Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hmmmm... Nem rosz kis hűtők., és nem rossz írás ! :R

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#2) Pepe78

Pepe78
(senior tag)

A CM termékei szimpatikusal általában és ez most is így van.
A 7500 Ft meg azt hiszem ezért a teljesítményért nem is sok.
Persze Vérpistikének ez nagyon kis teljesítmény lesz.....
Már várom az enyém 3 fokkal veri ezt a gyenge kis izét hsz-eket.
Persze remélem majd árat is írnak hozzá.
:)) :))

Díszítő és struktúrfestés, antikolt, lazúrozott kő és márvány hatású falak készítése. Kül és beltéri szigetelés, gipszkartonzás, kültéri színezés, lábazatok kerítések díszítése. Mindezt különleges egyedi technikákkal.

(#3) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem egy 212-őm van. A gyári hűtőhöz képest 30 fokot csökkent mikor felraktam rá. Igaz a gépet szét kellet szedni, de megérte. :) Most oldallap nélkül, kb 25-30 fokon jár a proci.:) Szerintem nagyon jó hűtő ez a 212. Ajánlom mindenkinek aki olcsón, jót akar venni. És köszi a cikket. :R :)

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#4) Picturemaker

Picturemaker
(senior tag)

Üdv!

Ezekkel a hűtőkkel csak az a baj, hogy a gyártás minősége csapnivaló. Nem véletlenül jött ki igen hamar a második rev. a 212+-ból.
Amit én vettem pár hónapja, azon a talp kb. ötöde érintkezett a procival, olyan gagyi volt az alja. Az összes cső más-más magasságban állt, az egyik szélső minimum fél mm-t magasodott ki. A csiszolásnál meg is adta magát.
Ezeknél nagyon ki kell fogni, hogy jó legyen az alja.
A másik, hogy a CM sajnos nem tud normális ventit gyártani. Borzasztó hangos ami ezeken a hűtőkön van.

A cikk egyébként tényleg jó, valószínűleg sikerült normális darabot kifogni.

A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!

(#5) csongi

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Jó kis teszt.
Most már látom hogy a HTX2-et nem cserélem le a 3-ra.

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#6) _Orbi_

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem egy TX2-őm van, de nem válnék meg tőle semmi pénzért sem. 3200Ft-ért vettem vadi újan és ennyi pénzért az 50%-al túlhajtott procimat 60 fokon tartja.
A 212 tetszik, csak túl nagy. :N

HP Pavilion g6!

(#7) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

jó csálé a lap :D

(#8) Sub-ZeRo válasza Picturemaker (#4) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom, én ilyet az enyémen nem láttam, hogy nem érintkezik a procival... a másik, hogy a ventinek a hangját sem lehet hallani... múltkor kézzel megállítottam, majd elindítottam,(gép működése közben) és nem is volt hangja a ventinek... (meg majd most jön az 5 voltra való downgrade, és akkor alig pörög majd 400-at is :D )

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#9) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Nem rossz ez a 212+, de inkább 10k-ért egy Z600, ami kb passzívan hozza ezeket az eredményeket. (egy jól szellőző házban)

(#10) gamerkiller válasza Picturemaker (#4) üzenetére

gamerkiller
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem nem véletlenül hangos, nézd csak meg mennyivel pörög.. Gondolom ehhez a fordulatszámhoz nem kis légszállítási kapaciítás társul = jól hűt.

Érdekes, engem a CM házakról lebeszéltek, bár attól lehet ez még jó hűtő. Mindenesetre kipróbálnám..

A tesztről pedig: Szokásos Prohardver szint! Tökéletes, grat! :R

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#11) rudi válasza Ari18 (#9) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Z600-zal, csak az a baj, hogy kifutóban van, és baromi nehéz beszerezni. Eredetileg én is akartam egyet a talpnélküliek mellé, de az orrom előtt vitték el. Ja és az aktuális ára 12k fölött volt (ha jól tudom, venti nélkül)!

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#12) rudi válasza gyiku (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem csálé az, csak jól be van járatva :D

(#13) Pixelmaster

Pixelmaster
(tag)

az alaplapot mi hűti ilyenkor? :F
Mert az alaplapi hűtésnél látni, hogy ugy van kiképezve hogy majd onnan lecsapja szépen a meleget a poreceszorhűtő.... mint amilyen a gyári hűtők kialakítása szok lenni. Amit nyersz a porcin elveszted az alaplapon, és ne mondja senki hogy nem számít, mert aki ilyet állít nem ért hozza az fix.

-=The digital artist of the darkside=-

(#14) carrot

carrot
(fanatikus tag)

Nekem is 212 plus-om van, még a rev 1es, tehát egyenetlen a talpa. Jó szorosan rácsavaroztam a lapra/procira, így normálisan hűt, s szerintem nem hangos. Más kérdés, h én egy két magosat hűtők vele. A másik hibácskája (talán), h nem fedi a cpu teljes felületét, a gyári pasztát meg nehéz elkenni. Így is idle 20-21 fok, game alatt meg 30 körül van. Komoly 4magos tunning viszont már kikezdeni a hangját is, szvsz. A várt BE-re meg ott lapul a ninja 2 a sarokban...

Happy challenge based learning to me!

(#15) Davidof92

Davidof92
(senior tag)
LOGOUT blog

"Intel Core 2 Extreme QX9700@ 3,00 GHz, 1,45 V" <ez nem q6700 akart lenni véletlenül?:)

Eladó Ford sierra 2.0 Laser, érdeklődni privibe!

(#16) jorden06

jorden06
(senior tag)

Nem rossz hűtők ennyiért. Én anno még 9500Ft-ért vettem a Xigmatek hasonló megoldását (jól tudom, hogy ők álltak elő ezzel a közvetlen érintkezéssel először? ), na azzal azóta sincs semmilyen probléma. Kár, hogy ezt a márkát még nem teszteltétek.

(#17) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem van TX2-es (2 magos Phenom II-n). Halkabb a TX3-nál, mert a ventije alacsonyabb fordulatszámú, de csak 3 pines sajna. Amúgy jó szolgálatot tesz.

De van egy Mugen2-esem is (4 magos Phenom II-n). Na az tudja a dolgát! A Mugen2 hűtő kivitelezése minőségi. Ventilátora is halk (erre is lehet 2db-ot tenni). De valóban kb dupla ár a 212-höz képest :((

(#18) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Elnezegetve a kepet, H212+ ollos rogzitojen metrikus csavarok vannak??? (M4?)

Lehetett volna annyi eszuk, hogy whitworth menetes csavart (*) raknak oda, es akkor nem kene leepiteni az AM2/3 lapokra szerelt gyari merevitot a hutes felszerelesehez...

*: vinyokon van ilyen W5/32" menet, meg a haz lemezein.
(ODD, alaplapi tavtartok M3 metrikus meret.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#19) Barthezz2

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A cím alapján már vártam, hogy milyen házat sikerült már megint összehozni, erre "csak" két procihűtő :D
Jó teszt :R Azthiszem a kettő közül fog valamelyik felkerülni a procimra :K

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#20) Geller_1972 válasza rudi (#11) üzenetére

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

CM Z600 csak úgy, hasra, első link...ha csak egy helyen van, már nyertél..:DDD.
:R
Üdv.

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#21) rudi válasza Geller_1972 (#20) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sokat ér ez a link úgy, hogy én a forrás nagykernél látom, nulla darab van készleten...

(#22) rudi válasza Davidof92 (#15) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

QX6700 egészen pontosan

(#23) yakuza.tora válasza gamerkiller (#10) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Miért beszéltek le a CM házakról? És mit ajánlottak helyettük? :U

Alléz Olympique de Marseille!

(#24) Robi BALBOA

Robi BALBOA
(őstag)

Nekem 212 Plus-om van egy tuningolt Q6600-as társaságában, de nagyon jól teszi a dolgát, ennyi pénzért nem sok olyan hűtő van ami ilyen teljesítményre képes, csak ajánlani tudom! :K

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#25) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

nekem tetszik mind két hűtő, szerintem beszerzek valamelyik közül egyet. hang szempontjából gondolom a nagyobb ventis érné meg.? :F
ja és azt elfelejtettem hogy a képek alapján jobb a 212 plus felszerelése amd-s lapra.nem tudom milyen lehet a tx3-as.

[ Szerkesztve ]

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#26) Zanik

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Pont most keresek Athlon II X4-hez hűtőt, és ezt a kettőt ajánlották a cpu hűtős topikban. Sajnos a zaj egy kicsit elriaszt, de azt írjátok cserélhető a venti. Viszont én nem nagyon találkoztam külön árult 4pines PWM-es ventikkel.

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#27) yakuza.tora válasza Zanik (#26) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Coolink SWIF PWM

Alléz Olympique de Marseille!

(#28) _Voyage_

_Voyage_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem rosszak. Lassan ventivel utolérik a passzív Mugen 2-met... :DDD

- - - - Pattogás helyett inkább ugorj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát. - - - - - - - - Úgy felrúglak, hogy leolvasod a göncölszekér alvázszámát! - - - -

(#29) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sima Hyper 212-őm van, lecserélve a venti PWM-esre, és nagyon fasza,a tesztbe bele tehetnétek azt is... Hogy viszonyul a pluszoshoz :K

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#30) Vassili válasza yakuza.tora (#23) üzenetére

Vassili
(tag)
LOGOUT blog

Codegen-t, mert ár/teljesítményben sokkal jobb, ugyanúgy belerakhatsz mindent, és benne marad amit beleraktál, és még olcsóbb is. A CM se tud többet! :U

"A csend szar zajnak, dallamnak meg főleg!"

(#31) Geller_1972 válasza rudi (#21) üzenetére

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az azért mindenképpen érdekes, hogy egyik, a listában szereplő kiskernél se lenne készleten..Az, hogy a nagykernél nincs, nem biztos hogy a kisker raktárban sincs. Nem ér meg egy próbát? Én így jártam a Noctua LGA771-es, xeon coolerekkel. Kettőt kerestem a dual quad xeonos hp gépemhez de magyarországon egyik nagykernél sem találtam a 12cm-es noctua szettet. A nagyker körbetelefonált és az egyik kiskernél volt raktáron. De tetod.:D
Üdv.

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#32) Zanik válasza yakuza.tora (#27) üzenetére

Zanik
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi! Csak azt nem értem miért nem lehet alapból olyan ventikkel szerelni a cpu hűtőket amik nem morognak akkor sem ha nagyon terhelve van a proci. Pl. most nézegetem a külföldi TX3 teszteket és a gyárilag megadott 17-35dBA értékeket rendre felülmúlja, van hogy 50 fölé is felkúszik, ami már nem nagyon nevezhető halknak. A régi Barton magos konfigom simán elhűtöttem 2db low-noise házhűtővel (Zalman/Sharkoon) meg egy Glacialtech SilentBreeze-zel, amik alig csaptak zajt, csak a tápventi, a vinyó, és a DVD kerregése volt hangos!

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"

(#33) Sdi válasza Zanik (#32) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

A TX3 minden csak nem halk / azt a 17-t nem tudom honnan vették /, bár ezt több ember cáfolja, de nekem hangos volt. Viszont az árához képest valóban jól hűt.

Giants az isten :)

(#34) oliba válasza Pixelmaster (#13) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Ilyenkor az alaplapot az hűti, hogy nem fújja rá semmi a meleg levegőt. 70 fokos bordáról nem jön túl sok hűvös levegő a légkergető által az alaplapi bordákra. A legnagyobb vicc akkor van, amikor a vízhűtősök, vagy azok próbálják megmagyarázni, akiknek nem telik vízre, hogy ilyenkor az alaplap nem kap légáramlatot és megpusztul minden a könyéken. Aztán ha betöltenének 5 tesztet, akkor láthatnák, hogy hűvösebb a vízhűtéssel az alaplap környéke, mint bármilyen hűtővel, főleg a box coolernél.
Szóval az ilyen tornyos hűtés egyáltalán nem okoz gondot a környező melegedő alkatrészek, mert inkább hűvösebb lesz tőle, mert nem fújja rájuk a meleg levegőt.

A másik, hogy okés, jók ezek a hűtők, sőt még halkak is, ha veszünk hozzájuk egy másik ventit, de akkor már megkérdőjelezhető, hogy megéri-e, mert akkor ott a Mugen2, vagy U12P, vagy bármi egyéb, ami nem drágább már így, de legalább jobb és azokra is ugyanúgy felszerelhető még egy venti.

(#32) Zanik: a gyári megadott érték csak a ventire vonatkozik, nem pedig úgy, hogy fel van téve a bordára. Így az összes ilyen hűtőre 20-30dB van írva. A nappali zaj is van bőven még halk helyeken is 35-40dba :) Ezért kell mindig fordulatszámokat nézni, mert azzal nem tudnak hazudni, akármilyen batman-es, vagy virágszirmos, vagy madárszárny alakú lapátja van, ezek úgy is csak a dizájn elemét növelik a terméknek

[ Szerkesztve ]

(#35) Robi BALBOA válasza Zanik (#26) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Ne félj a hangja nagyon korrekt, ha megtalálod a megfelelő beállítást a biosban, nekem tuningolva a procit 3ghz-en fesz emelés nélkül 400-500-as fordulat között ment a venti idle-ben terhellve pedig 700-900 között. Feszemeléssel ahogy most is van idle-ben 800-900 load pedig 1400-1800 között és még így is megfelelő a számomra.

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#36) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A tesztet olvasva pozitívum, hogy jobban hűtenek mint elődeik. De még mindig nem lett jelentős változás a hűtőképesség terén. Új gép esetén látom ezeknek értelmét, meglévő hasonló kategóriás hűtőt nem cserélnék, csak mert a hőcső itt már a CPU-val érintkezik. Egy AC Freezer 7 Pro-t használok, de nem látom értelmét cserélni, kategóriájában még mindig nincs jelentősen jobb...

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#37) Ari18 válasza rudi (#11) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Én még tavaly nyáron vettem 10.008 Ft-ért. Nem tudtam, hogy azóta beszerezhetetlen lett és drágult. Pedig nagyon jó "kis" hűtő.
Venti nélkül
Kinek nincsen otthon egy 120as venitje feleslegben :P

(#38) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicsit meglepődtem ezen a teszten, mivel egyik sem új hűtő már (halom teszt van mindkettőről). Azért a teszt jó lett :R

(#39) ADAM1337

ADAM1337
(PH! addikt)

Katt777 tesztelte a pluszosat ha jól emlékszem i7-en elég gyatra teljesítményt nyújtott a z600-hoz képest.Katt777 tesztje

cars1dA

(#40) peti_s

peti_s
(PH! addikt)

Sztem egy nagyon vékony lapka lehetne rajta. :)

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#41) kelzsoca válasza total90 (#38) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jobb későn mint soha, és sokan még mindig nem ismerik a gyártó olcsó hűtőit.

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#42) total90 válasza kelzsoca (#41) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végül is ja... csak kicsit meglepett a dolog.

(#43) Joshi válasza ADAM1337 (#39) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Azért a gyatra jelző az egy kicsit erős, gondolj az árára és a méretére mondjuk a szóban forgó katt777 tesztjében szereplő Z600-hoz viszonyítva. A Z600-nak 12 hőcsöve van míg a 212+-nak csak 8 ráadásul a Z600-nak nagyobb a hőleadó felülete. A 212+ 7,5k míg a Z600 ~10-12k, én az utóbbi Z600-at venném de bizony adódhatnak olyan helyzetek ahol a Z600 már túl nagy darab(ventivel belelóghat a memóriákba stb.).
Összességébe nem olyan rossz ez a 212+, katt777 is csak azért fikázta mert túl pozitív reklámja volt holott nem hozta azt amit ígér a gyártó. :U

(#44) oliba válasza Joshi (#43) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó lesz az 4 illetve 6 hőcsőnek is. Ha pedig nem nagy memóriaborda van, hanem a normál, akkor elfér minden alatt

(#45) DEJVID

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

"két fizikai átmenettel (a kupak és a talp, illetve a talp és a hőcső között) kevesebb van" A "talp" nélkülieknél meg van kupak és hőcső közti hőátadás, szóval nem kettő, hanem csak egy átmenettel van kevesebb.

Én vagyok a PH! királya.

(#46) Joshi válasza oliba (#44) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

"Jó lesz az 4 illetve 6 hőcsőnek is."
Gondoltam hogy lesz aki bele fog kötni. ;]

"Ha pedig nem nagy memóriaborda van, hanem a normál, akkor elfér minden alatt"
Ha pedig nem Z600-at veszünk hanem 212+-t akkor nagy valószínűséggel biztos hogy elfér. ;]

Pont ezért írtam hogy lehetnek kivételes esetek, nyilván ha tudom hogy elfér akkor inkább Z600-at vennék én, de pl van akinek nem szempont az erős tuning annak még mindig jó vétel lehet a 212+ a maga 7,5k árával. :K ;)

(#47) Nudlee

Nudlee
(tag)

Aztaqrva...az a lap nemgyengén gürbe :D

(#48) peti_s válasza Nudlee (#47) üzenetére

peti_s
(PH! addikt)

Ez semmi. :D Látnád az enyémet a Hyper TX2-vel :D:D

Pentium Pro, (Super) Socket 7, K6-III+ , ASUS, Prescott, Wolfdale, Radeon

(#49) oliba válasza Joshi (#46) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem állítom, hogy rossz hűtő a Hyper212+, csak olyan érveket kellene hozzá felsorolni, ami alapján valóban megéri ilyet venni.
Ez a hűtő azoknak az embereknek szól, akiknek az a szempont, hogy "tuningóni akarok, hűccsön oszt kész". Más ember meg kerülje ezt a hűtőt

[ Szerkesztve ]

(#50) Chaser válasza Zanik (#26) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az AC-nak is van pwm-es 12-es ventije, még keret nélküli is. Volt hasonló hűtőm mint a 212, passzívan is brutál volt, de a keretnélküli AC-vel tökéletes. És ezek a ventik pwm shaeresek, egy pwm-ről 4 ventit tudsz szabályozni. Jó lehet ez a 212 egy ilyen AC ventivel.

New world...old thinking...IBM T60;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.