Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

OLED-et már 3 éve temetjük nem?

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#2) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

8 azaz nyolc ezer dodo!
Anyam...

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#3) Apika válasza banhammer (#2) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Majd az lesz a kérdés, hogy mennyit engednek ár fronton a felének a feléből? :F

(#4) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Ez hosszú történet lesz akár az LCD, gondolom 10 év múlva lesz érdemes vásárolni addigra kiforrja magát és az ára is normalizálódik.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#5) Apika

Apika
(PH! addikt)

Emlékszem annó, a plazma TV mellé adtak egy ajándék Suzukit...

(#6) Z0mbi

Z0mbi
(fanatikus tag)

Te jo eg! 8000 dodo! az Q4 ben forintba 2.5 misi lesz durva! :)

(#7) Kapanyél válasza Apika (#5) üzenetére

Kapanyél
(senior tag)

Auchan újság hátán volt, ja. :DD
De az a plazma 2.499.990 Ft-ba került akkor. Egy szuzi meg 800k-ba.

"Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó!"

(#8) Möhe válasza aram01 (#1) üzenetére

Möhe
(őstag)

Miért? Inkább már 3 éve használható méretű kijelzőt várunk a piacra,nem huszonakárhány colos méretűt. Ha úgy nézem annak idején amikor a lapostévé megjelent akkor is hasonló volt a kontraszt az új technológia és a régi között.Manapság az 1080p-s plazma és LCD a "régi" . Én így nézem ezt a 8 ezer dollárt,ami szerintem is sok,de mit vártunk ha egyszer révek óta ölik bele a pénzt a gyártók?

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#9) TheChos3nOne válasza atti_2010 (#4) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem nagyon kell kiforrnia magát, elég ha nem Pentile Matrixos és már jöhet is. :K

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#10) atti_2010 válasza TheChos3nOne (#9) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

De az élettartamra gondoltam ami még kérdéses.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#11) TheChos3nOne válasza atti_2010 (#10) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Emlékeim szerint azt már megoldották, már csak a költségeket kell leszorítani.

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#12) pusszycat válasza TheChos3nOne (#11) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

Ja ja megegyezik egy LCD-tv élettartamával max. halványabb lesz 10 év után. :K

Samsung Wave GT-8500

Samsung Wave GT-8500 with Bada 2.0 Original lol

(#13) blackrulz válasza atti_2010 (#4) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

nézd meg, 5 év múlva lehet hogy beállsz a benzinkútra és 50 liter után ajándékba megkapod :DDD

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#14) Revolit válasza blackrulz (#13) üzenetére

Revolit
(tag)

És fogadok azt hiszed hogy most csak vicceltél :D

Lesz még itt Mad max ;]

(#15) GaborGh válasza Revolit (#14) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

:DDD

(#16) Chiller válasza Apika (#5) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Erről van valami kép? :DDD

(#17) BiP

BiP
(PH! addikt)

Ez jó hír. És hiába 2milla, régen a plazma is innen indult (pedig köze nem volt a fullhd-hoz), aztán most meg relatív tök olcsó. És ugye ez bazinagy.
Szóval szerintem nem is olyan sok érte. Gazdagéknál ez már simán megfizethető kategória. (nem is feltétlenül milliárdosokra gondolok). Ez a minőség meg fényévekkel jobb, mint az első LCD-k, amikért ugyanúgy kipengettek ennyit évekkel ezelőtt.

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#18) edward2

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

4k-t tud? ;] (mert akkor nem drága egyáltalán)

(#19) siriq válasza TheChos3nOne (#9) üzenetére

siriq
(őstag)

Ezen mar csak rev x lesz. Az alapok mar meg vannak. Sokat nem fog mar forrani a dolog, csak az ara lesz hidegebb.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#20) cheatergs

cheatergs
(tag)

Ha megveszik azt a 300 000 példányt, akkor biztos lesz miből finanszírozni a további fejlesztéseket. :)

[ Szerkesztve ]

Mindig minden mindegy

(#21) bmollszeptim

bmollszeptim
(fanatikus tag)

Hát igen,ez az ár még rettenetes.

üdv.

(#22) Plasticbomb válasza Kapanyél (#7) üzenetére

Plasticbomb
(tag)

Az a 84 inches Lg lesz majd olyan árban, ami mellé adnek egy autót is, s reklámszöveg az lesz: Hogy hazavihesd....

(#23) BloodRay válasza Plasticbomb (#22) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Gondolod az belefér egy normál személyautóba? :)
Mellesleg ez az év szerintem elég érdekes lesz ami az új tv-ket illeti. Már alig várom őket. :K

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#24) fatallerror

fatallerror
(őstag)

occó :] 200 ezer huf-ért vinném xD

(#25) ROBOTER válasza banhammer (#2) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Amikor bejöttek az első plazmák, a Panasonic harmincvalahány inches tévéje 4millióról indult itthon. És vették, mint a cukrot. És akkor az akkori 1 forint kicsit értékesebb volt.

(#26) MZperX75

MZperX75
(őstag)

Remélem 10-15év múlva falra felfújható kijelző lesz,ha 3D akarsz akkor 2x fújod telibe a falat!
csak ne ba**d el a képátlót :DDD
(régi csehszlovák filmben "vissza a múltban-központi világagy") :))

1 liter lcd 1500 dollár :DDD
5liter 6000

[ Szerkesztve ]

lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

(#27) jookomak

jookomak
(senior tag)

Amíg nem adják ingyen hitellel az auchan/tesco/mediamarkt-ban, addig nem létezik.

(#28) echterion válasza jookomak (#27) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Ne aggódj, ezek meg fogják ezt is oldani. Legfeljebb nem 15 hónap lesz, hanem 15 év. :DD

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#29) GaborGh válasza echterion (#28) üzenetére

GaborGh
(őstag)
LOGOUT blog

Ja és remélem Svájci Frank alapú lesz, az most a best buy ha jól tudom... :DDD :DDD

(#30) fourgee válasza Kapanyél (#7) üzenetére

fourgee
(lelkes újonc)

Egészen pontosan az egyik Media Markt-ban volt ilyen akció (ami ma már Saturn), hogy az első 10 vásárlónak a 2,5 milliós plazmatévéjéhez adtak egy ajándék Suzuki Swiftet. Nem Auchan és nem minden vásárlónak :)

Dell XPS1530 - Intel C2D T8100 (2,1GHz), 2GB ddr2 dual channel, Geforce 8600GT 256Mb (ddr3)

(#31) BiP válasza fourgee (#30) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

"Media Markt-ban volt ilyen akció (ami ma már Saturn)"
Gyakorlatilag ugyanaz a cég, úgyhogy kb. mindegy :)

[ Szerkesztve ]

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#32) Apika

Apika
(PH! addikt)

A korábbi cikkben írták:

"...a jelenlegi gyártósorok is alkalmasak az előállítására, azaz kisebb anyagi ráfordításra van szükség a termelés beindításához."

Mennyi lett volna az ára akkor, ha még új gyártósor is kellett volna az előállításukhoz? :F

[ Szerkesztve ]

(#33) atti_2010 válasza Apika (#32) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ugyanennyi csak akkor kevesebb lenne a nyereségük.

(#34) pusszycat válasza atti_2010 (#33) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

Ez nem a nyomtatással két perc alatt előállítható változat??? Mert akkor lehetne olcsóbb is. :F

Samsung Wave GT-8500

(#35) atti_2010 válasza pusszycat (#34) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nem, azon még dolgoznak.

(#36) H.B. válasza pusszycat (#12) üzenetére

H.B.
(lelkes újonc)

Halványabb? Torzul a színskála, ahogy megy el a kék (ezért van a penile, akarom mondani pentile matrix is). :D

(#37) pusszycat válasza H.B. (#36) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

Még nem sikerült látnom haldokló oled képernyőt... :D

Samsung Wave GT-8500

(#38) H.B. válasza pusszycat (#37) üzenetére

H.B.
(lelkes újonc)

Nem is annyit használod a mobilod, mint egy monitort. :D

(#39) atti_2010 válasza H.B. (#38) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Vagy egy TV-t ami egy nagyobb családban akár 12 órát is mehet naponta.

(#40) =Mentor=

=Mentor=
(senior tag)

Szerintem úgy 2015 környékére már a mai LED LCD-k szintjén lesz az ára... Nagyban függ persze attól, hogy mennyire lesz gyors a gyártás felfutása.

[ Szerkesztve ]

http://mynokiablog.com/ ------ Nokia 808 PureView, a mobil multimédia koronázatlan királya.

(#41) Apika válasza =Mentor= (#40) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Vagy közben kitalálnak egy "forradalmian" új megoldást, és az egész el sem terjed...

[ Szerkesztve ]

(#42) atti_2010 válasza Apika (#41) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ez nem úgy működik, az OLED-del is szenvednek már 2006 óta, manapság egy új találmány nem olyan könnyen jön mint a gramofon idejében, pláne a kijelzőknél, már csak a szemüveg nélküli 3D vagy a holográfia lehet nagy áttörés.

[ Szerkesztve ]

(#43) Z10N válasza atti_2010 (#42) üzenetére

Z10N
(fanatikus tag)

Mar varjuk egy ideje. En 2004-ben hallottam a technologiarol eloszor, az 7 eve volt, lassan 8!

EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

(#44) edward2 válasza Z10N (#43) üzenetére

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

sok mindent várunk :D

2005ben amikor megvettem a TNfilmes samu monitorom mindenki hülyének tartott, mert fél év és jönnek SPVA/IPS paneles monitorok na meg 1 év és OLED mindenhol.

Azóta eltelt 6 lassan 7 év és még mindig a tn+film ami a tömeg :)

(#45) BiP válasza edward2 (#44) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Én 2006-ban vettem P-MVA-t. Ma meg 23-24-es méretben a TN nem alternatíva, mert az IPS sem drágább nagyságrendekkel. (egy 23-as IPS pont annyiba kerül, mint egy 24-es TN)

[ Szerkesztve ]

(#46) Revolit válasza edward2 (#44) üzenetére

Revolit
(tag)

Ja, hát én most IPS paneleset vettem, és úgy érzem, ezentúl többet nem fogok TN paneleset venni :B

Munkahelyen oké, semmi gond a TN panelessel, mert akkor nem is a színeket nézem. De mikor pl havernál netezek, és látom, hogy ami nálam szépen elkülönül két árnyalat, azt az ő monitorján meg se látom, hogy igazából két külön szín...:)

IPS panelon szinte életre kelnek a színek, sokkal teltebbek, élénkebbek, öröm ránézni :)

(#47) Z10N válasza edward2 (#44) üzenetére

Z10N
(fanatikus tag)

Pontosan! Nah de a LCD technologiat az 1990-es evek vegen vezetek be. Ahogy irtad a TN paneleket 2005 korul lehetett elerheto aron beszerezni. Itt mar csak az jatszik, hogy a gyartok meg mindig meg akarjak lovagolni ezt szemet modon. Mar reg valthattak volna technologiat, mert degeszre kerestek mar magukat. Szoval itt nem arrol van szo, hogy olyan bonyolult az uj tech, hogy meg varni kene vele, hanem egyszeruen nem akarjak bevezetni, illetve magasan tartjak az azota bevezetett ujabb panelek arat.

EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

(#48) H.B. válasza Z10N (#47) üzenetére

H.B.
(lelkes újonc)

Az lcd egy csöppet régebbi. Az oled sem mai megoldás, ha az alapelvet nézzük. Vannak még kérők, pl. a lézer tv, vagy a lapos katódsugaras tv.

A technikát leváltani meg nem olyan könnyű.

mert degeszre kerestek

A poén hogy az iparág annyira nem fizet jól. Annál nagyobb a verseny (még esetleges kartellel is), annál, hogy visszatartsanak bármilyen technikát. Ha van valami ígéretes, akkor rávetik magukat, de nincs próféta és a tn maradt a legolcsóbb így az fogy a leginkább. A mennyiség korszakát éljük.

[ Szerkesztve ]

(#49) edward2 válasza BiP (#45) üzenetére

edward2
(senior tag)
LOGOUT blog

mondjuk ez is megérne egy külön misét hogy méret.

20"es 4:3as monitorom van váltani akarnék se tudnék. Ugye minimum 1920* felbontás kellene legalább, de nincs semmi, ha meg van akkor olyan horribilis az ára, hogy ott fekszel meg.

(#50) BiP válasza edward2 (#49) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Nem értem. 1920-as monitorroktól roskadoznak a boltok polcai, szinte már csak ilyet kapni. 23-as e-IPS-t meg már 50ért kapsz. Nem értem a gondot. Ekkora méretben TN-t sem kapsz 40alatt. Valóban nem annyiba kerül, mint egy kiló kenyér, de monitorban nem is számít drágának. Ahhoz képest, hogy pár éve a dupla árat kellett fizetni a nem-TN panelért, 100alatt nem volt normális.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.