Csak siessenek már!
A technológiáról semmi infó? Polárszűrő? Shutter? Gondolom ez utóbbi a full felbontás miatt. De akkor hány Hz? A 120 még vibrál nappali fényviszonyok között, főleg a világos területeken. 
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

Csak siessenek már!
A technológiáról semmi infó? Polárszűrő? Shutter? Gondolom ez utóbbi a full felbontás miatt. De akkor hány Hz? A 120 még vibrál nappali fényviszonyok között, főleg a világos területeken. 
engem nem csíkól ez a 3d -s tévézés
1-2 nagyobb filmet megnéznék moziba évente, ennyi

Ez tényleg nagyon jó, de azért remélem a hagyományos 3D nélküli technika is megmarad, mert vannak olyan emberek, akik nem érzékelik. Én például semmit nem látok belőle, mert az egyik szemem jóval dominánsabb, mint a másik, amin tompalátásom van, úgyhogy annyira nem örülök ennek. Ráadásul van egy öcsém, meg egy hugom és ők se érzékelik.
[ Szerkesztve ]
"megdrágítja az új alkotások elkészítését, de brutálisan megdobhatja a bevételeiket"
Magyarul pofátlanul drága lesz eleinte (bár ez gyakorlatilag "normális").
Egy jó hacker nem kéri le a napot!

Igen, sajna vannak ilyen emberek 
De akkor nem kellene a sztereó hifi, mert valaki egyik fülére süket?
A hagyományos is megmarad, minden filmet nem fognak 3d-ben forgatni, mivel nagyon megdobja a költségeket.

Hát kíváncsi leszek az ár-ra, de szerintem sok jóra ne számítsunk. Ahogy az LCD is drága volt az elején úgy ez is drága lesz, sőt szerintem még drégébb.
De majd meglátjuk.
"Tehát a Nokia szintjét várom el a HTC-től." by andersen32

Nem azt írta, hogy ez meg minek, és nem kell, hanem reméli, hogy a hagyományos is megmarad

Nem azt írtam, hogy nincs rá szükség. Biztos baromi szép, erről nem tudok nyilatkozni. Csak örülnék, ha nem szorítaná ki a jelenlegi technikát, mert fain lesz 40 évesen majd úgy nézni a tv-t, hogy az szellemképes. 

Miért az LCD 75Hz vibrál? 
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Kicsit erőltetett ez a 3d
de fölleg a képek..
(Inkább a holoszobákat kéne fejleszteni
)
||| Wayteq xTAB 70i |||

Igen, márciusban érkezik a teljesen új termékpaletta. 
Kíváncsi leszek mennyire fognak terjedni a 3D-s modellek, hogy sikerül árazni őket.
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

Nem, de 3d esetén a 120HZ 60-at jelent, ugye a szemeknek külön vetíti a képet. Vagy ez más 3d technológia? Nem hiszem.
A kolléga szerintem arra célzott, hogy az LCD egyáltalán nem vibrál, 60hz-en sem. (nem mellesleg csak ott frissíti a képet, ahol van mit, egy állókép esetében semmi sem történik a kijelzőn)
Egy jó hacker nem kéri le a napot!

Lesz hozzá egy szemüveg amivel 2D-ben nézheted ![;]](/dl/s/v1.gif)

Nálunk még egy 2 évbe biztos bele tellik, hogy viszonylag normális áron lehessen az ilyen tévéket kapni.
eladó hardvereim: http://bit.ly/c81IFm

Tedd már 60 Hz-re a monitorod és nézd meg hogy vibrál? LCD-ről van szó, a legtöbb 60 Hz működik, legalább ne beszéljünk hülyeségeket.
Most még következik a hozzászólás hogy epilepsziát okoz.
[ Szerkesztve ]
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Szeretem az újitásokat, de nekem ez most nagyon erőltetettnek tűnik, nagyon film és mozi őrült vagyok, de ez engem valahogy negatívan érint, nevezttek régimódinak de én maradok még sokáig a 2D-nél 
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és végül úgy is legyőznek a rutinjukkal.
Ez 3D-s tv? Kérem. Ha ilyet akarok, már évek óta elérhető. Igaz nem tv-ként, hanem tftként kapható. De nem mintha pc-n kívül más tartalommal kihasználható lenne egyelőre ![;]](/dl/s/v1.gif)
A 3D-s tv az, amihez nem kell semmi plusz felszerelés az ember szeme elé hogy 3d-s képet lásson. Tavaly embeddedworld kiállításon láttunk ilyet. Beszartunk. Majd ha olyan lesz kapható, akkor szóljatok 
DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

"legalább ne beszéljünk hülyeségeket"
És még te mondod! Hallod! 
Az alapokkal azért légy tisztában, mielőtt okoskodsz.
A 120Hz-es 3D esetén a szemenként 60Hz közel nem azt jelenti
mint a hagyományos 2D nézés esetén a TFT 60Hz-e.
Ugyanis itt 1/120 sec-ig NEM LÁT az egyik szemed. Érted?
Fekete! Hát hogyne vibrálna! Ültél már előtte? Láttad, tapasztaltad?
Én igen. A 60Hz-es crt-hez hasonló inkább.
Ha neked az sem vibrál és nem okoz szem/fejfájást egy idő után,
akkor gratula!

hdready-s plazma már van 200k alatt:
nézd

Ezt az 1/120 milyen képlet után számoltad ki? Láttam és nem vibrált.

120Hz-en vibrál a szemcsi és a monitor is.
Láttam és vibrált.
Te mit láttál?

Már pedig itt a 120Hz igenis vibrálni fog. Jelenleg a TFT-knél a 60Hz a frissítést jelenti, közben ott látod az előző képet a kijelzőn. Ebben az esetben viszont 120Hz frissítéshez hozzájön a szemed előtt lévő 60Hz-es shutter panel, ami nyit-zár-nyit módon működve szinkronban a kijelzővel éri el, hogy egyik szemedbe az egyik, másikba a másik kép menjen csak. Tehát itt igenis vibrálni fog, közvetlenül a szemed előtt.
A technika elődjét volt szerencsém kipróbálni még valami régi TNT2-Geforce korabeli nV kártyával, amihez adtak 3D szemüveget. Nekem akkor igencsak terhelte a szemet és fejfájást okozott 20-30 perc után. Persze nem tudom azóta javult-e valamit, de a technika alapja ugyanaz itt is.

Hagyd, ő már látta és NEKI nem vibrált, hiába magyarázod.
Még meg is tapsolt engem a kijelentésért 
Lehet, hogy elbeszéltek egymás mellett... legalábbis abban az esetben biztosan, ha Márton a shutter glass-ról beszél, atti_2010 pedig a polárszűrősről. Ez utóbbi nem vibrál, nem zavaró.
Én már belefutottam ilyen elbeszélésbe, csak azért írom. Egy kollégával kölcsönösen lepupákoztuk egymást, holott nem is ugyanarról beszéltünk 3D témában. 
Egyébként az alsó határ a 120Hz 3D-hez még az nV cuccainál is, úgyhogy van rá esély, hogy tömegesen jelennek meg 120Hz-es tévék majd. A kérdés már csak a megjelenítés technikája lesz.
PH semleges
Nah, az ilyen hozzászólásnál megy át flamebe a dolog szakmai hozzászólások helyett 
DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

Valakinek a CRT 60Hz se vibrál.
Itt nem a TFT miatt vibrál a kép, hanem azért mert az egyik szemedet eltakarják másodpercenként 60x azzal a béna szemüveggel. Egy másodpercből fél másodpercig látod a képet, fél másodpercig pedig csak sötétséget.
Nézd a monitorod és közvetlenül a szemed előtt gyorsan hadonássz a tenyereddel. Kb ehhez hasonlít ez a lámaság. 
Soha nem vennék ilyet. Ennél sokkal jobb a polarizációs megoldás amit a moziban használnak.

Nézd meg az 1 hsz-t, ő arra reagált.
Szerintem egyértelmű.
A polárszűrős persze hogy nyugodt képet ad a fele felbontás árán.

Várom a teszteket róluk!
i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *
Igen, sajnos a shutter glassnak sokkal nagyobb az esélye. Most kicsit feltúrtam a Samsung oldalát, shuttert említenek mindenfelé, a polár szóba se kerül, pedig az szerintem jobb lenne "alacsony" frekvencián. 
PH semleges

Kitalálhatnák valamilyen polárszűrős, full felbontású panelt is 
mert jelenleg otthon csak 2 vetítővel és ezüstvászonnal oldható meg a dolog,
de a hatás nagyon jó 2m-es képen!! 

Ahogy olvastam, nem tudták még megvalósítani, hogy váltakozó polaritású fényt adjanak a pixelek, ezért létezik csak a "váltottsoros" változat.
Viszont amit talán meg lehet csinálni, az a Dolby 3D, ott a r, g és b színtartományokat 2 részre bontják frekvencia szerint, az egyik szemre szánt kép csak az alsó, a másikra szánt kép csak a felső tartományt tartalmazza, és adott tartomány alsó része megy át az egyik lencsén, a felső része csak a másikon, így áll össze a két kép a két szemben.
[ Szerkesztve ]
Nem igazán érint a téma, biztos, hogy nem fogok egy ilyen készülékbe sem befektetni.
Ha annyira 3D-t akarok nézni, inkább elmegyek moziba.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

A dolby 3D-ről nem hallottam még hogy tervezné az otthoni használatot, ellenben a RealD igen! Idén jár le valamiféle licensz ezzel kapcsolatban 

detto.
Mint látható is, egyetlen irányban tapogatóznak még a gyártók és az is gyerekcipőben jár. Ennek kell még pár év biztosan.
[ Szerkesztve ]
PH semleges

A régebbi szemüvegek 60Hz működtek, az valóban emberkínzó, de az újak már nem, kiváltképp ha jól be van állítva az illető szeméhez.
Legalább az orvosoknak is nő majd a bevételük 
Örültem, hogy megszabadultam a CRT-k villódzásától, erre elkezdik nyomni ezt...
(Mondjuk a polárszűrős sem tökéletes megoldás... van aki nem bírja a polarizált fényt... bár ilyenből biztosan jóval kevesebb van.)
#37: Márpedig a 120Hz-es LCD esetén 60Hz-en kell mennie... (Mi az, hogy jól be van állítva a szemhez?)
[ Szerkesztve ]
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Már a tnt2-es korszakban is a 100hz volt ajánlott, a jobb crt-k tudták is.
Másrészt a mai szemüvegek is mennek 60-on ha azon hajtod őket, szinkronjel kérdése.

Most értettem meg miért nagy szám ez az Avatar. Nekem nagyon nem jön be az ilyen stílus, akárhogy is nézem.
Marad nekem is a mozi az ilyen alkalmakra, persze biztos, hogy ott is marad a magas árazás.
Én is moziban láttam, 3D-ben. Lenyűgöző volt, az biztos. Bár utána megfájdult kicsit a fejem, azt hozzá kell tenni a 3D-hez...

Ez most mitől is 3D-s tv? Attól, hogy adnak hozzá szemvibrálós bukósisakot vagy mi? Ne vicceljünk már. Majd akkor lesz 3D-s egy tévé, amikor nem kell semmilyen szir-szart magadra aggatni a 3D-s látványhoz.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
Én úgy hallottam, hogy (legalábbis a samsung) "sima" 240 Hz tévét fog csinálni. Én nem értem, hogy miért olyan nagy cucc ez. Mármint hogy jönnek a 3d tv-k. Ez eddig is egy ismert technológia volt, csak a mozik miatt terjedt most el.
Egyébként az avatart én az imaxban láttam. A film pozitív csalódás volt (nem akartam megnézni, de nagyon tetszett) az imaxtől viszont többet vártam.
[ Szerkesztve ]
Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

Engem pont az, ami zavar, hogy úgymond teljesen ki akarják zárni a külvilágot ezzel a megoldással. Butítani akarják az embereket, miközben óriási pénzeket nyernek vele.
Lehet, hogy csak nekem konzervatív a hozzáállásom, de szerintem van valóságtartalma.

igen, én is olvastam a 240-es megoldásról, az már talán vibrálásmentes és tökéletesen
passzol a 24fps filmekhez is, ami ugye most ismét probléma a 120Hz esetén.
Én is többet vártam az imaxtól, de sajna mivel nem olyan kamerákkal forgatták, nem jött át
a részletesség, ki se volt használva a vászon, és mivel hosszú a film, érthető módon a 3d effekteket sem vitték túlzásba.

Technikai infó?
0?
akkor a cikk is annyit ér, ilyen híreket a hocon szoktam látni 
[ Szerkesztve ]
...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D
Körülményes, az biztos. Elég volt a moziban hordani a szemüveget, otthon a franc se húzza fel. Szemüveges vagyok, így jól be kellett igazítani, hogy megfelelő legyen a kép.

Lesz@rom a 3D-t...
Nekem a stand up (showder club) megteszi 2D-ben is, Kőhalmi 3D-ben vááááááááá ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
--->Windows-Xbox Live ID ---->DomeZs<---- BattleTag: DomeZs#2972
Képzeld el milyen jó lenne a maunika-sóban a verekedés 3D-ben!