Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ronny3

    aktív tag

    válasz #TOTTI #37223 üzenetére

    Egyáltalán NEM így van ez sem! :N

    A EBH2007. 1744 Bírósági Határozat Döntvény alapján:

    A tartós fogyasztási cikkek esetén - a három munkanapon belül érvényesített - csereigény épp azt valószínűsíti, hogy a hiba gyári eredetű. Ilyen, szinte azonnal észlelt hiba esetén a Rendelet kötelezővé teszi a termék cseréjét és eltér a Ptk. általános szabályaitól.

    A Korm. rendelet 7. §-ára hivatkozással megállapította, hogy e rendelkezés alapján nincs helye a hiba eredetének kicserélés előtti vizsgálatára, a forgalmazó a fogyasztási cikket azonnal köteles kicserélni, amennyiben a hiba a rendeltetésszerű működést akadályozza.

    Ezen rendelkezés abban jelent kivételt a GKM rendelet 4. §-a alól, hogy a csereigény három munkanapon belüli érvényesítése esetén a forgalmazó nem alkalmazhatja a GKM rendelet 4. §-ának (1) bekezdését, vagyis nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikk a forgalmazónál - előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni.

    (#37222) Brain75: Pont azt írtam le, hogy MÁR nincs csak volt! :W
    vagyis NEM csak egy ideig volt hatályon kivül helyezve a rendelet, hanem most már nincs hatályba 1997. év óta, ahogy írtam... :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák