- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Alapértelmezett konfiguráción sok Core CPU-nak lehet stabilitási gondja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Steam Deck
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Autóhifi
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
-
Letartóztatták a bitcoin-Jézust
it Amerikai adókerülés vádjával, Spanyolországban tartóztatták le a bitcoin-Jézusként ismert Roger Vert.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Senua's Saga: Hellblade II - Íme a végleges gépigény
gp A folytatás megjelenéséig kicsivel több mint két hetet kell már csak várnunk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz batmanéhes #42 üzenetére
Az omega-3, abból is a DHA a kritikus komponens. Magas DHA és EPA mellett nagyon valószínű, hogy az omega-6 nem is esszenciális. A rövidebb szénláncú omega-3 zsírsavak elongálása (nyújtása felvágósan) elég rossz hatásfokkal megy emberben, sokkal inkább célravezető eleve a hosszúakat fogyasztani. Ugye a PUFA lényegesen sérülékenyebb, mint a MUFA, nem is beszélve a telítettről, ezért az E vitamin is fontos mellé. A jó minőségű halban természetesen együtt van minden, ami kell.
A Zsírtörténeti kitekintő nevű remekműben leírtam, hogy a sok PUFA nem kívánatos, és hogy az arányokon nagyot kell javítani. Ebből adódik, hogy az omega-6-ot drasztikusan csökkenteni kell. Halkonzervből pl. olyat nem veszek meg, amiben "növényi olaj" van, csak ami kifejezetten olívaolajban úszik.Ami a bélflórát illeti, elég vegyes a viszonyom a kérdéskörhöz. Van még olvasnivalóm is bőven ezen a területen, különösen mert az utóbbi időben eléggé felgyorsult a kutatás üteme, de számomra úgy tűnik, hogy sokan fordítva ülnek a lovon. Egyrészt a kaja alapvetően befolyásolja a bélflóra összetételét, mennyiségét, kölcsönhatásait a bélhámmal, stb. Másrészt azért sokaknak viszonylag jó összetételű és minőségű bélflórája van. Miért kellene egyetemesen megjavítani valamit, ami nem univerzálisan romlott el? Akinek emésztési problémái vannak, először próbáljon az étkezési szokásain változtatni. Kevesebb FODMAP, kevesebb, vagy más összetételű rost (akár ideiglenesen, hogy meglássa, mi problémás és mi nem), zéróhoz közelítő zacskós/dobozos, feldolgozott szemét kaja. A jól szuperáló bélflórában kifejezetten diszbiózist okozhat az erőltetett ellenálló keményítő adagolás.
Az én stratégiám az, hogy a kevesebb, de magasabb minőségű étel jobb a szervezetnek, mint a több, de silány. A fehérjeforrás legyen változatos, többségében állati eredetű (=teljes), rendszeresen kötőszövetes cupákokkal tarkított, hogy az aminosav egyensúly megmaradjon pl. glicin<=>metionin. Ami a növényeket illeti, alacsony cukortartalmú gyümölcs (áfonya, avokádó ), vitaminban, ásványi anyagokban, túlhájpolt fitokemikáliákban gazdag, pl. némi brokkoli, sóska, spenót, pár szem olívabogyó, min. 85 %-os csoki, kevesebb adag, de jó minőségű kávé, napi 1 pohár rozé bor, stb.
A legjobb aláírás a héten
Új hozzászólás Aktív témák
- EDIFIER R1700BTS hangfal pár makulátlan, új állapotban, 2 év hivatalos garanciával, alkalmi áron
- LG OLED55B23LA 2 Év GYÁRI GARANCIA
- Apple iPhone XR 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC , i7 12700KF , RTX 3080 Ti , 64GB DDR5 , 960GB NVME , 1TB HDD
- Intel PC , i5 8500 , 1660 6GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest