Hírek az OLED világból: megvan az óriás LG tv ára, új gyártóval bővülhet a piac

Hirdetés

Korábban már írtunk az LG óriási OLED televíziójáról, amelyet a vállalat a Las Vegas-i CES-en mutat majd be a nagyközönség előtt. Addig persze a pontos technikai specifikációk jó részével kapcsolatban csak találgatni lehet, viszont úgy tűnik, hogy a boltokba kerülés dátuma, és a várható ár is kiszivárgott.

Iparági pletykák szerint a gigász a harmadik negyedévtől vásárolható majd meg, 8000 dolláros áron. Összehasonlításul: egy ugyanekkora plazma tévé akár már 1100 dollárért is beszerezhető, de egy topkategóriás modell ára sem éri el a 3000 dollárt. Állítólag egy év alatt 300 000 darabot gyártanak belőle, és 2013 végére az ára a felére csökkenhet.

Az LG bejelentése egyébként felpörgette a piacot. A tajvani székhelyű Amtran Technology, amely a legnagyobb OEM LCD kijelző gyártók közé tartozik (többek között az Apple beszállítói), jelezte, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a piaci reakciókra. Amennyiben azokat pozitívnak ítélik, akkor rövid időn belül készek beindítani az OLED monitorok gyártását. A lelkesedés azért annyira nem meglepő, hiszen 2008-ban közös, kijelzők fejlesztésére és gyártására szakosodott céget alapítottak az LG-vel, tehát bizonyos alapokkal már biztosan rendelkeznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés