Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A sokéves Philips TV-k ugyanezt csináló hátérvilágítását is Ambilightnak hívták [link]. Szal jó, hogy most ők újra feltalálták ugyanazt, ugyanazzal a névvel... :K - szerintem nem is kell ilyen cucc egy tv-be.

Amúgy érdekes ötlet, de az eltérő képarányú filmek szerintem elég természetellenesen fognak kinézni rajta.

[ Szerkesztve ]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#2) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Moziban még rendben van a dolog, de a tv-k és monitorok nagyon nem szimpatikusak 21:9-es képaránnyal. Nem a 21:9-et kéne elterjeszteni a tv készülékeknél, hanem inkább a mozinak kéne váltania 16:9-re, esetleg több arányban rögzíteni eleve az alkotást mozi, és dvd/bd számára. Bocsánat, ha nagy hülyeségeket írok.

Amúgymeg ilyen képarány melett nem egy nagy szám az 58", vagy mennyi volt a hírben, meg ami a moziban jó a méret miatt, az a nappaliban csak egy kís csík lesz. Remélem a jövőben nem sok ilyen lesz, mint ez.

[ Szerkesztve ]

(#3) lujó55

lujó55
(őstag)

IFA 2010, 4200 Euro. No comment.
4200 Euróért én szeretnék egy olyan TV-t amelyiknek flex-dynamic megjelenítője van, vagyis mint a gumi akkora méretre alakváltozik, ami a rögzítéshez használt technológiához igazodik.

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak! Ha pedig írok neked akkor légyszíves válaszolni!

(#4) madgie válasza antikomcsi (#2) üzenetére

madgie
(VIP)

Az Avatar is majdnem 16:9-ben készült (1,78:1, alul/felül csak egy pici csík van a wide képernyőkön), tehát nem csak a 21:9 (2,85:1) az elterjedt, csak sokkal több film készül arra. A District 9 is 1,78:1, a Bombák Földjén meg asszem 16:9, tehát nehéz - sőt lehetetlen - olyan tévét csinálni, ami mindenhez jó, amíg ennyiféle formátum létezik.

(#5) Integra válasza CPT.Pirk (#1) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

igen, ez már lassan almás magasságokba repíti a márkát:DDD

a 4200 euros ár meg vicces.

(#6) Integra válasza antikomcsi (#2) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

a sima 21:9-es lcd-t valami 1300ért hajigálták már, mert kutyának sem kellett.

(#7) antikomcsi válasza madgie (#4) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nem vagyok egy filmesztéta, úgyhogy elnézést a tájékozotlanságomért a témában, nem igazán tudom, hogy melyik film, hányféle, és milyen arányban van rögzítve.

Ettől függetlenül sem tetszenek ezek a kis vékony csíkok, a régen megszokot 5:4 helyett, de még mindíg szívesebben nézek meg egy 21:9-es filmet 16:9-es képernyőn, mint fordítva.

Esetleg ha olyan gazdag lennék többféle felbontású és képarányú tv-t tarthatnék otthon, bár lehet akkor is csak hisztiznék, mint most. :B

(#6) Integra

Személy szerint ezt meg is tudom éteni, mármint, hogy a kutyának sem kell.

[ Szerkesztve ]

(#8) madgie válasza antikomcsi (#7) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem is kioktatásképpen írtam, csak annyi volt a mondandóm lényege, hogy amíg minimum háromféle képaránnyal garázdálkodnak a filmezéskor, addig sajnos nincs tökéletes megoldás tévéileg.

(#9) BloodRay válasza CPT.Pirk (#1) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Én nem találom, hogy hol írták, hogy ez az Ambilight újdonság? :U
Régóta alkalmazza a Philips. Mondjuk szerintem pont nem az a jó benne, hogy "különleges élmény" lesz tőle a filmezés, hanem, hogy sötét szobában kellemesebb a tv-re nézni miatta.

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#10) ViZion

ViZion
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem tetszik...
Mondjuk nem TV-nek, hanem Photoshoppolni nem kellene 2 monitor, ezen elférnének a paletták és a rajzvászon... :)

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#11) mzso

mzso
(fanatikus tag)

Szerintem a 16:9 kb. pont jó. A mozi képarányok túlzóak. Olyan arányoknál a kép jó részének a perifériás látómezőbe kéne esnie ami ugye nem teljesül. Így meg olyasmi mintha egy résen át néznéd. A TV-nél mondjuk meg azt nem értem, hogy miért 1920*1080. Miért nem tudták akkor már az 2000*1125-t választani (ami a 16000*9000 nyolcada). Az emberek úgyis a kerek számokban bírnak a legjobban gondolkodni.

(#12) CPT.Pirk válasza BloodRay (#9) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oh, valami más márkát olvastam a Philips helyett a TV-nél. Még jó, hogy nem oltottam le a szerkesztőt. ;]

Akkor hsz #1 kuka. :C

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#13) pilóta válasza mzso (#11) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Az 1920 és az 1080 is kerek szám :D
Mondjuk az 1917 vagy az 1077,3 az már nem lenne az :D

Aki él és nem boldog, az téved!

(#14) antikomcsi válasza ViZion (#10) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Mondjuk ezt sem értem.

Mitől férne el rajta több minden, az van a hírben, hogy full hd felbontású, vagyis pont annyi fér el rajta, mint egy 22-24"-os monitoron, ami szintén ilyen felbontású. :F

(#15) Laslow válasza BloodRay (#9) üzenetére

Laslow
(fanatikus tag)

A SONY is rég használja ugyanezt a színek falra vetítése trükköt, lehet, hogy kellemes (sosem láttam még így filmet).

"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

(#16) madgie válasza antikomcsi (#14) üzenetére

madgie
(VIP)

Nem lehet 1920*1080, már csak a képarány miatt sem. Vagyis lehetne, csak akkor nem négyzet alakú pixelekről beszélünk. Ez a tévé függőlegesen hozza a full HD 1080 pixelét, vízszintesen a képarány miatt 2560 pixelnyi terület van.

(#17) ronson

ronson
(senior tag)

Milyen jó is lesz ezen bodzáséknak, maunika sót nézni.

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#18) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Ejj, mindig leizzadok a végén az árakat megpillantva :Y

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#19) antikomcsi válasza madgie (#16) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Igazad lehet, hisz logikus is, amit mondasz.

Egyébként vagy képzelődtem, vagy nem tudom, de mikor elsőnek olvastam, tuti, hogy benne volt a hírben a full hd, csak úgy simán, most elolvastam megint és nem találom.

Rohadt hétfők! :)

(#20) rebugra válasza Sicilian (#18) üzenetére

rebugra
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát igen, ennyiért veszek kettő 16:9-est. egymás mellé teszem...és az már majdnem 21:9 :DDD (sőt asszem szélesebb is) :C

--==[ http://websterhp.eu ]==-- -=[ "PC-Notebook szervíz/tanácsadás, gyorsan, jól, és olcsón!" ]=-

(#21) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

láttam már hasonlo képarányu tvt.és engem borzasztoan zavart a látvány.Biztos meg lehet szokni,bár a börtön is megszokhato. :DDD
Ennyi pénzért nem akarom megszokni!

Az élet szomorú,de legalább a fizetésünk nevetséges!

(#22) Sanci38 válasza antikomcsi (#19) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

Minden ami 1080 sort tartalmaz,az Full HD,még a 1440*1080 is az.
Az egészben a 3D és a local dimming ami érdekelheti a fogyasztókat,de ezek nem érnek közel 1 millát még 21-9-ben sem.

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#23) mzso válasza pilóta (#13) üzenetére

mzso
(fanatikus tag)

De az kerekebb. :) És az is előnyös hogy 16000/9000 nyolcada, jobban illeszkedik a képarányhoz.

(#24) szp1

szp1
(őstag)

Ha ennek is olyan lesz a képe mint a most kapható 3D és ambilight nélküli verziónak, akkor a marketing mókusvakítás ellenére sem hozza meg az "áttörést". Főleg nem ennyiért.
Érdekesen nézhet ki rajta a 4.3-as adás..... :U

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#25) Surfym@n válasza lujó55 (#3) üzenetére

Surfym@n
(fanatikus tag)

Ati eyefinity-t támogatja?

ilyen tévén inkább nézném a retekklubbot meg a csigáskettest egyszerre egymás mellett.

maunikasó + frizbi rulz...

lujo55:
szerelj fel egy karnist a lapostévére vazze, oszt sötétítőfüggöny behúz, sötét képszél kitakar

...mint a mozikban !

:DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

Device: ZTE Blade | Android ver: 2.3.5 | FW: gen2@128MB system | Kernel: 2.6.35.7 | ROM: Big_Daddy_II_full (GoodBye_ROM_by_kelzsoca) | Theme: OrangeKiss

(#26) wednesday válasza Laslow (#15) üzenetére

wednesday
(senior tag)

Tényleg kellemes Ambilighttal-al nézni a TV-t, sötét szobában. A 42-es Philips TV-nken van ilyen. Mondjuk a fogyasztás akkor +50W, de hát nem állandóan kell és akkor tényleg le lehet kapcsolni minden más fényforrást.

[ Szerkesztve ]

(#27) Angel1981 válasza Integra (#6) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Nem is tudtam, hogy ennyire lement az ára!
Durva!

(#28) Ijk válasza szp1 (#24) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Így:

Egyébként ilyen áron már vesz az ember egy nagy plazmát és ugyanott van, a 16:9 pedig még nagyobb is.

>Bérelhető hirdetési felület<

(#29) tetrix

tetrix
(kvázi-tag)

a színes hangulatledek helyett jó egy felkapcsolt lámpa is, bár sötétben izgibb egy film,mert jobban elszakadsz e világtól :D

- a 3D megjelenítésre nagyon koncentrálnak, nagy is a kapkodás, sok filmben már ez az extra, nem maga film és a történet....

(#30) tdd587

tdd587
(senior tag)

Jó ez a képarány, kivéve amikor nem, mert 16:9 kell. Vagy más. Ami lehet szinte bármi. De amúgy jó ötlet volt megcsinálni, hiánypótló termék, 21:9 for president.

Projektornál lehet megcsinálni jól a maszkolást, és akkor tényleg minden képarányt helyesen és üres csíkok nélkül jelenít meg, csak az megint olyan drága, hogy nem tudja hirtelen az ember, hogy egy 3 éves suzukit vegyen teljes téligumi és gyerekülés szettel, ajándék bolyhos ikea sportkormánnyal, vagy maszkolható vásznat.

A piaci rés nyilvánvaló, mégsem tömi be senki. Kár, hogy nincsen LG vagy samsung ezen a porondon, ők megoldanák negyedáron.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#31) Duree

Duree
(PH! addikt)

Már az elödje sem volt sikeres,és szerintem ez sem lesz az
Ez a formátum ideális a filmnézéshez,de minden máshoz nem jó.Gondolom ha ez egy korszakalkotó formátum lenne,akkor szinte minden gyártö csinált volna hasonló tévéket,de senkinél még csak terv szintjén sem létezik.

Notebook javítás,Notebook alaplapjavítás smd szinten akár chipkészlet cserével.Vga kártya javítás csere VGA chip csere,Kijelzö csere javítás.Akku beszerzés eredeti és utángyártott is,tartozékok,alkatrészek beszerzése.

(#32) szp1 válasza Ijk (#28) üzenetére

szp1
(őstag)

Jessz !!! Ez a célközönség!

A Móni-hoz megy a fekete keret és az embilájt. :D Már csak a 3D hiányzik.
Hol tettél szert erre a képre? Mert tudom, hogy Neked nem ilyen van.

(#33) krystman

krystman
(senior tag)

Az a baj, hogy a legtöbb DVD is nem 16:9-be van rögzítve, ha nem ebbe a nagyon vékony képbe. Szóval azt kell mondanom, hogy én hiába veszek 16:9-es tv-ét, a 80%-ban nem tudom kihasználni. Amíg 4:3-as Tv-ek voltak, addig szinte 16:9-be rögzítették a filmeket. Most, hogy vannak ilyen Tv-ék, megint lejjebb vitték.

(#34) antikomcsi válasza Sanci38 (#22) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Köszönöm az infót, én ezt nem tudtam, nállam a Full HD az 1920 x 1080-ba volt beskatulyázva, ami alatta volt az HD, vagy "rosszabb", ami felette volt az meg a valami.

Egyébként itt ez a jó kis crt, amiről most is írok, ez tud 2048 x 1536-ot, illetve 1080 soros felbontásra is képes, ez minek minősűl?

(#35) Integra válasza Angel1981 (#27) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

1-2 hónapja láttam valam media markt vagy szaturnos újságban.

(#36) flimo

flimo
(őstag)

Nekem ami elsőre eszembe jutott, hogy elmennek már a p***ba ezzel a sok képaránnyal.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#37) Ijk válasza Duree (#31) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

A filmek 90%-a ilyen képarányú, a 16:9-es sorozatokat pedig inkább nézem képernyő felület veszteséggel, mint a filmeket, a 4:3 pedig pár éven belül ki fog halni. Szerintem kár hogy a többi gyártó nem foglalkozik vele. Ha a felület alapján kellene fizetni, akkor nekem jobban megérné, min a 16:9.

szp1: Photoshopban:DDD

[ Szerkesztve ]

>Bérelhető hirdetési felület<

(#38) Vikthor válasza Ijk (#37) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

4:3 már eleve halott, vidéken is már viszik mint a cukrot a 32 colos orion lcdket fillérekért. Amúgy meg inkább egy 60-65 colos 16:9es TV mint egy 58-as 21:9es.

Üdv,
Vik

~ XBMC Eden 11.0 beta, HTPC - SilverStone LC16M - 10 TB, Soldier Of Love ~

(#39) wednesday válasza tetrix (#29) üzenetére

wednesday
(senior tag)

Azért színes, mert követi a műsor, film fény- és szín viszonyait, így jobban "beleolvad" a műsorba. Vagy ez, vagy akkor a felkapcsolt kis lámpa, mert a vak sötétbe TV-zésnél megfájdul az ember feje.

(#40) szp1

szp1
(őstag)

Vettem a fáradságot és kiszámoltam : ha torzítás mentesen 16:9-es anyagot nyomnánk rajta ( tehát oldalra nyújtás nélkül a szélén fekete csíkokkal ) akkor 117 centis, tehát durván 46"-os normál ( 16:9 ) TV-nek felelne meg.
4300 EUR-ért. :O :O

(#41) Male válasza mzso (#11) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondjuk mert az 1125 nem osztható nyolccal? ...és azért az egy elég hasznos dolog digitális videoknál...

A hírben lévő kép tökéletesen reprezentálja, hogy miért is nem jó ez a képarány TV-zéshez... ott azért gyakori, hogy egy embernek kell csak a képen lennie, ami így igen kicsi lesz, vagy kilóg...

"termékeket úgy harangozták be, hogy forradalmasíthatják a televíziózást, hiszen a Philips elmondása szerint a rendkívül széles képernyővel élethűbben lehet reprodukálni a mozis élményeket."
...és nem mellékesen spórolhatnak vele a gyártók, mert azonos képátlóhoz kisebb felület tartozik, de erre ők biztos még csak nem is gondoltak :U

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#42) Sanci38 válasza Male (#41) üzenetére

Sanci38
(PH! addikt)

"...és nem mellékesen spórolhatnak vele a gyártók, mert azonos képátlóhoz kisebb felület tartozik, de erre ők biztos még csak nem is gondoltak"
És ráadásul drágábbban lehet őket eladni.Talán 2000-ért piacképes lehetne..

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#43) TESCO-Zsömle válasza krystman (#33) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem nézz utána egy kicsit.

Eladó: http://href.hu/x/bm7i - / / - "Szép-szép dolog a sok UP, meg fasza cucc komment, de abból nem lesz üzlet." DigitXT - / / - "Az igazság általában csak mentség a fantázia hiányára." Elim Garak - / / - Tilo Sawarez

(#44) Hunpriest válasza tdd587 (#30) üzenetére

Hunpriest
(kvázi-tag)

Negyed áron, de tized olyan minőséggel mint a Philips.

Szerintem mostanság ők csinálják a legjobb képű TV-ket. Ez a 21:9-es dolog meg jópofa, nekem már volt szerencsém kipróbálni huzamosabb ideig és nem rossz ám. :)

(#45) mzso válasza Male (#41) üzenetére

mzso
(fanatikus tag)

Erre nem gondoltam....
Mondjuk kitalálhatnának valami fejlettebbet is minthogy kis négyzetekből pakolják össze a képet.

(#46) Giot

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt látni kellene élőben. A legtöbb mozifilm 21:9-es aránnyal rendelkezik ebből a szempontból nyerő lehet. Más kérdés ahhoz hogy igazán jól nézzen ki hatalmas képátmérő kell pontosan az előbb említett arány miatt. Egy 22"-os 16:9-es monitor sem tűnik nagynak a 16:10-ek már inkább.

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Update-2011.12.26 in LogBlog.

(#47) mzso válasza Hunpriest (#44) üzenetére

mzso
(fanatikus tag)

Szerintem a Philips már nem is gyárt paneleket. Sem LCD-t sem plazmát.

(#48) tdd587 válasza Hunpriest (#44) üzenetére

tdd587
(senior tag)

A Philips csinál maszkolható vetítővásznakat? Nocsak...

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#49) Srodney válasza antikomcsi (#2) üzenetére

Srodney
(senior tag)

nem a mozit kellene a szobába vinni hanem az embereket a moziba csalogatni ,20 meg 50 forintos jegyárakkal.én 200hufnál többet ki sem adnék mozira,ehhez képest a legolcsobb jegy is 800huf,és szerintem rohadt drága.és még csodálkoznak rajta hogy nem jár senki moziba...kicsit elkanyarodtam a témátol,tehát szar ez a tévé :) :K

(#50) gejala

gejala
(fanatikus tag)

Legtöbb mozifilmnek a jelenetek nagy részében jobban áll a 2.35-2.42:1, mint a 16:9, ugyanis alapvetően inkább vízszintesen nézegetünk, mint függőlegesen. Ráadásul 16:9 esetén sokszor nagy az "üres" rész alul-felül, Avatar-ban is sok ilyen jelenet van. 16:9 arra jó, hogy pl. városképnél immerzívebb a jelenet.

A tévék meg azért 16:9 arányúak lettek, mert azon elég jó kompromisszumokkal lehet nézni 4:3 és 2.35:1 arányú filmeket is. A tévére szánt filmeket/sorozatokat meg nem azért készítik ebben, mert olyan jó, hanem mert ilyenek a tévék.

Viszont tévénél hülyeség ez az extra széles dolog, mert így kizárólag filmezni lehet rajta. Tévéműsor nagyon érdekesen nézhet k,i még ha jól át is tudja méretezni a tévé.
Ennyi pénzért meg egyébként is inkább egy fix 2.35:1 magasságú 2-3 m széles vászon projektorral, az verhetetlen házimozinak,

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.