Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#101) mzso válasza Male (#52) üzenetére

mzso
(fanatikus tag)

Szerintem biztos ki lehet még találni valamit a kettő között.

(#102) dabadab válasza tdd587 (#88) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Mi a baj a baromi nagy kontrasztaránnyal a vaksötét fekete szobában?"

A legalapvetőbb probléma az, hogy nem létezik. Sötétben még a plazma feketéje is világít, a többi meg pláne.

"indokolja meg valaki, hogy miért nem a nagy kontrasztra mentek rá"

Mint mondtam, a Philips LCD TV-kben nyomul (amik eleve nem kontrasztbajnokok), azon belül is IPS-ben (aminek sok jó tulajdonsága mellett pont a kontraszt a gyengéje) - és hát ezeknek a kijelzőknek a kontrasztját javítani nem igazán egyszerű dolog - persze, az újabb generációkkal javulgat valamit, de az azért már most is felette valószínűnek látszik, hogy előbb hal ki az egész kijelzőtechnológia, mintsem hogy elérjen valami rendes kontrasztarányt.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#103) dabadab válasza Márton (#92) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Hátrébb kell nyomni a témát, nem mindig az elcsépelt popout effekt a lényeg"

Az a baj, hogy a látványos popout nélkül elég nehéz eladni a 3D-t - nem véletlen, hogy a surround soundot is mindenféle hátulrólhelikopteres meg hasonló demokkal reklámozzák - ha csak két ember beszélgetne, az nem lenne elég ütős ahhoz, hogy beindítsa az "instant get" hormonokat :)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#104) Godefroy válasza dabadab (#103) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Igen sokpontegyes hangoknak jót tesz egy helikopéter vagy egy hátulról jövő tank, a fejed körül repkedő suriken stb
Igaz, hogy ezek az átlag ember életében sosem fordulnak elő, de hát mese az egész kell a körítés.

Az "ambient light" nálam egy egyszerű lámpa igaz ez nem változtatja a színét.

[ Szerkesztve ]

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#105) madgie válasza Antibazsi (#69) üzenetére

madgie
(VIP)

Itt is egy homemade Ambi-izé, aszongyák ócsó összerakni, persze nekem ez a dolog kínai, készre szerelve meg mindent összerakva (azé nekem a plazmára vagy három és fél méternyi led, hogy jó legyen) meg már nemócsó :(

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#106) kpal

kpal
(PH! kedvence)

A 3D nélkülis durva hát még ez.

(#107) Integra válasza elefant (#99) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ha a filipsz valami ésszerű árért licenszelhetővé tenné más márkák számára.
én nem bánnám.

(#108) Márton válasza dabadab (#103) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Lehet popout, csak nem szabad átesni a ló túlsó felére.
És a képkeretet nem szabad megközelítenie az objektumnak,
vagy teljesen ki kell tölteni a látómezőt, a la imax :)

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#109) Male válasza mzso (#101) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kettő között a blokkméret növelése van, de az még kötöttebbé tenné a felbontásokat. ( csökkentéssel lehetne ezen lazítani, de az meg a hatékonyságot rontja le nagyon )

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#110) Segnior_Barthez

Segnior_Barthez
(fanatikus tag)

qrva fogyasztói társadalom. minden szart lenyomnak az ember torkán... ezért vásárolom az 1080péket a rapide-storeból :)

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/57762354@N03/

(#111) ViZion válasza madgie (#80) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, h sok ilyen formátumú film van...
De a gyártók és a fogyasztók között van pár "lépcső" még. Pl. nekem digi TV van, műhódas'.
Kérdeztem a jómunkásokat, h Hd vagy vmi... nem lesz a közeljövőben, mert az drága lenne (nekik), tehát így marad. 21:9 ide vagy oda, ahhoz letöltögetni vagy Blu-rayezni kell, arra meg nincs mindenkinek kapacitása. Tehát ez TV-ként (mármint TV adás vételére) tutira nem jó nekem, persze biztosan meg lesz a módja az ilyen filmek beszerzésének is :)

Szerintem itt is az van, h cseréld le amid van, mert az nem jó. Persze egy év múlva ezt is cseréld le, mert már nem jó... újra és újra... :D

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#112) fotel válasza CPT.Pirk (#1) üzenetére

fotel
(fanatikus tag)

De ez dinamikus ambilight nem statikus, azaz a szín nem fix hanem követi a tartalmat, aka Philips Aura.

(#113) madgie válasza ViZion (#111) üzenetére

madgie
(VIP)

Izé, MindigTV? Ingyenes, csak egy antenna kell hozzá (meg olyan tévé) és azért az m1, m2, Duna, HD-ban jön (kertévék persze nem, de az úgyis fos :D). Az Extra is 1300 pengő havonta, oszt van nem digitévé minőségű Sport Klubod, Natgeo-d, AXN-ed, satöbbi. Amint lejár a júpíszim, én is átállok erre.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#114) Ijk válasza ViZion (#111) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Szerinted aki ilyen kaliberű tv-t vesz, annak anyagi problémát jelent BR lemezek vásárlása?

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#115) ViZion válasza madgie (#113) üzenetére

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem kell mindigTV, a digi jó, csak nem HD, de kibírom.

Ijk: a blu-ray lemezre azt írtam, h arra OK, de TV-nek, a mezei TV adáshoz pont nem jó.
Persze ez is csak agyalás, biztosan felmérték a piacot...

Ebben az oldalarányban egy jó monitor kellene Photoshop/indesign stb. munkákhoz :)

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#116) dvd1987

dvd1987
(újonc)

Én mindig sötétben szeretek TV-t nézni és inkább az zavar ha fel van kapcsolva a villany. Akkor nem veszek ilyen TV-t :D

(#117) tdd587 válasza Antibazsi (#97) üzenetére

tdd587
(őstag)

OK, köszi, maradok a vetítőnél. Lámpa is lekapcsolva marad. Természetesen nem boríthatom tök feketébe a nappalimat én sem, így van szórt fény elég.

2 éve a Hi-end show-n néztünk egy SIM2-es vetítőt, valóban lefeketített szobában. Olyan volt, mint egy 3 méteres plazma. Én meg azt ajánlom megtekintésre.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#118) Feruendios

Feruendios
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Szerintem az Ambilight nagyon jó találmány, igaz már vagy 5 éves és közép kategóriás Philips TV-ben is van már és nagyon meg tudja dobni a látványt. Olyan mintha nem lenne széle a TV-nek hanem csak úgy ott lenne a kép.

(#119) Vikthor válasza Feruendios (#118) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgy bizony, az ambilight jó cucc, csak kár, hogy a többi gyártó nem alkalmazza ezt a jó kis ötletet más névvel persze. Így egyénileg kell moddolnom LEDsorral, igaz az nem színváltós, de kellemes hatás érhető el vele.

Üdv,
Vik

~ Arcana ~

(#120) rebel_

rebel_
(újonc)

Van egy kép a falamon pont ekkora a mérete pont tegnap gondoltam rá hogy milyen lenne már egy ilyen széles tv vagy monitor :D Nagyon komoly!

(#121) karantÉN

karantÉN
(fanatikus tag)

jó kis tv bár nem sok filmet láttam ami 21:9 es :)

ennek ellenére veszek egyből 2-t és 1 más alá rakom őket :)

6543210

(#122) Palika71

Palika71
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem használom az ambilájtot, mert zavarnak a tárgyak a TV körül, amiket megvilágít.
Mozizáshoz csak a kép kell.
Egy nagy, üres fal közepén biztosan jó lenne.
Szemkímélés miatt meg teljesen felesleges, mivel kontrasztja az nem nagyon van, így a pupillám alig csinál valamit mozizás közben. :)

X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

(#123) tdd587 válasza Palika71 (#122) üzenetére

tdd587
(őstag)

Na ez az, amikor a marketinget felülírja a tapasztalat...

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#124) Azur76

Azur76
(lelkes újonc)

Tényleg számít a készülék elhelyezése hogy jobban érvényesüljön az ambilight, de egyébként csúcs szerintem, főleg egy jó ps3-on játéknál :)
Ráadásul az új modelleknél már a fal színét is be lehet kalibrálni a menűben, a régebbi modelleknél erre még nem volt lehetőség.

(#125) JetiRulez

JetiRulez
(őstag)
LOGOUT blog

Készült már egyáltalán 21:9 képarányú film? Láttam a Médiában ezt a tévét, de csak egy demót játszott.

Még mindig projektor az álmom. Mit nekem tévé? :U

Vatera: http://goo.gl/qxkh4 \ http://hardverapro.hu/apro/36_db_eredeti_vhs_videokazetta/friss.html \ Problem? :D

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.