A leirás alapján ez 32/64 bites XP-re is felmegy.
[link]
So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

A leirás alapján ez 32/64 bites XP-re is felmegy.
[link]
So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

Nos, megvan...
Annyira tetszett az a feketefehér design!
Erre küldtek feketét...
Nah, mostmár mindegy, nem vagyok az a reklamálós tipus. Eddig még mindenhol csak a fehér betétes volt, nem gondoltam, hogy nem olyan lesz. De végülis ez sem csúnya, csak jellegtelenebb...
A fedlap lakkfekete (újjlenyomat gyűjtésre tökéletes), belül meg sötét grafitszürke. Minőségérzete nagyon jó!
MSI GX-700-am van (azon dolgozom), ahhoz képest, hogy az jóval magasabb kategória, ez legalább annyira minőséginek tűnik kívülről...
A telepítés úgy ahogy simán ment. Ha valaki innen: [link] szedi le a drivereket XP-hez, a chipset drivert ne tegye fel, mert bekavar, és utánna csak csökkentett módban hajlandó az XP újraindulni.
Viszont az eszközkezelőben van egy olyan "valami", hogy: "Egyéb eszközök" - "SM buszvezérlő" Ez sárga kérdőjellel van jelölve, csak nem tudom hogy mi ez és mit kell még telepíteni...
Működés: A procidriver és a ventigomb nagyon tuti dolog, bár kis terhelésen még enélkül is gyakran teljes csendben van.
A kijelzője...
Nem rossz, de azért nem igazán reklámoznám annyira, hogy "brillantview"... Elég szűk szögekből látni jól és a szinei sem felsőkategóriásak... Bár lehet, hogy önkéntelenül is a GX-700 17" wsxga paneléhez hasonlítom, ami nagyon jó, csakhát nagyon nem ugyanaz a kategória, főleg árban...
Úgyhogy ezért a pénzért ez nagyon tuti!
A wifi elméletileg föltelepedett, de nem tudom elérni, hogy lássák egymást az MSI-vel, de ez lehet hogy az én bénaságom, vagy esetleg az MSI is lehet rosszul telepítve... 
Teljesítmény: Megintcsak a GX-hez tudom hasonlítani, mert azzal már van tapasztalatom... Annak a belseje naggyából: Core2Duo 2000 Mhz, 2 Gb ddr2 ram, NV 8600 GT videókártya 512 dedikált memóriával. A FuSi teljesen az alap, még nem bővítettem benne memóriát...
ArchiCAD 12 alatt, Lightworks motorral renderelve egy 2000x1204 felbontású képet, a GX-700 4:31 alatt csinálta meg, a PA meg 6:33 alatt...
Szerintem ez nagyon jó eredmény, ha azt nézzük, hogy ez elméletileg egy nagyon alap notebook...

Szia Nord,
Hát vagy Te vagy nagyon szerencsés ezzel a géppel, vagy én vagyok peches.
Mivel nem voltam megelégedve melegedés ügy ben a géppel (az enyém alapban 7-8 C°-al
magasabb volt mint a tiéd), ezért garanciában elvittem szervízbe pasztáztatni. A helyzet az, hogy rosszabb lett. Nem tudom mit csáltak vele (talán bent hagyták a törlőkendőt), idáig a videkonverzió 72C°-ra vitte a procit, most 84-re. Igaz kértem 2 GByte memóriabővítést is.Nem ugyanazt a típust rakták bele (Hynix mellé Kingmax került), de nem hibázik.
A másik eltérés, hogy nálam a winchesterre nem írja ki az Everest a hőmérsékletet. A smartra azt irja, hogy ismeretlen. Sata üzemben megy a vinyó.
Laybates-nak csak annyit, hogy nálam a cardreader driver hiányát díjazta valami sárga SMBUS-os jelzéssel.

Hello
Nekem is Pa3515 van csak más benne a winyó, az opitkai meghajtó, hálózati kártyák...már 6 hónapja vettem jah és alapból 2gb ram volt benne
Lemezes meghajtó ST9250827AS ATA Device (250 GB, 5400 RPM, SATA-II)
Optikai meghajtó Optiarc DVD RW AD-7590S ATA Device (DVD+R9:6x, DVD-R9:6x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
Hálózati kártya Ralink 802.11n Wireless LAN Card
Hálózati kártya Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0)
Alpból win XP vel árulták, semmi gond nem volt vele, de mellette fent van a win7 és hónapok óta win7et használom inkább, semmi gond vele...és mindenféle driver nélkül visszaveszi a procit 4,75x 950mhz-re...
én nagyon is meg vagyok elégedve vele, nem bántam meg, hogy megvettem 
...ami nem öl meg...az helyett megöllek én...:D

Windows7-t hogyan lehet szerezni? Drivere-ket honnan lehet letölteni hozzá?
Szívesen kipróbálnám (amint visszakapom a notit a szervízből, mert a melegszik).
[ Szerkesztve ]

mostmár érdemes megvárni az RC kiadást a win 7 ből, hamarosan jön, és letölthető lesz a microsoft oldalárol, és adnak hozzá rc kulcsot is...
...driverekkel meg nem nagyon kell foglalkozni, mert a vistas driverek jók hozzá, de win 7 simán minden driver keresgélés nélkül müxik, ami meg kell neki letölti 
...ami nem öl meg...az helyett megöllek én...:D

Sziasztok!Egy régebbi BIOS-t vissza lehetne rakni gond nélkül?Most 1.14 van de az 1.13-at akarom h tudjam állítani a videoram méretét.Az 1.16 amúgy mivel jobb az előzőeknél?Előre is kösz a választ.

Skacok! A Kingmax 1G tökéletesen megy a notiban és az AQUA most 3175 FT adja,nagyon megéri ajánlom mindenkinek mert sokkal csendesebb lett a paripa és alapon nem megy fel 40 fok felé a hőmérséklet.

Ami még fontos, a bővítés nem jár garanciavesztéssel és helyben bele is rakják, legalábbis nekem a Moszkva téren bele tették volna, de nem vittem a notit.

Én is tervezem az 1.13 felrakását, mert hasonló a gondom mint neked.
Az 1.16 szerintem semmivel sem tud többet az 1.13-nál. A leírás szerint a 1.14-gyel vették ki a VGA memória beállítást, az 1.15-tel orvosolták a rossz 1.14-et, és az 1.16-tal pedig orvosolták az 1.15 hibáját. Az 1.13 hibáiról nem írnak, remélem nem sok volt neki.
Amúgy a plusz memóriát megkérdeztem az ügyfélszolgálattól.
Mivel simán a lecsavarozható fedlap alá kell betenni, garanciavesztéssel nem jár.
Ha a második memória foglalat nem lenne simán hozzáférhető akkor kellene szervizbe vinni.
Amúgy azt hiszem hogy a vinyó is ugyanígy hozzáférhető. Majd ha pár év múlva elég olcsók lesznek az SSD-k lehet hogy kicserélem. Tényleg számít hogy ne piszkálja annyit a vinyót, mert az nagyon melegszik. A virtuális memóriát azonnal le is tiltottam teljesen. Ez 2GB-tal már megoldható. Kedvelem a kis gépet, bár a rendes billentyű és a 19"-os monitor után nehezen szokom meg.
[ Szerkesztve ]

Valaki tud valami gyógyírt arra, hogy a wifin keresztültöltök valamit, akkor a balos hangszóró recseg, net nélkül nincs semmi baja.

Sziasztok!Van egy kis gondom.Felraktam az 1.13-as BIOS-t h be tudjam állítani a vidkari memóriáját.A menüben csak 32,64,128 v 256 lehet beállítva.Namost 256-nál 320MB-ot ír ki a sajátgépnél dedikált memóriára valamint az összes elérhető videómemória 1400MB.(Már felbővítettem 3GB-ra a RAM-ot).Én azt hittem h akár fél gigát is be tudok állítani mert így ugyanott vagyok mint az 1.16-nál(összesen 320MB VRAM és többet elvileg nem foglalt le a rendszermemóriából).Esetleg vmit rosszul csinálok?

256 MB vRAM + 64 MB dedikáltRAM = 320 MB
Ennyi a max amit BIOS-ban megcimez, de emelett RAM méret függvényében dinamikusan lefoglal még hozzá ha szükséges (ha jól tudom).
Nállam 4 GB-nál 700 MB-t ir (256-os beállitással).

Próbáltátok már tesztelni mit bir a 3200-as ?
Nállam a 2.7b4 nemigazán akart bármit is csinálni.

Olvastam, hogy Samsung memóriát raktál a gépbe. Hol sikerült a Samsung memóriát beszerezni?

Borároson a Duna házban az emeleten vannak.

Samsung
NOTEBOOK 2048MB 800MHz PC6400 DDRII OEM

Helló mindenkinek!
Nem tudom Sorbit_4, mert a sárga cucc ottvan, de a kártyaolvasó meg jól működik... Úgyhogy nem is foglalkozom vele...
Amúgy olyat néztem, mikor fullra töltött akkuval 4:57-et írt ki üzemidőnek...
Jó, ez persze lement 3,5 órára vincseszterről való filmnézéssel, de még az is nagyon jó szerintem...
Egy dolgot viszont nem értek...
Amikor ugye az akksi alacsony töltöttsége miatt leteszi magát alfába, és utánna mikor visszahozom a bekapcsológombbal, akkor nem kapcsolódik be a kijelző háttérvilágítása és ott kell vakoskodni, hogy kikapcsoljam, mert a képernyőn gyakorlatilag semmit sem látni... :S Másnak is csinálja ezt? Egy dolgot még majd kipróbálok, hogy rádugom töltőre és csak úgy élesztem újra, akkor hátha nem csinálja... :S

Sziasztok ! Én csak pislogok menyi időt írtok az aksira nekem még 3.30 –nál soha nem mutatott többet,kerestem a leírásában hátha lekellene formázni valahogy de semmit nem találtam az aksirol .

Kipróbáltam a Windows 7 bétát és tényleg nagyon szépen megy vele a noti , a billentyűzet kivételével mindent felismert rajta alapon. Csak azért tettem vissza az xp-t mert az angol verzióval nem igen tudok megbarátkozni, de akit ez nem zavar annak a win 7 nagyon jól fog működni.
Írtam, hogy nagyon bezavar a wifi a balos hangszóróba. Ez már megoldódott a noti saját mikrofonja, ha be van, kapcsolva elégé össze tud gerjedni, csak akkor kapcsolom be, ha használom.

Köszi a választ. Közben visszajött a pesti szervízből a gép. Megleptek a fiúk:
- Lematricázták a gép hátlapját. Tehát mindenfajta bővítést ezuán csak rajtuk kersztül lehet megtenni. Rákérdeztem 2 GB bővítésre, 13200-at mondtak. Ez gyakorlatilag a duplája a memória árának.
- Elmagyarázták, hogy a 84C° teljesen normális a processzorra. 95-100 fok közt fog lekapcsolni önvédelemből. Tehát csak akkor reklamáljak, ha majd leáll. Az hogy üresben is megy a ventilátor szintén normális (szerintük). Hogy ilyen körülmények közt meddig bírja az alaplap, meg a többi alkatrész az nem érdekes. Ha az egy évet kibírja, akkor nyert ügyük van.
Így a garancia alatt már (sajnos) nem lesz memóriabővítés.

Délelőtt a 3515-ösömre felraktam az XP-t, ahogy itt le van írva (a gépen Vista volt, de sajna nem tudtam visszaállítani a gyári állapotot, Recovery Disc nem járt a géphez).
Az XP gond nélkül feltelepült. A driverek és segédprogik már megvannak.
Kérdés: melyiket rakjam fel és melyiket ne közüllük.
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
bajuszati

Nekem az XP ezekkel fut tökéletesen.
Hang: WDM R206
WLan: RTL8187B
Video: 8.12
Billentyűzet: Fsc Launchmanager 154
Kártyaolvasó: JMB38X WINDRV

Köszi szépen, megpróbálom.
bajuszati

Szia!
Én a legtöbb drivert innen tettem fel.
http://www.drivers-xp.com/fujitsu-siemens/fujitsu-siemens-amilo-pa-3515-windows-xp-drivers-download/
Két gond volt, az egyik hogy az itt leírt chipset driver nem volt jó. Nem települt. De mikor az video drivert telepítettem akkor helyre került minden. Szerintem abban benne van a jó chipset driver.
Ja meg az itt lévő lan driver az nem volt jó, mert nem Atheros, hanem Realtek a lan. De azt meg simán letöltöttem a Realtek-től.
Szerintem még fontos az AMD proci driver és minden működik.
Üdv.

A wifi kártya Atheros Chip-es, a belső ethernet szerintem miden gépen Realtek mivel ez az alaplapra van integrálva.
a wlan (wifi) kártya cserélhető microPCI-e, akár ndraft-es is belerakható (300MBps).
Xspan-es access point-al ideálisan megy az Atheros chipes változat.
A Realtek-es wlan mellé gondolom kompatibilis router/ap kell.

Igazad van tényleg a wifi Atheros a korábban linkelt oldalon. Bocs nem jól emlékeztem. Lényeg hogy az Atheros helyett Realtek van a gépemben wifiből is. Ehhez kellett letöltenem a Realtektől drivert.
[ Szerkesztve ]

Csak egy kiegészítés:
A videot érdemes upgradelni 9.3-ra (nálam a 9.4 nem ment föl), mert lényegesen gyorsabb mint a 8.12.

Nekem is onnan vannak a driverek, és találtam még másik linken is egy 100 MB-os driver pack-ot. Kipróbáltam őket, és eddig minden megy.
Már csak a WLAN-t kell telepíteni (Ralink RT2790 típusú), frissíteni a Catalyst-et. Az SM-buszvezérlő nálam is sárga kérdőjeles, biztos hiányol valamit, a kártyaolvasó drivere is telepítve van.
[ Szerkesztve ]
bajuszati

Ajánlom figyelmetekbe ezt a software-t.
[ Szerkesztve ]

Leszedtem, kipróbáltam, tényleg jó program.
Eddig nem csalódtam ebben a fórumban, mindenki segítőkész.
bajuszati

Én is letöltöttem, de amikor frissíteni akartam a drivereket akkor egy fizetős lapra küldött.
Kicsit azért szkeptikus vagyok, hogy nem téved-e el néha a driver rengetegben (és a hardverek sokféleségében).
Két kérdésem lenne a fórumtársakhoz:
- AHCI üzemben sikerült valakinek a winchester hőmérsékletről infót szerezni?
- Ha visszakapcsolom a BIOS-ban NonAHCI-ra akkor el fog indulni a gép (AHCI-val van telepítve)?

Hi srácok!Most szedtem le a Win 7 RC-t de nem merem feltenni egyelőre.Nektek mik a tapasztalataitok?A driverek,programok ugyanúgy működnek?A játékok nem futnak lassabban?

Sziasztok, az lenne a problémám, hogy nem találok rá működő Display drivet, nem tudna nekem segíteni valaki. Honnan tudom, hogy milyen wlan drivet kell rá rakni? Ez biztos nagyon buta kérdés, de nem nagyon értek hozzá. Ja meg a chipset drive sem a legjobb Xp alá szeretném.
Ha valaki tudna segíteni annak megköszönném. 

Pl. a 125-ben Ledfold által megadott címen, vannak az XP-s alapdriver-ek. A wifi eltérhet (3 félével gyártják), de az Everest kiírja, hogy mi van benne (ha nincs az eszközkezelőben leírva).
Ha nem Atheros-od van akkor a megfelelő gyártói honlapról letöltheted. Ezután a korábbi hozzászólások szerint frissíteni kell a drivereket a megfelelő gyártói honlapokról.
[ Szerkesztve ]

Ok, minden rendben kivéve a wifi, mivel letöltöm a Realtek oldaláról a WinXP (winserver 2003) driver-t, de mikor lejön és kicsomagolom nem tudom mit kell vele csinálni, tudna ebben valaki segíteni.
[link]

[ Szerkesztve ]

Hi! Bemész az eszközkezelőbe, ott kiválasztod a frissíteni kívánt hardvert,majd jobb gomb rá és az illesztőprogram frissítését választod.Itt pedig illesztőprogram keresése a szg.-en és kiválasztod a tallózásnál azt a mappát.

Hát, én láma vagyok, meg minden, szóval nem egy guru szégyellem is magam nagyon, de sajnos fogalmam sincs, hogy hol van az az eszközkezelő. Valaki akinek nem olyan kínos ezt leírni, megtenné nekem, hogy segítene.

hi! Sajátgépre jobb gomb - tulajdonságok és ott lesz bal oldalt, felül.

Sziasztok,
Még április elején vásároltam a pa3515-öt, részben elégedett vagyok vele. A gyorsaságára nem nagyon lehet panasz télleg ebben az árban nagyon megállja a helyét. Nekem 4800mb/secet szokott írni Everesthomeban a memória olvasáshoz. Ami a legnagyobb probléma lehet a gépnél télleg a melegedés. Egy kis NFSU Carbon vagy Vice city után általában 70 és 80 fok között mozog a proci hömérséklete. Nemtudod egyedi eset-e de nekem a hátuljából a levehető részen ki esett 2 csavar.. A 3.-at még megtaláltam és visszacsavartam. Valakivel előfordult már ilyen? Szervízben azt mondták tartja ezt még elég csavar, ha kiesik több akkor keresnek nekem csavarokat. Továbbá felküldhetem Pestre a szervízbe hogy becsavarjanak 2 csavart, de várhatok rá másfél hetet szóval inkább nem 

Érdekes dolog ez az Everest féle bechmark. Az Everest szerint ez a gép vastagon veri a feleségem 1.86 Mhz-s Celeronos MSI-jét (X3100-as videoval). Ugyanakkor a HD-s videót a VLC alatt ez (Pa3515) enyhén szaggatja, az MSI tökéletsen lejátsza. A melegedés nálam is fennáll ha meghajtom a gépet, de csak végső estben ajánlom a szervízbe küldést (ld. előző hozzászólásom).
Laybates -nek üzenet:
- "A készenléti állapotból visszahozva a képernyő nem kapcsol be" címü effektust én is tapasztaltam (XP32 alatt). Nálam a synaptics touchpad driver uninstall-ja oldotta meg.
Úgy látszik, hogy a hivatkozott helyen a synaptics lévő driver nem egészen ehhez a
géphez való. Az Xp úgyis alapban használja az egérpadot.
[ Szerkesztve ]

Kicsit elsiettem hogy a synaptics driverre fogtam a jelenséget. Nem tőle függ, de érdekes a jelenség. Valószínű a telep töltöttségi állapotától függően kapcsolja be a képernyőt a készenléti állapot után.

AMD64 optimized Everest - Beta
[link]
Fent van a Portable verzió is, usb-ről élből inditható.
Várom az eredményeket ;)

Active Smart 2.71
[link]
Sziasztok!
Egyik Barátomnak rakom újra a gépét, és én is beleszaladtam az SM buszvezérlő telepítési problémába. Kinek hogyan sikerült megoldania? Válaszokat előre is köszönöm. 
Vig
A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

Hi,
Felrakod a Driver Genius-t és automatikusan leszedi ami hiányzik v. frissitésre érett.
Keress rá google-on, rádbizom melyik verziót szeded le 
A kép amit előzőleg belinkeltem tartalmazza a szükséges driverek listáját.
Felülről a 2. az SM bus-hoz szükséges AMD driver (northbridge, southbridge).
[ Szerkesztve ]

intézőben bemész a driver mappájába, megkeresed az egyetlen *.ini kiterjesztésű file-t.
Jobb egérrel kiválasztod 'telepit' és beilleszti az aktiv eszközök listájára.
desktopon (asztalon) : saját gép ikon - jobb egérrel - kezelés.
Bemész az eszközkezelőbe és jobb egérrel nyomsz egy 'frissitést' .
Gyakorlatilag most már működőképesnek kell lennie a drivernek.
Szükség esetén újrainditod a gépet.
Ennyi.
[ Szerkesztve ]
A post írása előtt korábban már ránéztem, de említette más, hogy valami fizetős oldalakra is vezet. No, ezért vettem el. De ha működik gond nélkül, akkor meglesem. A Webcam milyen progiba van beépítve itt? Az MSI-nél külön kellett telepítenem.
A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

A webcam egy integrált usb-s logitech, windows xp alapból felismeri és telepiti hozzá a szükséges drivereket.
Kell hozzá a manager program ami az Fn + Fx ki-be kapcsolást végzi.
Ha a hangerőt fényerőt váltani tudod, akkor már sinen vagy.
Aktiváláshoz Fn + F7.
Kikapcsoláshoz ért.szerűen u.ez. a művelet kell.
Programoknál : USB webcam -ként szerepel ált.