Végre egy nem túl nagy, minőségi, moduláris táp.
Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis
Western Digital 1TB-os (USB 2.0 -3.0) külső merevlemezt vennék.
Eladó egy új OEM Gigabyte MA770T-UD3 AMD770 ATX alaplap 1év garival!
Eladó egy új ASUS M4A785TD-M EVO AMD 780G/SB700 SocketAM3 mATX alaplap 1év gari!
LG 22 colos Wide TFT monitor elado, kifogastalan karcmentes allapotban. 23e Ft.
Lenovo G575Gl 1,5év gar eladó!Dual proci,4gb,320gb csere is.

Végre egy nem túl nagy, minőségi, moduláris táp.
Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis
Értem én hogy ajánlott mert szép és halk de ennyiért azért már tápot is lehet venni
Szép és lényegretörő teszt amiért köszönet jár mindenképp. 
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve http://db.tt/VAEJ3ka
(#3) venember83
Nagy meglepetés. 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP
Ma még csak 6-8 tűsek a grafikus kártyák tápcsatlakozói, de a jövőben ez a szám akár 10-12-re is nőhet
itt azért meg kellene jegyezni, hogy ez egy csatlakozóra vonatkozó okfejtés - viszont 2 csatlakozóval már van a piacon 7 tűs betápot kívánó vga is
az enermax pedig 1 forráscsatlakozóval oldja meg a 2 végcsatlakozást - jól gondolom?
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
jó teszt,grat
-jólenne,egy olyan teszt ahol több tápot teszteltek (5-6 tipust)
hát igen az Enermax,már a név is a minöséget tükrözi,kicsit az árral van gond. Hasonló kat.FSP még azért olcsóbbak 
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

Hát, kár, hogy ilyen drágák. Akkor még marad a VX450. 
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

28k most több helyen is az 525-ös (!) Pro82+. És halkabb, hatékonyabb, mint a hasonló Corsair-ek...
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Köszi a tesztet, pont egy ilyenre fáj a fogam. 
Nekem Enermax PRO82+ 625 AWT tápom van. Ez tud akár 2 db HD4890-et kiszolgálni (2 db 6 pin és 2 db 8 pin VGA táp).
Tényleg nagyon halk, és 300 Wattos igénybevételnél 700-al pörög csak a venti (alapban 500-at pörög).

Kinek mi
Én ennyiért vettem a tápomat 
még szép,h.elviszi-simán mennie kell...a cimbinél a FSP Epsilon 600W HD4870 CF-ben simán...
(nekem is ez van 700-ban)jó is 
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
80+ normál
85+ bronz
88+ ezüst
90+ arany
Én így tudom a besorolást, 82+ besorolásról nem tudok.
New world...old thinking...IBM T60;)
Jó teszt lett, a tápok is nagyon tetszenek, különösen a moduláris. Csak sajna kicsit drágák.
Bár a sima változat annyira nem vészes árban szerintem.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Szerintem itt csak a reklám miatt írták oda, hogy 82+, amúgy a dobozán a bronz minősítést szerepel.
[85.27% mértek 50% terhelés mellett]
[ Szerkesztve ]
http://db.tt/RcvuahpV

nincsen az árral gond, minőségnek ára van.
fsp olcsóbb tény. nem is enermax..

Ja, csak szerintem a bronz ez esetben azt jelenti, hogy átlag 85%-os hatékonyságot eléri, a 82+ a nevében meg arra utal, hogy semmilyen körülmények között nem zuhan 82% alá (110 volt és szerteszéjjel óverklokkolva sem)
Szerk: ami biza igaz is
(mármint a hatékonyság)
[ Szerkesztve ]
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia
par honapja modo 425-ot nyuzok es nagyon bavalt, nem ertem miert kellett ennyit varni egy tesztre.
Minden csendmaniasnak ajanlom, halkabb mint a Corsair.
Szerintem nem draga, ha valaki a kezeve veszi megerti miert.... 
mar lassan masfel eves szeria
[ Szerkesztve ]
gyúrunk vazze

Csendmániás haver hangszigetelt gépébe került Pro82+ 425W táp, tényleg hangtalan.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

Én maradok a Corsair-nél akárki akármit mond
Annak sem lehet még a hangját sem hallani, nekem annál halkabb nem kell pedig én is szeretem a csendet
A HX450-et lehet venni 20k-ért és moduláris ennek ellenére a 425W-os Enermax moduláris tápja 27k. Szerintem az a pár százalék a hatásfokban nem ér meg+7k-t a Corsair-hez képest 
[ Szerkesztve ]
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

Én két hónapja vagyok egy Modu82+ 525W boldog tulajdonosa.
És nem bántam meg a 30.000 Ft -os árát.
"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"
Ha bronz, akkor 85+ lenne nem?
A "+" jelölés azt jelenti, hogy már 20% terhelésnél is hozza a megadott hatásfokot, középterhelés 1általán nem mérvadó, a legtöbb táp ott hozza a legjobb hatásfokot. Teszem azt lehet egy tápnak középterhelésen 85%-os hatásfoka, de 20-30%-nál lehet a 80-at is alulról nyaldossa, ezért nem is minősíthetik az olyat 85+ tápnak.
#16 madgie: Sztem meg nincs olyan, hogy egy tápnál egy besorolást erre meg arra az esetre értenek. Utánanézek már, de úgy emlékszem a besorolást ahogy fentebb írtam. Ebben az esetben vagy a neve vagy a besorolása nem helytálló.

Nagyon szimpi táp.
Csak az ára.... 
"Dízelt vezetni olyan, mint melegnek lenni. Ma már sokkal elfogadottabb, de még mindig szar dolog."

A 80 Plus Typical és Average Efficiency-t mér. Az első az 50% terhelésre , az utóbbi értelemszerűen az összes átlagára vonatkozik.
Ott van például a 650-es Corsair, ami csak nagy terhelésnél "gyengül" 81%-ra, ezért nem lett belőle 80 Plus Bronze.
Mint írtam, a Pro82+ és Modu 82+ azért 82, mert az Enermax azt állítja, hogy semmilyen körülmény mellett nem lesz 82%-nál rosszabb hatékonyságú. Ennek nincs köze a 80 Plus értékekhez, vagy mérésekhez, de ez elsőre valóban megtévesztő adat lehet.
Nem így van ez. Ugyanis 20, 50 és 100%-os terhelési követelmény van a 80 Plus tanúsítványban:
sima - 80/80/80%-os hatásfok
bronz - 82/85/82%-os hatásfok
ezüst - 85/88/85%-os hatásfok
arany - 87/90/87%-os hatásfok
Ergo a bronz nevezhető akár 82+-nak is - persze nem hivatalsosan - de 85+-nak nem nagyon, mert az ikább az ezüstre igaz.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Nem tudom miért verik a mellüket a 90% hatásfok felé közelítő tápokon, fél éve min 92%-os hatásfokú tápom van, "gyárilag" nincs szükség se ventire, se passzív bordára.
Brvo! És ez lead mondjuk 300-400 wattot?
Enermax 
"No, vajon mi a gyenge pontja ezeknek a nagyszerű, magas hatásfokú, halk, bőségesen elegendő teljesítményű Enermax tápoknak? Természetesen az áruk."
A minőséget meg kell fizetni... 
alba gu brath
Rudinál lesz az igazság, rég foglalkoztam ezzel
* Nem az enermax hibázott, a mi tudástárunk volt kicsit hiányos.
rudi:
Ez lesz az. Röviden a + jel után szereplő szám van megadva 20%-os terhelésre, és ez az érték 50 ill 100-os terhelésnél sem lehet rosszabb.
hankpoke: Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy ez egy DC-DC konverter ami minden tápban van, csak a tiedben az AC-DC egy külön noti adapterről vagy egyéb töltőről megy, míg "normál" tápnál ez be van építve a DC-DC mellé, és így sajnos nem lesz olyan jó a hatásfoka a tápnak mint nélküle.
szerk: *
-
ez akart lenni 
[ Szerkesztve ]

nekem jobban bejön a kis corsair cx400-am....
egyébként az nem gáz ugye ha 12voltos ágon 12,5-ad le? 
még bele fér nem?
Skizofrén vagyok, és én is...

Jo a teszt?
Valamire biztos, hogy jo.
Nalam egy ideje stol forumtars tesztjei szamitanak az etalonnak.
Ha tapegyseg akkor CORSAIR PSU-450HX olcsobb es 5 azaz ot evet ad ra a gyarto.
Ez mindent elarul a minosegrol.

Nem sértődök meg én
ezen sem, mindig tanul az ember 
twollah: a tucatnyi "cicergéses" problémáról mit is árul el az öt év? (amiről a Corsair topikokban olvasni konkrétan ezzel a típussal kapcsolatban)
Amúgy konkrétan ezzel a HX450-nel és a Pro82+ 525-tel szemezek egy ideje, de még mindig nem döntöttem el, hogy kuss legyen és üres pénztárca, vagy spóroljak egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
Biztos, hogy a gyártó adja s nem csak a címkéző? 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

5év nagyker gari 
madgie: Ha cicereg ha nem akkor is Corsair-t vennék, nekem soha nem volt egyikkel sem semmi bajom
Hidd el nem laikus szemmel nem fogod észre venni a hangbéli különbségeket
Akkor is ha Corsair-t veszel az lesz a leghalkabb alkatrész a gépedben 
nyunyu: Akkor miről beszélünk
Corsair rulez 
[ Szerkesztve ]
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

Én már egy éve használom a PRO82+ 425-ömet probléma nélkül, akkor még 16,5k-ért vettem! 
Az a baj, hogy sok mindenhez értek egy kicsit, de semmihez sem nagyon.

A HX450-et lehet venni 20k-ért és moduláris ennek ellenére a 425W-os Enermax moduláris tápja 27k. Szerintem az a pár százalék a hatásfokban nem ér meg+7k-t a Corsair-hez képest
Plane, hogy a HX450-ben mar 80Plus Bronze minositesu bel van, nem sima 80Plus, mint a tobbi Seasonic belu Corsair-ben.
Szoval az is megvan minimum 82%.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

250W-os a táp, elbír egy 2 magvas procit és egy közepes videó kártyát. 24V DC kap a táp, ezért ilyen jó hatásfokú cucc. 

Tényleg, félig OFF, de miért nem lehet a nagy vízen túl HX450-et forgalmazni/kapni?

Nekem nincs AC/DC átalakítom 2 db 180Ah tároló akkuról megy(24VDC) 
Tartaléknak van egy hálózati töltőm, de az is 50Hz-es trafós verzió. Alapesetben 360W-nyi napelem tölti az akkut, nincs igazán szükség 230V-ra a rendszeremnél.
Aha, ez lett volna a második kérdésem, hogy ugyebár nem váltóáramból csinálja. Mert így nem egy kategória az ATX-es tápokkal. Ugyanis náluk is az egyenirányítás miatt megy le a hatásfok 90% alá. Gondolom, a te 24V DC átalakítód sem dolgozik 100%-os hatásfokkal.
Nincs is okod megsértődni, nem is azért írtam, benéztük mindketten
A corsaires cicergés más téma, "kommunikálni" kezd valószínűleg 2 tekercs a tápban és a lapon, érdekes jelenség, de nem kell hozzá feltétlen coirsar. Anno egy asus a7v8x-x lapom volt valami szutyok táppal, állandóan csiripeltek
De másfél évig használtam probléma nélkül a cuccot, akkor se volt baja csak am2-re váltottam.
#30 twollah: ez úgy látszik a tévedések napja
2 tápja van a corsairnak amire nem 5 év gart ad, a 400cx és 450hx, előbbi 3, utóbbi 7 év garos, átlagban 5 év azért megmaradt
Viszont magyarisztánban még nem láttam 7 évvel a 450hx-et 
szerk
]hankpoke [/B]: Erre nem lehet mit mondani
Mindenesetre fölösleges 230V-os AC-DC cuccokhoz hasonlítani.
szerk2: #42 rudi : Ezt mondom, a 450hx nálunk csak 5 évvel van, a gyártó 7 helyett. Van olyan hely viszont, ahol a gyári 3 év garos 400cx 5 évvel van. Érdekelne ki nyúlja le a + 2 év gart a hx-ről
[ Szerkesztve ]
Ennek fényében viszont szerintem csúsztatás a legelső hozzászólásod. Igenis, nagy dolog a 90%-ot meg közelítő hatásfok a kalsszikus PC-s tápoknál. Abszolút irreleváns, hogy vannak más eszközök, amik nagyobb hatásfokot produkálnak.
Expertben a HX450 is 5 évvel van, de 7 év tényleg nincs.

Ami érdekes: három táp van a Corsair kínálatában, amire rá van írva, hogy Professional Series: HX450, HX750 és HX850 (a színük is egyen-kék). Ezek nem "csak" sima 80 Plus-osak, a 450-es Bronze, a másik kettő viszont Silver. Tehát csak jó az a 450-es HX is, meg különbözik ebben-abban a VX450-től a modularitáson kívül is. (?)

Egyebkent meg huszonparezerert lehet kapni Seasonic M12-II-ket is, ha mar mostanaban szeretitek fikazni a Corsair-eket a tul halkra vett hutes okozta csekely elettartam miatt.
Ha már így elkanyarodtunk az eredeti témától, akkor irány a 90%. Van ám ilyen táp, nem is egy. Az FSP-nek van egy 250W 80+ gold tápja, persze nálunk nem lehet kapni, ebayen se nagyon láttam még. Nekem "csak" 250W 80+ standard tápom van, nagyon cool&quiet szó szerint, de egy gold...ááááá csak álom itt
Van kapcsolatotok az itteni FSP képviselettel? Már ha van itt olyan 1általán.
szerK #43 madgie : Különbözik igen, az én kíváncsiságomnak és lustaságomnak hála
nézett utána egy nálam türelmesebb ember ennek a különbségnek, 450vx M12, 450hx M12-II, és ezért bronz. 7 év garral ezért az árért bestbuy lenne az a táp, 5-tel se rossz, de 7 évvel "vitathatatlan" 
[ Szerkesztve ]

Tényleg, félig OFF, de miért nem lehet a nagy vízen túl HX450-et forgalmazni/kapni?
Talan tul keves kakao van rairva, igy eleve eselytelen a tombolo Watt race-ben? 
Ennek persze ellentmond, hogy a M12-II 430-at meg lehet kapni, szoval fogalmam sincs.
Engemet az jobban idegesit, hogy itthon egyaltalan nincs olcso OEM Seasonic, pedig komoly alternativaja lenne barmelyik olcso FSP-nek.
[ Szerkesztve ]

Nekem nem ciripel, pedig a magas hangokra erzekeny vagyok es azonnal meghallottam volna.
Csak olyan cuccban ciripel, amire gerjed
De ez más táppal is előfordul.

Enermax-nak is van két Gold tápja (91%!) a "normális" kategóriában (550 illetve 650 wattosak). Pár külföldi forrást találtam csak, mikor utánanéztem, de az látszik a képeken, hogy modulárisak, az meg valószínűsíthető, hogy a vadiúj Enermax Magma ventik pörögnek majd bennük. Ár és elérhetőség még sajnos sehol nincs