A mobil gépek kínálatának másik végpontját a nagy 15,6 vagy akár 17 hüvelykes modellek jelentik. Ezek töltő nélkül is legalább két és fél kilót nyomnak, alapterületük 40 x 25 centiméternél nagyobb, így sem előadáson használni, sem szállítani nem olyan egyszerű őket.
Mobilitás és használhatóság szempontjából a legjobb alternatívát szerintünk a 12-14 hüvelykes, kisméretű notebookok jelentik.
.....miközben a gépek súlya két kilogramm környékén.....marad.
Tényleg nem kötözködni akarok, de ez most így kicsit bután mutat. Rengeteg ember futkos 2,3-2,6kg körüli notbookkal 15,6 méretben az egyetemen. Még senkitől sem láttam vagy hallottam, hogy nem egyszerű előadáson használni vagy szállítani. Sőt azt sem hallottam még, hogy a 15,6 nagy lenne. Ezt kicsit jobban szét kellett volna bontani.
0,5-0,8 kg ekkora terhelést jelent egyeseknek?!... 
(Mondjuk így már kezdem érteni, miért nincs kaja meg pia, az embereknél. Az is nehezükre esik, hogy két szendvicset, meg egy 1-1,5L-es palackot magukkal vigyenek. Látom is az eredményét, nem egyszer...a sok vérszegény hülyegyereknek..)
Mobilitás szempontjából kisebb méret és súly és hosszabb akkus üzemidő a fontosabb szempontok ez nyilvánvaló! De úgy beállítani a 15,6-os méretkategóriát, mint nagy és nehéz böszmeséget, kicsit ciki.
[ Szerkesztve ]