Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vmil

    csendes tag

    Sziasztok!
    Átnyálaztam a topicot egy wd20ezrx miatt,és igazából leírták többen is a szerintem járható/tökéletes megoldásokat,ezeket összegezném röviden,hátha segít valakinek.
    -gyári beállítás /S8
    -a /disable (/d) tényleg nem segít(noha egy logoutos cikk azt írja,érdekes ez a tapasztalatbeli különbség),ugyanúgy parkolgat kb 3-10 msp-enként egyet növekszik a számláló,hallani is ,hogy dolgozik valamit,bár nem durván. (noha azt írja,hogy kikapcsolt állapotban van a fejparkoltatás)
    -ami a legfájdalommentesebb,legkényelmesebb megoldás jelen tapasztalatom szerint: a hd sentinelben beállítások/fejlettopciók/ellenőrzés gyakorisága: 5msp-re állítani,semmi teljesítménybeli változás nem lesz,ellenben mivel hamarabb hozzányúl a vinyóhoz,mint 8msp,így nem parkol le. Ezzel a megoldással az is 1 perc alatt élhet,aki nem akar/tud bootolható pendrive-ot csinálni.
    -ellenben a hd sentinel/lemez figyelés/lemezek leállásának akadályozása opció csak ront a helyzeten nálam,másodpercenként parkoltatja a fejet hangos csapkodás kíséretében,gyorsan ki is kapcsoltam. Egyébként sincs rá szükség.
    -szaszlaci posztját érdemes figyelembe venni.
    http://prohardver.hu/tema/re_kritikus_hiba_a_western_digital_caviar_green_m/hsz_1238-1238.html
    Kipróbáltam,hogy átállítom /S60ra ajánlása szerint,a hd sentinelben az ellenőrzés gyakoriságát pedig felvettem 5 percre,hogy ne zavarjon be. És érdekes módon se parkolást nem hallok 60s után,sem a számláló nem növekszik. Kicsit érthetetlen jelenség,de megelőlegezhetjük a kollégának,hogy finom,alig hallható parkolás történik. Én fél méterről semmit nem hallok.

    Viszont olvastam olyasmit is,hogy ezeknek nem tesz jót az sem,ha sosem parkolnak(bár ugye elvileg parkolhat akár most is,attól még,hogy én nem hallom,sőt.). Ha valaki hozzá tud szólni,érdeklődéssel olvasnám. :R

Új hozzászólás Aktív témák