan játszod le? :Y

"esetleg kérdezzem meg a live totyikban???"
Szerintem nyudogtan kérdezheted itt is. ;)

(#2014) need válasza kingabo (#2013) üzenetére

need
(őstag)

szépen sorban..
Na otttt össze kkuusszzáállooddoott a kezem:)

a DTS dolognál a kérdés a honnan tudom meg inkább a rev 2 vonatkozott csak nem fogalmaztam pontosan de itt fentebb irták a készülék sorozat számát!

még dts
ez nekem most is igy van dvd lejátszó amiben van dts dekóder + erősítő dst dekoderes..

firmware:.
az "aktuális helyett" mikor jelent meg az ucsó firmware?
sok olyan gyártó van aki xarik az ilyen dolgokra!:(

a video képméret..
nem kimondottan WD volt a készülék..
az 1ik ismerösöm volt aki ezt mesélte
én is furcsának találom hogy miért..!?!

köszönöm a válaszod:) :R

LG IPS236V-PN..Oly.EPL1..Ultimate Ears Triple fi 10 pro & Sony Hybrid ..Ray Samuel Tomahawk IEM Amp..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

(#2015) kingabo válasza need (#2014) üzenetére

kingabo
(őstag)

Ja ok, akkor nem szóltam, azt is csak halkan. :DDD

Ja oké. Elvileg az ilyen sorszámú az rev2 lesz: WDBABG0000NBK-ESSN

A rev2 gyári fw-i itt vannak. Látszólag kevés, de gyakorlatilag a rev1-ben kiforrott minden (mint korábban írtam is). Szerintem a wd késznek tekinti és nem fog frissítést kiadni, de nincs is miért ez nem olyan mint egy alaplap, hogy kijött új proci és támogatnia kell. Vannak még modolt fw-k, azokat, azért jóval sűrűbben frissítik.

Nekem úgy rémlik ebben a topikban senki sem írt ilyen problémáról.

(#2016) Thomas79 válasza kingabo (#2015) üzenetére

Thomas79
(újonc)

Üdv!

Tudna valaki segíteni, következő a kérdésem.

Hogy oldható meg egy AC3 audio hozzáadása az mkv filehoz, vagy egyéb működő megoldás?
A gond a köv....
Nem akarja észrevenni a WDTV hogy ott van egy AC3 (magyarhang) a könytárba és csak az eredeti hangot lehet kiválasztani a menuben.

Köszi

(#2017) Comecee válasza Thomas79 (#2016) üzenetére

Comecee
(újonc)

MKVtoolnix a progi neve, mellyel be tudod tenni a plusz hangot.

Motor nélkül is lehet élni, csak nem érdemes... :-)

(#2018) duffbeer válasza Thomas79 (#2016) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Vagy ez.
Tutorial.

(#2019) kingabo válasza duffbeer (#2018) üzenetére

kingabo
(őstag)

Ezzel nem tudja beletenni a videóba a plusz hangot. :(

(#2020) need

need
(őstag)

Üdv...

volna nekem 2 kérdésem:) ha REV 2 készülékben gondolkodom....

1. lehet hogy elkerülte a figyelmemet... a készülék képes felskálázni a filmeket vagy csak lejátszani tudja a különböző formátumokat???
van a vinyómon 1 gyengébb divix azt hálózaton lejátszva felkonvertálni 720 ra vagy 1080 ra?

2. a második kicsit kicsavart lesz:)
Tehát van a vinyómon 1 mkv files amit USB-n keresztül akarok lejátszani 5.1 hang és van benne DTS a készülékből a jel HDMI-n keresztül van össze kötve olyan erősítővel ami támogatja az 1.3 szabványt majd az erősítőből pedig a tévébe van át dugva szintén HDMI-in
az erősítőn kijön majd az 5.1 és a DTS...??

(#2021) doc

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

azt meg tudna valaki mondani, hogy a friss es ropogos, ergo legregebbi firmware-rel erkezett Live-omra rarakhatom kozvetlenul a legujabb firmware-t, vagy lepcsozetesen, minden kiadott fw-t egyesevel fel kell ra tolni?

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#2022) dh66e válasza need (#2020) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Szia!
Első kérdésedre annyit tudok mondani hogy ne várj csodát a felskálázástól inkább 720p anyagokat nézzél mint divxet,persze ha van rá módod,a másodikra talán majd más válaszol.

(#2023) duffbeer válasza doc (#2021) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Nem... Nyugodtan mehet a legújabb.
Viszont még véletlenül se frissíts online, csak pendriveról vagy HDDről, mert az első live FW meghalt online frissítésnél!

[ Szerkesztve ]

(#2024) doc válasza duffbeer (#2023) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

koszi, fel is ment a legujabb meglepoen gyorsan
termeszetesen eszembe sem jutna neten keresztul, marcsak azert is, mert meg nincs beledugva wifi stick, kabelt meg nem huztam arra :)
amugy nezegettem a changelogokat, es ha jol lattam, valamelyik fw-nel irtak is, hogy javitottak az online frissitesen
azert en maradok a hagyomanyos offline-nal, az a tuti :D

valaki esetleg tudna olcso, 'barmelyik' bpesti boltban megveheto wifi sticket ajanlani hozza?
nekialltam az aqua listaja alapjan keresgelni, az egyikrol (legolcsobbrol...) kiderult hogy nem megy, az utana levo jonehanyra meg nem is talaltam semmi idetartozo infot :(

mondjuk rendeltem egy 'hiperolcso' Ralinket (amik altalaban egesz jol mennek vele) de az meg legalabb egy het mire ideer, jo lenne addig is vaganykodni, es mivel a Zasszonynak ugyis kell egy a notebookjahoz, nem veszne karba :)

[ Szerkesztve ]

(#2025) kingabo válasza doc (#2021) üzenetére

kingabo
(őstag)

Én meg a másik topikban válaszoltam. :DDD

(#2026) doc válasza kingabo (#2025) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

lattam ;)

(#2027) JohnyBlue

JohnyBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Üdv urak,

Azt az oldalt ahol eddig eltudtátok érni a magyar nyelvezetű firmwareket átköltöztettem ide.

Aki a D7000 vázától szabadulni akar az keressen meg.

(#2028) doc válasza JohnyBlue (#2027) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ja hogy te vagy az? :D

(#2029) JohnyBlue válasza doc (#2028) üzenetére

JohnyBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen :B

(#2030) Pityus53

Pityus53
(újonc)

WD TV HD Media Player készülékemen, az 1.02.07- es frissítés van feltéve. Úgy látom, hogy már az 1.03-as a legújabb verzió. Azt kérdezném tőletek, hogyha magyar menüt is szeretnék, (WDTV_HD_Gen_2_1.01.75_HUN_0.2) és az utolsó frissítést is feltenném, akkor milyen sorrendbe telepítsem őket.

(#2031) kingabo válasza Pityus53 (#2030) üzenetére

kingabo
(őstag)

A legutolsó marad meg. Minden fw tartalmazza az őt megelőző összes fw dolgait.
Olyat meg sztem sehol sem lehet, hogy felraksz egy magyart aztán frissíted egy angollal. :N Pláne nem egy fw-vel amire nem úgy kell tekinteni egy egy win-es / linuxos progira...

(#2032) bosston

bosston
(kvázi-tag)

Hello!
Gondolkodom egy ilyen készülék vásárlásán:
http://ipon.hu/webshop/product/wd_tv_hd_media_player_wdbabg0000n/131904
A gépet egy Benq G2320HDB 23" monitorra kötném egy hdmi-dvi átalakítóval. A kérdésem annyi volna, hogy ha ugye a wd-ből a hdmi-n megy a jel a monitor felé, akkor én be tudok-e egy fülhallgatót dugni a gépbe, hogy működjön, vagy bezavar valami?
Lehet hülye kérdés, de ettől tenném függővé a vételt. Kösz a választ előre is!

(#2033) duffbeer válasza bosston (#2032) üzenetére

duffbeer
(őstag)

Elvileg működik a leírt módon.

(#2034) kingabo válasza bosston (#2032) üzenetére

kingabo
(őstag)

Ha a gépen a wdtv-t érted, akkor nem lehet, mert nincs fejhallgató kimenete. :( Viszont ha veszel egy rca -> jack átalakítót, akkor nincs semmi akadálya.

(#2035) JohnyBlue

JohnyBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

üdv urak,

Az előbb került fel az oldalamra egy ilyen kis csemege firmware. 1.01.24_B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.4.1.9-6_HUN_2.2

Illetve rev1 es tulajok figyelmébe ajánlom, hogy jövőhét elején firmware áradat lesz....

A rev2 es tulajok se csüggedjenek, megkapják a legújabb firmwareket magyarul...

és mindezt letölteni innen tudjátok

(#2036) bosston válasza kingabo (#2034) üzenetére

bosston
(kvázi-tag)

Igen, gép alatt valóban a wd tv-t értem. Szóval kérdés: ha a monitoron van fülhallgató-bemenet, akkor a hdmi-n érkező hangot le tudja-e adni a monitoron keresztül a fülesre? Ugyanaz hdmi-dvi átalakítóval működik e?
Kérésem: tudnál linkelni egy olyan átalakítót, amit említettél, én így sebtiben nem találtam megfelelőt.

(#2037) kingabo válasza bosston (#2036) üzenetére

kingabo
(őstag)

Ja, hogy így szeretnéd. A wdtv hdmi-n kiküldi a hangot (rev2-től a dts-t is sztereóra átkonvertálva). Hogy a monitor meg fogja-e kapni a hangot azt nem tudom, nem ismerem a monitort, erre a topikjában, vagy egy monitoros topikban kéne rákérdezni. Hdmi-dvi átalíktók közül nem mind viszi át a hangot is.
Rca-jack átalakító: pl Lehet ezzel lenne a legegyszerűbb a hangot füllhalgatóra küldeni, mondjuk a wdtv-n nem lehet a hangerőt állítani. :W

[ Szerkesztve ]

(#2038) milbo válasza JohnyBlue (#2035) üzenetére

milbo
(senior tag)

Hinnye! Elég régen jártam itt, azóta megszaporodtak a készülékek és a firmware-k is. Mielőtt még elbaltázok valamit, inkább megkérdezem hogy a legelső szériás készülékre melyik firmware a kompatibilis?

(#2039) kingabo válasza milbo (#2038) üzenetére

kingabo
(őstag)

Wdtv rev1 kell Neked. Ha jól emlékszem így van fenn a honlapján.

(#2040) Kakaduku

Kakaduku
(tag)

A kérdésem a következő lenne? Ehhez a készülékhez lehet csatlakoztatni külső optikai meghajtót vagy nem?

(#2041) kingabo válasza Kakaduku (#2040) üzenetére

kingabo
(őstag)

Úgy rémlik a Brad féle fw-vel működik.

(#2042) Kakaduku válasza kingabo (#2041) üzenetére

Kakaduku
(tag)

Milyen Brad féle fw-vel? Az a moddolt fw? És még egy kérdés. Nekem a dobozán az áll a sorozatszámában vagy miben, hogy WDBABG0000NBK. Ha jól tudom, akkor ez a ver.2-es ,de nekem csak az 1.01.77-es frissítést engedi feltegyem, a másikat az 1.02.77-est fel sem ismeri. Ilyenkor mi van?

(#2043) Kakaduku

Kakaduku
(tag)

oké most már megvan, csak még nem találtam az enyémhez (1.01.77) moddolt fw-t amivel tudok optikai meghajtót csatlakoztani, mert nem ismeri fel a frissítést

(#2044) kingabo válasza Kakaduku (#2043) üzenetére

kingabo
(őstag)

Fura. Te vagy talán a második, akinek nem ismeri fel a frissítést a wdtv. :F Probáld meg resetelni a wdtv-t (van rajta reset nyílás, vagy egyszerűbb kihúzni a konektorból), másik pendrive-ról frissíteni, úgy hogy csak az fw van rajta, esetleg nézz másik fw-t hátha azt felismeri. Ami még fontos, hogy az új fw verzió száma a ver fileban nagyobb legyen, mint az aktuális ami a wdtv-n van.
Egyébként miért fontos a dvd meghajtó? A gyári fw-vel a menűt nem viszi, moddolt fw-vel nem tudom.

(#2045) Kakaduku

Kakaduku
(tag)

Azért lenne fontos, mert ez nem az enyém hanem a szüleimé és ők, hát hogy is mondjam nem nagyon értenek az ilyen dolgokhoz, csak egy kicsit és rengeteg olyan filmem van, ami ki van írva dvd-re, mivel gyűjtöm őket és nincs kedvem nekik mindig felmásolni dvd-ről a filmeket vinyóra. Ha lerezetelem a wdtv-t, attól a verziószám nem áll vissza? Nekem 1.01.77-es fw van rajta, de ahhoz nem találtam mod-ot. Talán a 0.4-es menne rá, de semmi.

Amit itt olvastam az oldalon, hogy magyar fw, abban a mod is benne van? Ha igen akkor linkeljetek már légyszives egy helyet, mert nekem a nod vírust jelez azon a honlapon, amit előttem linkeltek.

Ha minden kötél szakad, akkor visszaviszem a boltba, mert ott nekem azt mondták, hogy így - tehát wdtv+optikai meghajtó- mennie kell. Jól átba..tak.

[ Szerkesztve ]

(#2046) kingabo válasza Kakaduku (#2045) üzenetére

kingabo
(őstag)

Ja értem.
Lehet egy sima dvd lejátszó jobb választás lett volna.
Én csak azt az egy helyet tudom, ahol van magyar fw, amit korábban is linkeltek a topikban.
Az meg hogy a nod szerint vírusos, elég furcsa.
Szerk: de télleg van ott valami, mert az ff se enged be és a nod is visit. :Y Marha jó.
JohnyBlue, feltörték az oldalad vagy mi van?!

[ Szerkesztve ]

(#2047) Kakaduku válasza kingabo (#2046) üzenetére

Kakaduku
(tag)

Az asztali lejátszó azért nem lett volna jó választás (szerintem), mert mostanában vannak olyan Rip-ek, amelyek DivX HD-k és azt egy sima divX-es lejátszó nem játssza le. Esetleg a blu-ray, bár azt nem tudom, hogy az milyen formátumokat kezel, de szerintem divx hd-t nem, mert ilyen felbontást kezelő asztali csak az lg-nek van.

Majd meglátjuk mi lesz, mert hétfőn visszaviszem a cuccot.

Azért köszönöm a segítséget!

Tudom, hogy nem ide tartozik, de valaki tudna nekem egy htpc konfigot adni? Nem túl drágát, csak filmnézésre, de azért ne legyen gagyi :D

[ Szerkesztve ]

(#2048) kingabo válasza Kakaduku (#2047) üzenetére

kingabo
(őstag)

Ja értem.

"Tudom, hogy nem ide tartozik,..."
Pont ezért itt nagyon kicsi rá az esély, hogy választ kapj. :U

(#2049) kormi0312

kormi0312
(fanatikus tag)

sziasztok,
a szeretném megkérdezni, hogy ez a szerkezet optikai kimeneten ki tudja-e küldeni az erősítő felé a DTS-HD és TrueHD formátumú/kódolású hangsávokat?
köszi előre is a választ.

(#2050) dh66e válasza kormi0312 (#2049) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Hdmi-n kiküldi,gondolom optikain is de mivel nincs itthon ilyen kábelem ezért nem esküszöm meg rá.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.