Hát igen az Nvidia azért ott van a szeren
.Most vagy átsiklottam az ATI árak felett vagy nem volt benne, az Nvidiákét tudom, szerintem ár/teljesítmény kategóriában is ott van a szeren 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések

dr faustus
(senior tag)
Sajnos elhibázott tervezői döntés volt a 4 textúrázó/12 PS ALU felépítés. 
Warning: Explicit Content
(#3) Komplikato válasza dr faustus (#2) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)
Nem volt az, csak annak kellett volna a sima X1300-nak lennie 
Close the World ..... Open the Next!
Ott vannak az ATI árak az utolsó oldalon. X1300 XT 27 000 Ft körül, X1650 Pro 30 000 fölött.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Jól gondolom hogy kanadában ideje volna már valamit domborítani, nem csaka csúcskategóriában? 
Amugy a teszt jó, eredménye szerintme előre látható volt. 
Na ééésss?::DDD
Ezek szerint elsiklottam felette, köszi.Na szóval ahogy gondoltam árban is jobb az Nvidia 
Könyörgöm, vki javitsa ki az első oldalon lévő táblázatban az x1650xt sort x1600xt-re, mert az 1650 80nm-es, és kicsit nagyon más a felépitése. gracie.
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/
(#8) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)
Első oldalon lévő táblátabna az X1650XT részére TÉVEDÉSBŐL bemásolt X1600XT leírást javítani sziveskedjetek. Jó lesz az 80nm-es kártyának, 8 pipe/ROP egységgel, meg 24PS egységgel 

Retekegér
(PH! addikt)
Hát már nagyon itt az ideje az X1650XT-nek... Hogy ennyire ne tudjanak ellenfelet állítani az nVidiának ebben a szegmensben 
<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>
(#10) dr faustus válasza Komplikato (#3) üzenetére

dr faustus
(senior tag)
Egy 4/8 vagy 8/16 felosztás kiegyesúlyozottabb lenne, persze kérdés, hogy a 4 ROP vagy a 4 textúrázó fogja vissza a teljesítményt, de ahogy külföldi fórumokon olvasom, a legtöbben a textúrázók arányát tartják túl alacsonynak.

- iSO -
(tag)
Én amúgy kb. ilyen eredményre számítottam 
http://www.kameramiskolc.hu

Komplikato
(PH! addikt)
''GDDR3 memóriás Galaxy 7300 GT már 22 000 forintért vihető''
Na most visszaestek az árak, vagy mi? Mert ugye ennyi volt, mielött felment jól ...

orbano
(PH! félisten)
a 256 megás volt ennyi, most a 128as 
A vér nem válik VAZZE!™

Komplikato
(PH! addikt)
Inno-ból, Galaxyból 25K a 128-as és 29-30K a 256-os vagy visszament?
Most nem azért , de csinált valaha az alsó kategóriákban normális kártyát az ATI ???
Bocs , egyszer előferdült : R9550
De ilyen ''bakit'' egyhamar nem fognak elkövetni az tuti .

Komplikato
(PH! addikt)
R9550 és a 9600 újkorában SE volt nagyon jó vétel. Ami jó volt az a 9500, 9500pro volt, de érthető okokból drága volt gyártani, meg nem is alsókategóriás volt. Amúgy 20K alatt egyik félnek sincs ''normális'', ha csak a 14K körüli 7300GS/X1300 nem számít annak.

- iSO -
(tag)
Egy kis ingyen reklám 
- Inno GF 7300 GT PCIe 256 DDR2 dobozos: 20.900,-
- Galaxy GF 7300 GT Premium PCIe 128 DDR3 1.4 ns dobozos: 21.900,-
- Galaxy GF 7300 GT Premium PCIe 256 DDR3 1.2 ns dobozos: 27.900,-
http://www.kameramiskolc.hu

menpee
(kvázi-tag)
én egyetértek teljes mértékben!
nekem is R9550-em van, és hiba nélkül veszi a +60%/+25% húzást
megvagyok vele lassan 3 éve, de már érzem, hogy váltani kéne. Akkor valószínűleg nVIDIA márkájút veszek...
Mióta végigjátszottam a Call of Cthulhu-t, azóta bezárok magam mögött minden ajtót...reteszre.

strike-force
(őstag)
jó a teszt, bár az x16xx szériának esélye sincs a 7600-asok ellen. azonban én szívesen látnék x1950pro tesztet is. majd 1x. 
Just realize it!

X@b3e
(PH! addikt)
Legalább a teljesítményhez mérten árazná be a kártyáit az ATi, mert így csúnya lesajnálás a vége 
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
Vicc ez az X1300 / X1600... ennyi pénzért inkább 7300GT / 7600GS-t érdemes venni! 
Jó ez a teszt legalább haverom is belátja hogy rossz vétel volt az X1600Pro-ja ha az X1650Pro is így leszerepelt... 
[Szerkesztve]
azért az x1650xt oda fog csapni a gs-nek tutira, a gt-vel kéne elvben pariban lennie.
Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/
naaa,azért anno a 9600xt PCB-re épített 9550-ök elég jó vételek voltak,gyk. xt teljesítmény volt nagyjából r9600np árából,vagy az alatt. 
Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

Szlovi
(senior tag)
Nagyon jó és tanulságos teszt - legalább is az ATi részéről. Jó látni,hogy azért a hagyományos architektúrájú GPU-k még nem annyira elavultak,mint gondolnánk a csúcskategóriás tesztek alapján.
Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

SLYM
(PH! kedvence)
nekem is 9600XT-m volt. még valami 45-ér vettem de ment is vele minden elég sokáig. 

xmacx
(újonc)
igen.
gondolom ha kijön az 1650Xt akkor az is hozzácsapják a teszthez..

orbano
(PH! félisten)
ahol hirtelen megnéztem, mindenhol olcsóbb volt mint 25k 
A vér nem válik VAZZE!™

arty
(senior tag)
hogy alsókat. kártyák agp-be miért nincsenek????
(pl ddr3 7300gt)
[Szerkesztve]

Felhasznalo9
(kvázi-tag)
Na ne meseljetek mar be nekem, hogy alapbol pl. a Far Cry 1280x1024-be 4AA/16AF-el a 7600GS 47 fps-t pakol ki. A 7900GT 1 masik tesztben -ugyanazon a palyan, ua. gameban - pedig 1600x1280-ba 4AA/16AF-el meg 6 fps-sel tobbet azaz 53 fps-t tesz ki a monitorra. Nincsenek ezek az ertekek elirva? Pl. felbontas es szurok teren?!
[Szerkesztve]

.:T.H:.
(fanatikus tag)
Miért lenne elírva? Ha a 7600GS 47-et teljesít ugyanazon felbontáson(1280*1024) a 7900GS teljesít majd' 70-et kb. IMHO 1600xxx felbontáson jóval nagyobb 3d teljesítmény kell..
- Ugyan, kedves Potrien, milyen volt az útjuk Párizsban... - A PH! egyik legjobb hsz-e: http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=351450&start=1374&len=1

Felhasznalo9
(kvázi-tag)
Csak furcsa, hogy 1 20-25 e Ft-os kartya ekkora teljesitemnyre kepes. Bar lehet koze van a C2D-hoz
. De szerintem eletszagubb lenne ha pl. 3800+-os AMD-vel meg ue. X2-be tesztelnenek, mert ez igy eleg becsapos lehet. Gondolom en, de ez is csak 1 velemeny. (es lehet, hogy tevedek is
)
[Szerkesztve]

Gtxtt
(tag)
Azért nem reménytelen az X1650Pro helyzete...AGP-n.
Nagyjából 5-6k-val kerül többe,mint a 7600GS.Mivel a 7600GT AGP kb. 50k,így talán a középkategória legjobb vétele.
''Nem az a szabadság,hogy megteheted amit akarsz,hanem az,hogy nem kell megtenned amit nem akarsz.''
7300GT AGP van... még egy veszprémi kisboltban is... (hogy DDR3-as e, azt mondjuk nem tudom, de valószínű, hogy az is létezik)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Komplikato
(PH! addikt)
Itthon eddig csak Inno-t láttam, és az bizony DDR2-es.
Sajna AGP-re már vagy fél éve nincs best buy ... és úgy néz ki nem is akarják a gyártók , hogy legyen 
Re-2 : Nyugi csak DDR2 -es memokat tesznek az AGP-s verziókra . (hadd szívjunk ...)

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Azért aki még mindig AGP-s kártyára akar költeni az megérdemli... nem mondom nem korrekt az árszabásuk, de aki ennek ellenére foglalkozik a kérdéssek az így járt...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

dr faustus
(senior tag)
Sajna AGP-re már vagy fél éve nincs best buy ...
Úgy tűnik hogy a Leadtek 6200 TD kártyája most az. Moddolható, tuningolható Nv43, 11400.-. Természetesen csak ha elég egy 6600-6600GT körüli teljesítmény, de szvsz ezért az árért nagyon megéri. :)
Miért , szerinted pl. ebben a kategóriában mi lehet az akadálya , hogy csak a tökön lőtt verziókat adnak ki AGP-re ? Ugyan is foglalat kiszolgálja/ná a felső kategóriát is .
Megsúgom : a marketing ...

athomi
(PH! kedvence)
Na de ha valakinek csak agp-s deszkája van és nem sok pénze akkor csak agp-s kártya jöhet szóba.
Egyébként sztem is megérdemli ha megvesz ma egy agp-s kártyát. Inkább gyüjtsön még egy kicsit.
Na de ne feletkezzünk meg arról se hogy mire kell az az új kártya. Ez se mindegy!
Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

vince
(tag)
Abban a bizonyos veszprémi kisboltban tegnap vettem egy inno 7300GT-t (agp), és ddr2 van rajta, bár az én céljaimnak így is megfelel 
[Szerkesztve]
''Miután az emberek az igazságot nem fogadták el hatalomnak, megtették a hatalmat igazságnak'' - Blaise Pascal

Loha
(PH! kedvence)
Csak az a gond vele, hogy játéktól függően alig, vagy egyáltalán nem gyorsabb egy 6600GT-nél, szóval akinek ilyen teljesítmény kell, jóval olcsóbb a GT használtan. Akinek meg több kell, megkapja a 7600GT személyében, szóval sztem reménytelen AGP-n is...

Loha
(PH! kedvence)
Tényleg elég viccesen mutat a 7300GT a tesztkonfigban... 

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ha valakinek AGP-s deszkája van, és elég erős a gépe egy újabb VGA-hoz, akkor el kell adni, és venni PCI-E-es gépet, amennyivel többe kerül az AGP-s verzió, abból kijön nagyjából a csere.
Akinek meg valami 3GHz/3000+ alatti CPU-ja van, az ne akarjon bele ilyen VGA-t se, mert úgysem hajtja ki, csak a pénzét pazarolja.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Loha
(PH! kedvence)
Leadtek 7600GT AGP-s és PCIe-s változata között pl csak 4k különbség van árban, szóval nem olyan hülyeség az az AGP... főleg, hogy még az árárt is jobban fogja tartani a használt piacon... 
de mivel ezek az utcsó AGP-s karik...mivel az újjkat már nem tudja kihajtani egyik proci sem régebbi foglalttal..

Loha
(PH! kedvence)
Nem értem a mondatodat, de pl sok ismerősnek AGP-s NF3-as S939-es vagy S754-es lapja van 3000+ vagy 3200+ körüli procikkal... 7600GT-t simán kihajtja...
PCIe-s S939-es lapra nincs túl sok értelme cserélni hacsak nem vmi ultra gagyi lapról vált az ember, AM2 meg túl nagy macera... Sztem 4-5k megér a kényelem... 
Ajánlom figyelmedbe: [link]
7600GT-t még simán érdemes venni egy 3GHz körüli gépbe...
Ráadásul a legtöbb embernek egyrészt nem jön ki az árkülönbözetből a gépcsere, másrészt miért cserélne? Sokkal több macera, mint egy szimpla VGA csere (akár hetekig gép nélkül maradhat, újrarakni mindent utána, stb.)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Nem azt mondtam hogy ''3GHz/3000+ alatt'' nem érdemes?
Ez egy ilyen nap... 

Gazsaa
(újonc)
Sziasztok, segítségre van szükségem!
A mai napon cseréltem la a videókártyát Radeon 9200-asról 256 megás Sapphire Radeon x1600 pro-ra.
A hibajelenség az, hogy semmi sem működik, tehát a 3D-s játékok inicializálási hibaablakot dobnak ki.
Az alaplapom AD77 KT400-as, simán fel tudtam tenni a kártyát, a tápkábelt is bekötöttem.
A gépben 1 giga RAM van, többször is telepítettem a drivert, próbáltam a beállításokon variálni, DirectX is telepítve lett, de mindig ez a vége, egyetlen 3D-s játék sem megy.
Ami még érdekes, hogy a processzorom (2,7 Mhz), állandóan iszonyatos terhelés alatt van, tehát ha csak görgetni akarok valami fórumot, vagy a commanderben, felkúszik a terhelés 100%-ig, valami configolási hiba lehet, vagy mi?
A biosban még nem voltam.
Segítsetek, köszi!
Ja, az XP-t újraraktam, ugyanolyan, sőt, már visszaraktam a régi 9200-as is, de azzal is ilyen volt, mióta benne volt az x1600-as
[Szerkesztve]
A hszed első fele, amire reagáltam: ''Ha valakinek AGP-s deszkája van, és elég erős a gépe egy újabb VGA-hoz, akkor el kell adni, és venni PCI-E-es gépet, amennyivel többe kerül az AGP-s verzió, abból kijön nagyjából a csere.''
''Akinek meg valami 3GHz/3000+ alatti CPU-ja van, az ne akarjon bele ilyen VGA-t se, mert úgysem hajtja ki, csak a pénzét pazarolja.''
Namost 7600GT megéri egy 3GHz-esbe, ez a teszt pedig gyengébb kártyákról szólt...