Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sak

    csendes tag

    A WD GREEN védelmében: 2011 őszén az AQUA-nál vettem az akkor újonnan összerakott gépemhez 2 db 500 GB-os WD diszket. Akkoriban a BLUE diszkekkel volt sok gond, tucatszám cserélték őket gariban, ezért is jött egy Black és egy Green (Red akkor még nem is létezett).

    HD Sentinel: mindkét diszkre kb. 560 óra üzemidőt mond, a Black 3000x, a Green 9000x indult eddig. 100/100 mind a kettő. Több, mint 1000 óra becsült élettartammal.

    De ami NAGYON fontos, egy Aerocool házban vannak alul, és egy 12 cm-es venti PONT RÁJUK fújja a levegőt az előlap irányából. Black 32 fokos, Green 29 fokos. És EZ a lényeg, hogy NEM TUDNAK megfőni. Sok vinya a túlmelegedésbe hal bele. Anno elég sok Maxtor, Quantum, Seagate meg hasonlók mentek át a kezeim közt, és tűz forróra tudtak melegedni, ha csak úgy simán - mondjuk USB-s "légvezetékeléssel" voltak egy gépre kötve.

    A mostani Green szériáról nincs tapasztalatom, de nálam a 3,5 éves 500-as diszk hibátlan. Természetesen adattárolásra van használva. Ja, egy 750 wattos szerver tápról megy a gép, lehet ez is számít, már hogy atomstabil táp van alatta.

    Ha valami csinálsz, akkor azt tedd rendesen. Csak egy icipicit több ráfordítás, mintha szarul csinálnád... [www.sargakazi.hu]

Új hozzászólás Aktív témák