Beállt a ThinkPad is a sorba. Széles kijelző, ugyanaz a billentyűzet, jó széles kávával.
Igaz, ami igaz, bár hozták a formájukat, és néhány év késést rádobtak a trendekre. Ugyanúgy, mint az X sorozatnál, hány embertől hallottam már, hogy IBM subnotebook kizárva, mert csak XGA-t tud, a Toshiba meg évek óta SXGA+-os modelleket kínált. Most úgylátszik valaki felforgatta odabent az életet, mert az X60 SXGA+-os lett, a T60 meg wide-os. Felmerül a kérdés, hogy most már minek..
Végül is nem elfogadhatatlan, mivel korábban is volt rá példa, hogy egy családon belül eltérjen a kijelzőméret (pl. A2x), de magának a műanyag háznak a szélesedése az, amit nem tudok hová rakni, és a képek tanusága szerint ők sem tudtak vele mit kezdeni.
A laptop fizikai dimenziója két oldalról közelíthető meg: Mi kell a felhasználónak: pl. billentyűzet méret, hogy egy lapátkezű user is legalább a jelszavát be tudja írni, kijelzőméret, ezt ugye nem kell részleteznem. Másrészt, hely kell a hardvernek is, szerencsére a technológia fejlődésével egyre kevesebb.
A T40-T60 az a gép volt, ami pont akkora volt, amekkorának a felhasználó szemszögéből szükséges volt. Nagyon jól bántak a hellyel a belsejében, wlan kártya a top case alatt, Ultrabay Enhanced ODD, ami a létező legvékonyabb, mégis kivehető, valamint egy masszív ötvözet ház, ami merevebben tartotta a gépet, mint amilyenek a 3x-os vastagságú Amilok és Acerek voltak. Nagyok sok csavar van benne egyébként emiatt, mondhatni jól össze van rakva.
Tehát én egy T60-ason nem tudok felesleges helyet elképzelni, ezen meg van, keskeny billentyűzet, széles kasztni, tiszta Lenovo 3000 N100.
De nem történt tragédia, mivel rendelhető a sima 15''-os verzió is.
Azonban felmerül a kérdés, hogy a többi gyártó igényei miatt a TFT beszállítók nem fogják-e annyira lecsökkenteni a 15'' TFT mennyiséget, hogy az ára emelkedjen, mert akkor tradíció ide vagy oda, a Lenovo is dobni fogja ezeket.
Vagy ha a nagyvállalati felhasználók, bankok, biztosítók nem fogják csípni az új T szériát, szerintem 2-4 év alatt az összes ThinkPad modellt lehúzzák a klotyón. 
http://www.notebook-bonto.hu