Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    Sziasztok!
    Tudna valaki mondani valami biztatót az alábbi merevlemez problémára?
    Több éves Samsung 2 TB-os merevlemezem 100%-os volt egészen 2014.01.22.-ig, onnantól viszont meredeken lezuhant 9 %-ra. Azt írja a program ,hogy:
    Működési idő : 541 nap, 13 óra
    Becsült hátralévő élettartam: 10 nap
    Kondíció : 9 % (Kritikus)
    Teljesítmény : 100 % (Kiváló)

    A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
    Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.

    Na most annyi az érdekesség, hogy van egy másik, laptopból kiszerelt , a HDS által szintén 9%-osnak minősített HDD is a gépben, de már hónapok óta hibátlanul működik, és marad 9%-on, pedig ott is a becsült élettartam 10 nap volt 3 hónapja.

    Szóval nem tudom, hogy így hogyan lehet hinni a HDS-nek.

    Tudom, hogy " Javasolt az adatok azonnali mentése", de azért nem olyan könnyű 2 TB adatot csak úgy lementeni, feleslegesen meg nem vennék most egy 2 TB-os HDD-t, mert ugye garanciálisan ezzel a 9%-al még ezt nem cserélnék.

    Rövid önteszt és a felület teszt is hiba nélkül lezajlott. Szóval nem értem, hogy hogyan/mitől romlott a kondíció 10 nap alatt hírtelen 91%-ot. Annyit még hozzá kell tennem, hogy mostanában néha hallok kattanó hangot a gépházból, ami ugye nem sok jót ígér, mert ment már így tönkre merevlemezem.

Új hozzászólás Aktív témák